Pages:
Author

Topic: Bitcoin ile Kurban almak mübah mıdır? - page 2. (Read 1915 times)

legendary
Activity: 952
Merit: 1006
September 09, 2016, 03:31:52 PM
Soruyu "mübah mıdır?" diye sormamalısınız dostum....
CAİZ Mİ? diye sormalısınız...

DİYANETİN Alo 190 Dini Danışma hattını arayıp sormanız süper olur. gönlün rahatlar....

Şahsi fikrim ise işin ucunda hayır varsa yap gitsin arkadaş. allah afetsin ama suç parası olsa dahi hayır yaptığın kişi o hayra kavuşmuş olacak.... yine de  ALO 190 ! Smiley

Aha bu alo 190'ana da nasıl kıl kapıyorum. Beynime kaç sıçrıyor. Ne güzel iş ya. Kalkıp elin adamına soruyorsun. Hayatında tek yaptığı ezber olan, hiç bir şekilde düşünmemiş, zihni açılmamış insanlara dini bilgileri soruyorsun. Onlar da koltuklarının arkasında binlerce lira maaş alıp rahat rahat geçiniyorlar. Yeter ya, içim sıkılıyor.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
September 09, 2016, 02:13:48 PM
Soruyu "mübah mıdır?" diye sormamalısınız dostum....
CAİZ Mİ? diye sormalısınız...

DİYANETİN Alo 190 Dini Danışma hattını arayıp sormanız süper olur. gönlün rahatlar....

Şahsi fikrim ise işin ucunda hayır varsa yap gitsin arkadaş. allah afetsin ama suç parası olsa dahi hayır yaptığın kişi o hayra kavuşmuş olacak.... yine de  ALO 190 ! Smiley
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
September 09, 2016, 01:17:55 PM
Kurban tümden günah. Halayla eğlenceyle bir hayvanın, bir canlının canına böyle kıyılması hiç hoş bir durum değil bence. Ayrıca bitcoin de para, nolacak yani. Normal alır gibi alabilirsiniz. Bu kadar madde üstü bir var edenin, böyle abudik gubudik detaylara takılacağını düşünmek ne saçma!

Zaten bende  kurban kesmekten yana değilim. Koyunu alıp direk bir ihtiyaç sahibine versek daha iyi olur. O ister kessin, ister beslesin. Dimi yani.
legendary
September 09, 2016, 01:16:09 PM
niyetin hayır işlemekse yap gitsin hocam sonuç allahın rızasını kazanmak kurban yerine geçmezsede  sevap yerine  geçer Smiley

Tabi , hayır işlemek . Oturup kendimiz yemiyecez kurbanı yoksa ne anlamı var.  Öyle olsa gider kendin pişir kendin ye  yaparım  . Hahah
legendary
Activity: 952
Merit: 1006
September 09, 2016, 01:09:02 PM
Kurban tümden günah. Halayla eğlenceyle bir hayvanın, bir canlının canına böyle kıyılması hiç hoş bir durum değil bence. Ayrıca bitcoin de para, nolacak yani. Normal alır gibi alabilirsiniz. Bu kadar madde üstü bir var edenin, böyle abudik gubudik detaylara takılacağını düşünmek ne saçma!
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
September 09, 2016, 01:04:27 PM
niyetin hayır işlemekse yap gitsin hocam sonuç allahın rızasını kazanmak kurban yerine geçmezsede  sevap yerine  geçer Smiley
hero member
Activity: 868
Merit: 502
September 09, 2016, 12:59:42 PM
bana gore sorrun olmaz ama bırazdan bırı gelir ter akıtmadan kazanılan para helal degil der tartısma cıkar Cheesy  sence uygunsa ıcın rahatsa kesılır .degılse  kesme .D
legendary
September 09, 2016, 12:56:25 PM
Exchange den vurduğum paralar ile BTC ile kurbanlık alıp hayır yapsam, bu mübah mıdır ?

Edit: Soruyu güncelliyorum ve ekleme yapıyorum

Kıbrısta kaçak elektrik ile yapılan Ethereum madenciliğinden kazanılan para ile  yine kıbrıstan kaçak alkol satın alıp , satarak parayı 2 ye katlayıp   parayı vursam ve bu para ile  hayır işlesem caiz midir  ?
Pages:
Jump to: