Pages:
Author

Topic: Bitcoin için Vergi Dairesinde Özelge Talep Eden? - page 2. (Read 449 times)

newbie
Activity: 2
Merit: 0
Haklisiniz, ileride kesin cikacak, ama ben bugun iyi bir vatandas olup vergimi vermek istedigimde veremiyorum, bugunu nasil cozecegiz, o zaman cikacak kanun o gunden sonrasini kapaayacagi icin simdilik birsey yapmamiza gerek yok mi diyecegiz? Cogu avukat dostumuz kanunlari geri isletemeyecegimiz icin simdilik beyan etmeyin diyor.
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
öncelikle bizim devlet mantığımızla yaklaşırsak.klasik olarak devlet bitcoin kriptoparayla falan ilgilenmiyor.
bizim devletimiz ortada birileri para kazanıyorsa buna nasıl vergi uygularım diye bakar.
büyük ihtimal btcturk koinim falan incelendi ama nasıl vergi uygulanacağı konusunda ortaya net bir şey çıkarılamadı.
çünkü kar varsa zararda var onun nasıl tespit edileceği kesin değil.
önümüzde seçimde var.kriptopara dünya ekonomisinde %1 bile yer kaplamıyorken o kadar para seçimlerden daha önemli değil.
seçim geçsin ab ülkeleri o zamana kadar bir kanun koyar bizde aynısının katmerlisini uygular çözeriz mantığından başka bir şey düşünüyorlarsa bunca senedir bu türkiyeyi hiç anlamamışım derim.
full member
Activity: 518
Merit: 102
Dostum şu anda vergilendirme ya da yasal düzenlemeyle alakalı bir gelişme yok sadece buna yatırım yapmayın balon şeklinde üst perdeden bir uyarı var. Çok yüksek miktarlarda işlem yapmadığın sürece bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
member
Activity: 280
Merit: 10
Merhabalar;

Mali müşavirimle araştırdık ancak hesabıma TL olarak çektiğim bitcoin için nasıl bir vergi ödendiği ile ilgili bilgiye ulaşamadık. Çoğu mali müşavir şu anda yönetmelik olmadığı için geriye dönük vergi alınamayacağını söylüyor. Yani bir çalışma yapılacak o tarihten itibaren geçerli olacak şeklinde.

Vergi dairesi de bununla ilgili yönetmelik yok biz de bilmiyoruz diyor ve özelge talep etmemizi istiyorlar. Özelge ile de uğraşmak istemiyorum, daha önce talep eden oldu mu acaba?

Teşekkürler

hocam peki diyelim ben şu an öğrenci gözüküyorum, arada koinleri çeviriyorum, oraya at buraya at derken, bankaya hesabıma 5000 lira giriyor, sonra onla koin alıyorum sonra satıyorum bir 5000 daha giriyor, sonra bir daha sonra bir daha, ama totalde 5000 bin TL ye sahibim, hacime bakıyorsunuz 100 bin tl olmuş hesaba giren,  

bu yüzden vergi çıkar mı? normalde param yok çünkü, sadece 5 bin liram var
sr. member
Activity: 658
Merit: 255
Bitcoin için vergi ödenmiyor, vergi alınacak olsa bir düzenleme vs gelir ama bir çok şey belirsiz olduğu için ufukta görünmüyor böyle bir şey. İstesen de sonuç alamazsın.
newbie
Activity: 2
Merit: 0
Merhabalar;

Mali müşavirimle araştırdık ancak hesabıma TL olarak çektiğim bitcoin için nasıl bir vergi ödendiği ile ilgili bilgiye ulaşamadık. Çoğu mali müşavir şu anda yönetmelik olmadığı için geriye dönük vergi alınamayacağını söylüyor. Yani bir çalışma yapılacak o tarihten itibaren geçerli olacak şeklinde.

Vergi dairesi de bununla ilgili yönetmelik yok biz de bilmiyoruz diyor ve özelge talep etmemizi istiyorlar. Özelge ile de uğraşmak istemiyorum, daha önce talep eden oldu mu acaba?

Teşekkürler
Pages:
Jump to: