Pages:
Author

Topic: bitcoin kazanarak ülkeye döviz kazandırmış oluyormuyuz ? - page 4. (Read 721 times)

newbie
Activity: 224
Merit: 0
eğer yurt dışında ki borsaları kullanıp oradan transfer yapıyorsak bu söz konusu ama yurtiçi borsalarda yapılan işlem borsanın kendi işine bağlı.
newbie
Activity: 21
bence olmuyoruz somut şeyler yapmak lazım veya katmadeğerli bi işleme dönüştürmen lazım.
member
Activity: 350
Merit: 11
Yurt dışından ülke içerisine döviz getirmediğin sürece ülkeye dolar kazandırmış olmuyorsun maalesef, ülkemizde eğer bitcoin alım satımı yasaklanırsa bozdurmak için yurt dışına gideceksin ,döviz yapı geleceksin bu şekilde döviz kazandırmış olursun. Wink
legendary
Activity: 1050
Merit: 1000
Yurt dışında elindeki Btc'leri dolara çevirip ülkeye sokarsan evet döviz kazandırmış oluyorsun. Ama TL ye çevirdiğin zamanda vergi vermek durumdasın. Vergisiz çevirirsen fazlalık çıkar . Ama yine döviz kazandırmış olursun. Zaten Varlık barışı geldi çokta dert etmeden rahatça sokabilirsin ülkeye.
member
Activity: 336
Merit: 10
Metahash
Gene icerdeki para donmus oluyor, ancak yurt disinda bozdurup kendinize swift olarak para gondertirseniz ulkeye para girmis olur. Cunku burda uretilenide burada biz alip birbirimize satiyoruz tekrar
member
Activity: 252
değişen bişe olmuyor ki döviz gelmesine geliyor ama gittiği zamanda döviz gidiyor tl olarak gitmiyor. örneğin borsa kuruluş olsa ınsanlar döviz üzerinden işlem yapıyorlar sıkıntı burda.
jr. member
Activity: 372
Merit: 1
Mantıken turk borsalarında ben btc yi tl ye ceviriyorum. Nasıl doviz kazandırmış oluyorum cozemedim. Borsanın btc yi nasıl cevirdigiyle alakalı bir durum. Btc doviz statusunde olduda henuz haberim mi yok acaba. Kararsız kaldım.
member
Activity: 294
World’s First Decentralized ICO Platform
Ülkemize Binance byüklüğünde bir borsa kurulmuş olsa yurtdışından gelecek paralarla cari açıkla mücadelede oldukça yol alınır kanaatindeyim. Geçen ay yayınlanan bir haberde Binance borsasının gelirinin Alman Deutche Bank'tan bile fazla olduğu yazılmıştı. Gerçekten de para basan yerler crypto borsalar. Tabii kredi kartı ile dünyanın her yanından havale ile bitcoin alımı ve çok düşük fee ücretleri gibi cezbedici pek çok şey konursa büyük ölçekli reklam kampanyaları ile başarılabilir bu. Ayrıca uluslararası ticarette de kullanımı artırılmalı bence, halihazırda uluslararası mevzuat ve Amerika gibi ülkeler nasıl bakar böyle bir gelişmeye emin değilim ama en azından gizli olarak yapılması bile düşünülebilir.  Dolar yerine bitcoin ile yapılacak para transferlerinin cari açığı düşürmede büyük ölçüde fayda sağlayacağını söyleyen analizler okumuştum. Bu konular üzerine umarım devlet katında çalışmalar yapılıyordur.
full member
Activity: 616
Merit: 100
Yabancı borsalardan bitcoin bozdurup, ülkemizdeki bankalara doviz olarak çekim yaparsan döviz kazandırmış olursun ama burda ki borsalardan bozdurursan bir faydası olmaz sanırım.

Bence durum şundan ibaret dışarıdan getirilen bir emtiayı yurt içindeki kaynaklarla değiş tokuş yapıyoruz. Türkiyedeki kripto para yatırımcılarını düşünürsek yerel borsada kriptolarını tutan kaç kişi var bu yüzden döviz getirisi olduğunu düşünmüyorum
full member
Activity: 721
Bitcoin hem Türkiye hemde yabancı ülkeler için döviz statüsünde değerlendirirsek ülkemize döviz kazandırmış oluruz. Bitcoin çok ciddi bir alım gücüne sahip. Katma değer olarak görüyorum.
member
Activity: 244
Yabancı borsalardan bitcoin bozdurup, ülkemizdeki bankalara doviz olarak çekim yaparsan döviz kazandırmış olursun ama burda ki borsalardan bozdurursan bir faydası olmaz sanırım.
jr. member
Activity: 266
Merit: 2
Türkiye'nin dış borcu bugün itibari ile 450 milyar dolar. Siz 1 milyar dolarlık Türkiye'deki borsa bitcoin getirin. Türk Lirası alırsınız karşılığında. O bitcoinde Türkiye'de başka alıcıya gider. Yani döviz girdisi yok ortada. Dolar, Euro veya herhangi bir ülke para birimi ülkeye gelse tamam ama bitcoin olunca olmuyor. bitcoin türünden Türkiye'nin borcu yok mesele buradan anlaşılır.
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
yurtdışı borsadan TR hesabına doğrudan dolar olarak çekim yapıyorsan tamam da, aksi durumda para dışarı kaçmış oluyor. aldığın coini TR borsada yurdum insanına satıp onun parasını ecnebiye vermiş oluyorsun
full member
Activity: 350
O konu biraz acayip ya ben de yabancı bir borsada tutuyorum coinlerimi dolardan tl ye dönüştürdüğümde sonuçta ülkeye döviz girmiş oluyor diye düşünüyorum ama yine de ekonomiye katkısı var mı yok mu o biraz daha ekonomist işi
member
Activity: 462
Merit: 42
Bunu şu sekilde düşün sen gurbet ellere gitmişsin diyelim Cheesy alamanyanlara çalışıyorsun biriktiriyorsun ve burda harcıyorsun e noluyo döviz getirmiş oluyorsun dogal olarak
full member
Activity: 336
Merit: 111
Aslında mantıken oluyoruz ben de bu konuda bi takım düşüncelere daldım ama işin içinden çıkamadım yani başka bir ülkede çalışıp kazandığın bir para da olsa onların para biriminden kazandın geldin türkiyede tl ye cevirdin döviz kazandırmıs oluyorsun bu da onun gibi bişey işte yani kazandırmıs oluyoruz sanırım sonuc hep aynı seye çıkıyor Smiley
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Bitcoin i veya diğer kripto paralara döviz gözü ile bakarsan, o zaman ülkedeki Türk borsalarında bozdurmaya kalkarsan, Türk borsalarındaki kripto dolaşımını arttırmış oluyorsun. Ama devletin sadece kazancı borsalardaki komisyondan kesilen  vergi bir de ülkenin vatandaşının kripto yönünce zenginlemesi. Ancak tüm bunlar kazanırsan geçerli. Fiziksel olarak bir döviz girdisinden söz edilemez.
newbie
Activity: 168
Türk lirasını değiştirmekten başka bir işe yaramaz. ha TL'ye geçen gider yatırım yapar ve parasını katlamayı seçebilir. yani girişimcilik risk alır. dolar değil ki bu bize faydası olsun. hiçbir ülkenin para birimi değil. dijital evrensel para. ve tam olarak kabul edilmişde değil.
copper member
Activity: 1274
Merit: 555
https://refpa28543.top/L?tag=d_286347m_1264c_&site
Kazandırmış olmuyoruz bence. Bitcoin skimsonik sanal bir para birimi. Değerini insanlar beliriyor. Türk borsasında ben bitcoinimi satışa çıkartmışım x kişisi almış bana para vermiş, borsada buna aracı olup komisyon kazanmış. Sonuç olarak türkiyedeki x kişisiyle ben bitcoin ve türk lirası transferi yani takası gerçekleştiriyoruz. Türkiyedeki para türkiyede el değiştiriyor. Döviz möviz girmiyor. Nerden girecek ethernet kablolarının içinden mi akacak döviz.  Grin
Döviz girmesi için ben bitcoinimi x ülkesindeki yabancı birisine satmam gerek onunda bana swift yoluyla dolar göndermesi gerek.
jr. member
Activity: 266
Merit: 1
yurtdışından döviz gelir ve cari açık açılır ama bizim bitcoin türünden cari açığımız olmadığı için yalnızca bitcoin ithal ediyoruz ve karşılığında türk lirası veriyoruz olay bundan ibaret. yani ekonomiye katkısı yok. bugün 10 bin bitcoin ile fabrika kurarsın ama kendine fayda, vergisini verirsin, istihdam yani bitcoin tek başına katkısı yok ülke ekonomisine.
Pages:
Jump to: