Pages:
Author

Topic: Bitcoin Çıkış Amacı Neydi ? Şuan ne oldu ? - page 4. (Read 487 times)

full member
Activity: 196
Merit: 100
Bir teknolojinin ya da malın çıkış amacı ne olursa olsun nasıl kullanılacağını hitap ettiği topluluk belirler. Bu nedenle Bitcoin bir yatırım aracına dönüştü. Şunu da göz önünde tutmak lazım Bitcoin için genel bir düzenleme hala yapılamadı. Bu durum da Bitcoin'i yatırım aracı haline getirdi.
full member
Activity: 420
Merit: 100
bitcoinin ilk çıktığı yıllarda tanışanlar belki amacına uygun kullanımlar yapmıştır ancak Türkiyede 2017 başlarında artan mali değeriyle duyulduğu için daha çok yatırım amacıyla kullanılıyordur.
member
Activity: 364
Merit: 20
Fazlasiyla bitcoini olmayan hic kimse bitcoini gercekten ortaya cikis amaciyla kullanmadi bence.
member
Activity: 336
Merit: 11
Kesinlikle ortaya cikis amaci odeme secenegiydi ama gun gectikce deger kazandikca insanlar bunu yatirim aracina donusturmeyi basardi.
member
Activity: 448
Merit: 12
Tespitler ne yazık ki şu an için doğru ve bu durum bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Bitcoin ödeme ağı genişledikçe ve kendini kanıtladıkça bu sorun tarihe karışacaktır.
full member
Activity: 742
Merit: 112
türkiyede bitcoin ile alışverişe izin veren 10'larca site var. geçen haftalarda birinin chat kısmına yazdım. bilgisayar, akıllı telefon ve diğer elektronik ürünleri ekleyin, ethereum, litecoin entegre edin diye ve bunların hepsini düşünüyoruz dedi. ürünler eklenecek yazdılar.

Örnek olarak altın satan bir siteden bitcoin verip altın alıp, kuyumcudan bozdurabilirsin kaybın olmaz. altın biraz pahalıdır o kadar da önemli değil benim kanaatimce. bitcoini entegre edip de uzun süredir kartla sorunsuz para çekme olayını forumda görmedim. yani nakit ihtiyacınızı telefon satın alırsın sonra bunu sahibinden de satarsın bu şekilde karşılarsın veya altınla aynı işlemleri yapabilirsin.

bitcoinin çıkış amacına nazaran şu anda ve uzun süredir diyelim yatırım yapılması, paranın katlanması amacıyla alınıp satılıyor. eşten, eşe para transferi sorunsuz. yalnız insanların günlük ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir konu söz konusu da değil. kıbrısta bir tane atm var. gidip oradan bitcoinle alışveriş yapabilirsin. ama alacağın çok sınırlı. yaygınlaşılması için daha çoookk zaman var. şu anda kriptolar ile savaşan ülkeleri de göz önüne alırsak durum böyle.
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
2013 de kurduğum e-ticaret şirketimin batmasından sonra tüm banka hesaplarım vergi borçlarım nedeniyle e-haciz uygulandı. Yerimden kıpırdayamıyordum. Tüm bankacılık ve ticaret hayatım bitmişti. Borçlarımı ödemek istediğimde bir türlü sisteme girip bir şeyler yapmama izin vermiyordu. Bende bu sistemi nasıl kırabilirim benim gibi baska insanlar neler yapıyorlar, devleti nasıl alt edebilirim diye araştırma yaparken karşıma bitcoin çıktı. 1 yıl boyunca yurtdışına sattığım ürünleri hep bitcoin ile tahsil ettim. 2014 haziranına geldiğimde tüm vergi borçlarımı vs.. Bitcoin sayesinde kapattım. Şuan düze çıkmamı sağlayan yegane sebep Bitcoindir. O dönemler o kadar umutsuzdum ki Bitcoin bana resmen hayat ışığını tekrar verdi. Şuan sadece alım satım ve yatırım amaçlı düşünüyorum ama zaten Bitcoin'in özünde değer transferi, değer atfedilesi bir yanı da zaman içinde evrilerek çıkmadı mı? Ben memnunum..
sr. member
Activity: 616
Merit: 281
Şahsen bitcoin bu kadar dalgalı ilen hiç kimse ödeme arası olarak kullanmayacak. Ne zaman dalgalar azalır o zaman ödeme aracı olabilir.
hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
bitcoin ödeme aracı olma yolunda yavaş ilerliyor yatırım aracı olarak popüler oldu.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1001
Günlük hayatta türkiyede atm'den biycoin çekemiyorsun malesef bizde bitcoini yine burda diğer kripto paraları almak için kullandık ve diğer internet hizmetlerinde kullandık. bence bitcoin amacına hergün daha çok yaklaşıyor.
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
Evet arkadaşlar gerçekten bitcoinin çıkış amacı neydi ?

Belki aranızda bitcoini gerçek anlamda kullanmış tektük insanlardan biri benimdir.İlk bitcoinle tanışma şeklim şöyle oldu ;
Yıllar önce yabancı bir site ile çalışıyordum.Paramı paypal ile çekiyordum.Daha sonra paypal kapandığında param sitede kaldı.Aylarca çekemedim çünkü swift kullanmıyorlardı.Hem kullansalar bile geç gelen para ve yüklü olunca gene işime yaramayacaktı.Baya ekonomik sıkıntılara girdim,zor günler geçirdim.Ve birgün bitcoini gördüm.Bitcoin ile çek paranı diye bi buton gördüm ve hemen denedim.Ve gayetde başarılı bulup tüm transferlerimi bitcoin ile yapmaya başladım.Bitcoin çok hızlı olduğu için çok daha fazla kazandım.Ev-araba alabilmiştim.Evet ben bitcoinle böyle tanıştım ve gerçek anlamda kullandım,tam da çıkış amacına hizmet ederek !

Peki ya şuan forumda olan herkese soruyorum,bitcoini ne için aldınız ? Ne için kullanıyorsunuz ? Veya hiç reele döktünüz mü ? Kullandınız mı ? Bana kalırsa çoğu kişinin tek derdi ucuzdan alayım , pahalıdan satayım olmuş.Kimse çıkış amacını hatırlamıyor bile,yanlışmıyıım ? Resmen kumara dönmüş bitcoin ne yazık ki !!
Pages:
Jump to: