Pages:
Author

Topic: Bitcoin Dünyanın Ortak Dijital Para Birimi? - page 2. (Read 1766 times)

newbie
Activity: 42
Merit: 0
Dijital paranın bir sıkıntısı tek bir private key ile

cüzdandaki tüm parayı alabilmeleri bence

Bir düşünsenize internete bağlanıyorsunuz ve tam da

cüzdanınızda bulunan para ile işlem yapmak üzeresiniz

Tabii ki de private keyi de o esnada kullandınız o sırada internetiniz dinleniyorsa

milyonlarınız, kim olduğunu bilmediğiniz kişilere mi gidecek!  Huh

member
Activity: 152
Merit: 11
atm lere postlara indikten sonra
dünyanın ortak para birimi olacağı kesin
member
Activity: 96
Merit: 10
Yakın zamanda gerçekleşebilme olasılığını düşünmüyorum fakat bitcoinin gücü ve kısa zamanda bu kadar yükselmesini hesaba katarsak 2020 li yıllarda bu durum gerçeğe dönüşebilir.
full member
Activity: 434
Merit: 100
Aynı fikirler benimde akılmdaydı açıkcası. Bitcoinin bunları bile aşıp ilerde global bir para birimi bile olabileceğini düşünüyorum. Devletlerin her zaman var olduğnu ve var olacağını hesaba katarsak bu biraz hayal perest düüşünceler olabilir fakat her şeye bir zamanlar imnkansız deniyordu.
sr. member
Activity: 1064
Merit: 350
Ben devletlerin Bitcoin resmi para birimi olarak görüceklerini zannetmiyorum böyle bişiy oolursa zaten devrim olur ama zamanla ne olucagını bilemeyiz bitcoinin şuanki itibarına gelmesi bile hayaldi 3-4 sene önce bence gayet hızlı gidiyor
sr. member
Activity: 473
Merit: 250
"Proof-of-Asset Protocol"
Bitcoinin engellenemez bir güç olduğu aşikar, hem ilk ve herkesçe bilinen bir dijital para olmasıyla hem de birçok insanda kolaylıkla güven uyandırmış olması sebebiyle önü alınamaz gibi duruyor. Vizyonunun ne derece geniş olduğu tartışılmaz. Ama şu an için ve yakın bir zaman diliminde bu bahsedileni gerçekleştirmek mümkün olmayacaktır. Zira bunun için her şeyden önce  bitcoinin epey stabilize olması gerekir.
full member
Activity: 602
Arkadaşlar bitcoin bence para birimi olmaktan ziyade dijital altın olarak algılanmaya başlanacak şuan ki durumu dahi öyle, eth nin para olarak kabul görmesini bekliyorum.
member
Activity: 448
Merit: 11
dediğiniz gibi engellenemez bir güç dür bitcoin
newbie
Activity: 40
Merit: 0
Şuan için pek gerçekçi görünmüyor
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
Hocam farkettim de ekonomi sekmesine birçok başlık açmışsınız. ekonomi ile alakalı kısmı tartışmayı seviyorsunuz anladığım kadarıyla Smiley bu arada bitcoin dijital bir devrim ve engellenemez bana göre.
Doğrudur forumu seviyorum ,insanlarla bir konu üzerinde konuşup tartışmak bilgime bilgi katıyor Smiley
sr. member
Activity: 672
Merit: 277
CAT.EX Exchange
Ortak dijital para birimi olmak zorunda.İlk olmasından dolayı herkes bitcoine güveniyor her yerde hatta filmlerde dizilerde bile alttan alttan bitcoin reklamları yapılıyor.Başka bir dijital paranın btcnin önüne geçmesi çok zor.
Heh demek istediğimde tam olarak bu.Şimdi dünya dijital paralara dönerse mesela biz japonyanın coinini kullanmayız ama bitcoini kullanırız.Türkcoini belki türkiyede çok yaygınlaşır ama bitcoin dünyanın ortak dijital parası olacaktır ben öyle düşünüyorum ve olmak da zorunda.Dijital paraların babası olmak zorunda Smiley
full member
Activity: 224
Ortak dijital para birimi olmak zorunda.İlk olmasından dolayı herkes bitcoine güveniyor her yerde hatta filmlerde dizilerde bile alttan alttan bitcoin reklamları yapılıyor.Başka bir dijital paranın btcnin önüne geçmesi çok zor.
full member
Activity: 350
Merit: 171
Hocam farkettim de ekonomi sekmesine birçok başlık açmışsınız. ekonomi ile alakalı kısmı tartışmayı seviyorsunuz anladığım kadarıyla Smiley bu arada bitcoin dijital bir devrim ve engellenemez bana göre.
full member
Activity: 434
Merit: 107
bana göre bitcoinin sürekli bir ödeme aracı olmasına gerek yok. bitcoin uzun mesafelere yükklü transferler, gizlilik ve uzun vadeli yatırımlar için kullanıldığı taktirde zaten beklentileri karşılamış olacaktır.

bunu bir elmas örneğine benzeebiliriz. nasıl ki elmas ya da çeyrek altınla gidip kahve içmiyorsak bununla da içmeye gerek yok. takas kurumları olduğu sürece birebir perakende alışverişlerde kullanılması da çok önemli değil. onlara karşı avantajı ise transfer edilebilir olması taşıma kolaylığı vs.

bitcoin mevcut borsalardaki emtialar, nakit paranın dijital ortamdaki karşılığı, kıymetli evrak, değerli madenler üzerindeki yatırımı kendine çekse yeter. global anlamda bu değerlerdeki mevcut yatırımın çok azı dahi bitcoine kaydığında fiyatının 1 yıl içinde ne kadar zıplayabildiğine şahit olduk.

bu ivme belki azalarak bir yerde duraksayacak ve stabil hale gelecektir. ama bunun için henüz daha çok erken olduğunu düşünüyorum.

ytd.
sr. member
Activity: 602
Merit: 256
Ben direk bitcoinle değil ama bitcoin aracı kurumların bir süre sonra hızla yaygınlaşacağını sen bitcoin ile ödeme yaparken, o kurum yada uygulama otomatik olarak onu o kura, paraya çevireceğini böylece de işlerini sadece btc kullanarak halledebileceğini düşünüyorum Smiley) Ama belli olmaz bi bakarsın btc çökmüş de olabilir Smiley)
member
Activity: 178
Merit: 10
Be Free
Şu devletler kontrolümüzde olmayan parayı tanımayız inadından vazgeçseler güzel yerlere geleceğiz ama bir türlü mümkün olmuyor işte. Toplumlar mı güçlü siz mi güçlüsünüz?
full member
Activity: 406
Merit: 101
Başka bir ülkeye gidip o ülkenin para birimini kullanmadan tüm ihtiyaçlarımızı karşılamamız çok zor ve bence bir hayalden öteye gitmiyor.
Kısa süreler içinde istikrarsız bir biçimde 3.000 dolar seviyelerinden 6.100 dolar seviyelerine çıkan bir paraya kim güvenir.
Dolar, Euro gibi para birimlerindeki artış veya düşüşlerde merkez bankaları anında duruma müdahale ediyorken Bitcoin'e kim müdahale edecek.
Bir Fork olacak diye millet Altcoinleri satıp Bitcoine geçti Bitcoin'in değeri ister istemez yükseldi. Maalesef çok zor..
member
Activity: 378
Merit: 55
estcoin ticarette de kullanılmaya başlasın.

sonra yasal zemin otursun. diğer devletler de tanısın kendi coinlerini çıkarsın. coinler altcoinler biraz daha stabil hale gelsin. ozamana kadar insanlarda biraz daha tanısın. işte ozaman ek bir ödeme yöntemi gibi kullanılabilir.
sr. member
Activity: 459
Merit: 258
🌟 Blockchain Expert, Miner.
Maks. 5 sene sonra, oteller, restoranlar, büyük marketler BTC ile ödeme kabul edeceklerdir. Türkiye'de durum ne olur kestiremiyorum ama dış ülkelerde 5 seneye kalmaz çoğu yer BTC ile ödeme kabul eder, şayet BTC bu denli yükselişe devam edip, esnafların gözüne girerse tabiki.

Sene 2013, Mekan: Ankara/Gölbaşı. Kırtasiyecinin biri açmış bilgisayarı, yanınada mahallenin PC bilen delikanlısını getirmiş, diyor bana BTC öğret Cheesy Şimdi biz buna para yatırcaz bize hergün 1000TL vercek demi diyor Cheesy

Yani hocam, bu işe girenlerin çoğu en başta ponziye başlayanlardır. Kimse inkar edemez bunu. Ama şuan iş farklı. Acayip yükselişi görenler, "LAN PARAMI BTC'YE YATIRAYIM 2 SENE BEKLETEYİM" diyorlar.
sr. member
Activity: 462
Merit: 306
Hayallerdeki şeylerden bahsetmişsiniz fakat tüm insanların blockchain e adapte olması çokta gerçekçi değil. Tekonolojiye ayak uydurabilen kurumlar bu dönüşümden kaçamaz ama tüm insanlar, çarşı, pazar için aynı şeyler geçerli değil Smiley
Pages:
Jump to: