Pages:
Author

Topic: Bitcoin hakkında farklı bir bakış açısı - page 2. (Read 255 times)

newbie
Activity: 12
Merit: 0
Beyler tek düze düşünmeyin. Bitcoin para transferi konusunda bankaları ve diğer aracı kurumları aradan çıkarmayı düşünüyor. Bugün dünya üzerindeki bütün bankaların ve diğer aracı kurumların harcadığı toplam enerjiyi aradan çıkardığınızı bi düşünün. Bence çok daha karlı olabilecek bir durum. Bitcoin üretimine harcanan elektriğin tüm dünyadaki bütün bankaların toplamından daha fazla olduğunu çok sanmıyorum.
full member
Activity: 546
Merit: 100
Şuan madencilik yapanlar ne kadar çok elektrik faturası ödediklerini biliyorlar, bitcoin kazmak için tüm dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi lazım güneş gibi rüzgar gibi dalga gibi. İşte bu yüzden yenilenebilir enerji kaynakları kullanan projeler gelecekte daha çok tutulacak
newbie
Activity: 17
Merit: 0
Şu an için toplam madencilik enerji harcaması zaten birkaç ülkenin tüketimi düzeyinde  ama kuantum bilgisayarlar sayesinde biraz düşeceği tahmin ediliyor bakalım daha çevreci bir çözüm bulunacak mı
sr. member
Activity: 462
Merit: 306
Mining yapıyorum ama genel bir bakış açısı ile söyleyebileceğim; kullanılan enerji çok fazla.. ama zaman içerisinde neler olacağını hepberaber göreceğiz..
full member
Activity: 742
Merit: 112
bitcoin mininginde artık nükleer santrallerden yararlanılması gibi aşamalara gelinirse şaşırmayacağım. kaynak kodlarına müdahale ederek belli düzeltmelerin yapılması gibi aşamalar sanırım pek mümkün değil. şu an için segwitten gidiyorlar. ilk başta yapılan planlar zamanla ne kadar yanlış olduğu ortada.
member
Activity: 462
Merit: 10
Bu sorun çok göze batan bir hale gelmeden yeni teknolojilerle aşılabilir diye bekliyorum. Bunun için çeşitli araştırmalar ve projeler de kimi zaman ortaya atılıyor ama en nihayeti ne olur göreceğiz  Undecided
sr. member
Activity: 742
Merit: 260
Arkadaş benim gibi düşünen birisi önceden olmuşmudur veya forumda aynı düşüncede bir başlık açılmışmıdır bilemiyorum.

Bitcoin'in amacı fiziksel(madeni,kağıt) paraları ortadan kaldırıp daha çevreci ve kaynak harcamayan bir dijital para ortaya çıkarmak değil midir? yani amaçlarından bir tanesi budur bence. Fakat günün birinde bitcoin kazmak için harcanan enerji ülkelerin harcadığı enerji seviyelerine gelebilir. bitcoin için bu kaynakları tüketmek doğru mu sizce?
Pages:
Jump to: