Pages:
Author

Topic: Bitcoin Rollback(Binance Hacki ve CZ’nin vazgeçtiği fikir) - page 2. (Read 422 times)

member
Activity: 630
Merit: 37
cz o çaldırdığı bitcoinlerin üzerine sadece bir bardak soğuk su içecek yapacak hiçbir şeyi yok en azından çalınan 7000 bitcoin müşterileri mağdur etmeden çalınmış bir buna seviniyorum.
member
Activity: 322
Merit: 32
Ortaya attığı fikri neresinden tutsak elimizde kalır. İstediği şeyin ne anlama geldiğinin yada nerelere gideceğinin farkında olmayacak kadar aciz birinin piyasanın en büyük borsasının sahibi olması bizim için aşırı dramatik bir durum. Yatırımcı sormaz mı bunlar böyle geri alabiliyorsa kafalarına göre biz neye güvenip yatırım yapıyoruz diye.

40 milyon dolar için bu kadar bencil bir şey düşünmesi bile Binance kullanmamak için yeterli benim için.
jr. member
Activity: 476
Merit: 2
adamlar tam ölücü çıktılar fakat. çok sevindim ben bu binancenin hacklenmesine. fiyata da negatif bir etkisi olmadı zaten.
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
100 milyar dolar piyasa değeri olan bir koini 40 milyon dolar için rollback teklifi yapmak gerçekten uçuk bir kafanın ürünü, hemen vazgeçmiş zaten tepkileri duyunca, çok daha büyük hackler oldu ama rollback teklif bile edilmedi sanırım madenci ağına olan yakınlık yüzünden bu akıllarına gelmiş , 10 milyar dolar kayıp bile olsa rollback yapma ihtimali çok zayıf çünki bütün dünyada çok fazla yerde kullanılıyor btc, yeni koinler rollback yapıyor çünkü az kullanılıyor yaygın değil, biraz yaygınsa hardfork yapılıyor hack sonrası etheryumda olduğu gibi, ETC den ETH geçişin sebebi hack tir onlar bile rollback yerine fork yaptılar çünkü hack yüzünden bir firma zararda ama rollback olursa yüzbinlrce insan zarar edecek.
BTC rollback olursa milyonlarca insan zarar eder, sen arkadaşına bugün btc sattın 3 btc sonra rollback kararı oldu sen o parayı yedin harcadın rolback ile btc geri gelecek ama sen iş bitti diye wallet i bile silmiş olabilirsin sonuçta o btcler uçabilir, böyle trading yapanlar borsada deposit withdraw yapanlar hepsi yalan olacak geri toparlama çok zor firmaların rollback ile mücadele edecek yazılımları yok çünkü böyle birşey hayatta olmaz diye düşünülür, anonim zaten kimi bulup kime haber vereceksin, toyotanın arabayı geri çağırması gibi olamaz müşteriler belli orda  ama btc anonim kime ne diyeceksin, bir anda bir sürü insan btcsini kaybedebilir zaten 7bin btc birşey değil rollback olursa 100bin btc muhtemel kaybolur , rollback hemen yapılmalı yani hack olduğu saat networku durdurup rollback yapman lazım ki piyasa minumum etkilensin geçen her gün yeni işlemler durumu zora sokar bu genelde shitcoin tarzı coinlerde olur btc için yukarıdaki sebeplerden düşünülemez bile, bu adamın düşünüyor olması tek başına korkutucu yeterince 7binde bu kafaya geldiyse 50bin de ne yapar belli değil.
sr. member
Activity: 868
Merit: 265
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Rollback olayı anladığım kadarıyla çok tehlikeli. Bunun bir şekilde kullanımı sistemi komple zarara sokar. Ben kendi adıma çok makul bulmadım bu tasarıyı. Bunu bir alışkanlık haline getirebilir bu beyefendiler. Ve bunu yapan ağ üzerinde her işlemi de yapabiliri.
sr. member
Activity: 672
Merit: 250
He oldu sen hacklettir borsanı sonra rollback yaptır. Bu nasıl bir cürettir anlamadım gitti, ne binanceyi seviyorum ne bu adamı. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi bitcoini çok derinden sarsardı. 7000btc hacklenmesi pek bir zarar vermedi bitcoine ama rollback, düşünmek bile istemiyorum.
full member
Activity: 742
Merit: 140
Böyle bir müdahale bitcoinin sonu olur muhtemelen böyle bir şeyi aklından geçirmesi bile tedirgin edici. Hatta bitcoin hakkında bir güvensizliği de tekrar ortaya çıkarmış oldu o da madencilerin insafında olduğumuz gerçeği. Tek güvence bindikleri dalı kesmeyecek olmaları.

Bitcoin için daha iyi bir seçenek olmalı.

Yarın birgün Jihan ve Graig gibi şeytanlar barışıp Voltron oluşturduğunda ne yapacağız diye düşünmeden edemedim.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
hassiktirsin oradan

ne anlamı kalıyor btcnin o zaman sen orada 7000 btc kaybetmiş olabilirsin ama o süreden beri kaç bin btc transfer oldu yapacak birşey yok geçmiş olsun...
hero member
Activity: 661
Merit: 581
Malumunuz, Binance’nin hackiyle ve CZ’nin kaptırdığı 40 milyon $’nin üzerine soğuk su içemeyip can havliyle kurtarma çabasıyla gündeme gelen bu “rollback”, tam olarak nedir? Anladığım kadarıyla %51 saldırısıyla benzerlikler var, yapmak için ağın çoğunluğunun desteği gerekli. Bu konuda detaylı bilgisi olan varsa tüm forumu aydınlatabilir mi? Geçmişte yaşanmış benzer bir olay var, onun linkini de aşağıda bırakıyorum. Asıl sorum ise şu, Bitcoin core developerleri gerçekten bir rollback teklifinde bulundu mu? Bulundularsa neyin kafasını yaşıyorlar, MtGox hackinde neredelerdi o zaman?

https://en.bitcoin.it/wiki/Value_overflow_incident

Merhaba,

Rollback blok zinciri üzerindeki belli bloğa geri dönülmesidir. Örneğin 100’üncü blokta bir hack gerçekleşti ancak şu anda 120’inci bloğa geldik. Hack olayının gerçekleşmesinden önceki son blok olan 99’a rollback yapıldığı takdirde hacker’ın yapmış olduğu transaction işlemi blok zincirinde işlenmemiş olacağından Bitcoin’ler eski adresinde kalacaktı.

Buradaki büyük problem şu; rollback yapıldığı takdirde 100 ve 120’inci bloklardaki tüm işlemler iptal olur. Mesela siz 105’inci blokta bir ödeme yaptınız ödemeyi alana geçmiş olsun Bitcoin’ler yine sizde kalır. Düşünsenize 105’inci blokta bir borsaya BTC gönderdiniz, 108’de onaylandı ve siz de Ethereum alıp borsadan çıktınız. Rollback yapıldığı takdirde Ethereumlar da Bitcoinler de hala sizde olacak.

CZ’nin teklifi neresinden bakarsanız bakın saçmalık!
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
Malumunuz, Binance’nin hackiyle ve CZ’nin kaptırdığı 40 milyon $’nin üzerine soğuk su içemeyip can havliyle kurtarma çabasıyla gündeme gelen bu “rollback”, tam olarak nedir? Anladığım kadarıyla %51 saldırısıyla benzerlikler var, yapmak için ağın çoğunluğunun desteği gerekli. Bu konuda detaylı bilgisi olan varsa tüm forumu aydınlatabilir mi? Geçmişte yaşanmış benzer bir olay var, onun linkini de aşağıda bırakıyorum. Asıl sorum ise şu, Bitcoin core developerleri gerçekten bir rollback teklifinde bulundu mu? Bulundularsa neyin kafasını yaşıyorlar, MtGox hackinde neredelerdi o zaman?

O dönemlerde kripto para piyasası bu denli örgütleşmiş değildi, şu an madenciler bloklar halinde tekelleşmiş durumda ve bu madenciler Roger Ver, Jihan wu, Changpeng Zhao gibi isimlerin etrafında dönüyor. Ağ desteğini almak için 4-5 tane madenci havuzuyla anlaşmaları yeterli kaldıki bu herifler BCHABC, BCHSV forkunda bile gruplaşmış haldeydiler isteseler ağı geri alabilecek güce sahipler fakat böyle bir şey olacağını sanmıyorum.
full member
Activity: 350
Merit: 110

Pages:
Jump to: