Pages:
Author

Topic: Bisikletlerde kask ve karanlıkta reflektör kullanılması zorunluluğu - page 2. (Read 252 times)

copper member
Activity: 644
Merit: 269
Hadi bakalım bir taraf daha zengin oluyor. Reflektör satan kişiler parayı vuracak şimdi bisiklette bu zorunluluk geldikten sonra bunun fiyatına iyi bakın. Adım gibi eminim bizim dürüst (!) esnaf arkadaşlarımız fiyatları neredeyse yarı yarıya arttıracaklar. Buna ihtiyacı olan arkadaşlar da fiyatına bakmadan almak zorunda kalacak. Türkiye bu fırsatlar ülkesi, geçiren geçirene.
sr. member
Activity: 714
Merit: 335
Kask doğru bir karar. bunun üstüne dizlik falan da eklenebilirdi hatta, kaskı zor takar bunlar diye herhalde dizliği getirmediler. bakınca reflektörlü yelek kullanımını arttıracak bu. normal kıyafetin üstüne akşam reflektörlü yelek giyerler ve kullanımı böyle sağlarlar. yine de ben akşam bisiklet kullanmıyorum Türkiye’de güvenlik zor hele karanlıkta.
hero member
Activity: 966
Merit: 764
Bisikletlerde kask ve karanlıkta reflektör kullanılması 16.08.2022 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak zorunlu oldu.

Aktif olarak şehir bisikleti ve elektrikli bisiklet kullanan biri olarak kararın olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum. Reflektör konusu biraz ucu açık kalmış gibi yani kullanılan bazı kıyafetlerin reflektör cinsinden sayılmaması bazı zamanlarda ceza alınmasına sebep olabilir. Onun dışında özellikle bisiklet kullanımının arttığı pandemiden sonraki dönemde, alınan bu kararın kişi güvenliği açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Çoluk çocuk sokakta trafikte her yerde hiçbir önlem almadan geziyorlar. En azından sırf onları bu yanlışlarından alıkoymak için bile düşünüldüğünde güzel karar.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/08/20220816-4.htm
Pages:
Jump to: