kad svi dele price, evo da podelim i ja svoju, mada nisam imao iskustvo gubitka BTC-a, imam iskustvo promasene prilike iz raznoraznih okolnosti
prvi cin:
za BTC sam cuo malo pre toga, ali sam ga upoznao negde 2013, kada je Avatrade dodao BTC na listu asset-a za trgovinu, malo sam istrazivao i pomislio da je to bezvredna stvar, verovatno nisam ni imao vise vremena da ga bolje upoznam, naravno da je iz ove prilike i meni cudno sto nisam potrosio vise vremena na to, ali tada mi to stvarno nije izgledalo bitno, u to vreme je bio oko 200 EUR, pa je onda odletio na 1000 EUR (sreca te ga nisam shortao pre toga, toliko je bilo moje poverenje u njega)
cak sam gledao neke alternativne digitalne novcice, nisam ni razmisljao o blockchain-u kao nekoj vrsti buducnosti, a mislio sam uloziti u eDEM ili eKrona spekulacije radi, jer su bile na pocetku, za koje sada ni tvorci ne znaju sta rade i cemu bi sluzile
drugi cin:
sredinom 2014 mi je opet do oka dosao BTC, jer je LTC poceo da se trade-a na Avatrade-u, pa sam gledao sta je to, cak pokusavao da namestim mining LTC-a na racunaru, ali nisam uspeo preterano da se zainteresujem za celu pricu, i podesim mining, verovatno su dnevne obaveze i kolicina posla presudile da se to ne desi tada, mislim da je LTC bio oko 2$ tada, i onda je usledilo zatisje i mog trejdanja na Avatrade-u, a i interesovanja za kripto valute i uopste su mi se interesovanja okrenula na drugu stranu
treci cin:
u leto 2016 sam opet naleteo na BTC, i to tada prvi put i na ETH, nekako mi je na reklami izasao jedan faucet, pa sam onda putem Faucet-a skupljao BTC, LTC, DOGE i ETH, vise mi je bilo interesantno kako se nesto dobija za dz, namestio block.io web wallet i myetherwallet i skupljao nekih mesec dana sa par faucet-a, ali se nisam odlucio da kupim, da sam nasao jednostavan nacin verovatno bi, ili naleteo na bitcointalk.org web, ali eto nisam i sve je ostalo na tome, drzalo me mesec-dva dana, skupio sam nesto kripta (tada je jos bilo moguce skupljati na taj nacin) i vremenom zaboravio, krenula jesen obaveze na poslu itd.
cetvrti cin:
prvog januara 2018 sam odlucio pogledati zasto je BTC otisao na 20k, mora da ima nesto cim svi vicu balon, balon, balon, i od tada se konstantno edukujem, citam, ucim, i krajem 2018 (krajem decembra) sam kupio svoj prvi ETH, i tokom 2019 ulagao prvenstveno u ETH, a onda i diversifikao portfolio na nekih 20-tak koina/tokena, sa ETH i STEEM kao glavnim u portfolio-u, videcemo dokle ce me to dovesti u buducnosti, nemam nameru prodavati, a trgujem vrlo retko (dosta losih lekcija sa Avatrade iz proslosti)
pet cin:
pre dva dana sam kupio svoj prvi BTC, na 5100 USD, i evo lepo je krenulo, valjda ce tako i nastaviti