Pages:
Author

Topic: Bitcoin tarihin en büyük ponzisi olmaya aday olabilir mi? - page 2. (Read 1008 times)

hero member
Activity: 896
Merit: 519
Evet yorumları alayım, neden böyle bir başlık açtım şimdilik düşüncemi çok fazla paylaşmayacağım. Farkındalık var mı, benim gibi düşünenler var mı, yorumları görmek istiyorum. Sığ yorum yapacak olan üyeler varsa lütfen başka konularda postlarını çoğaltsınlar. Bitcoin'in geleceğini düşünerek tartışabiliriz. Bitcoin 1 milyon dolar olacak diyenlerden olmadığımı anlamışsınızdır aynı şekilde bitcoin ponzidir demiyorum ancak ponzi adayı veya "sonu" bu şekilde bitebilir mi?

Bir kaç kuruş kazanıyorsunuz diye sert çıkışmayın bende kazanıyorum az da olsa ama büyük payı kimler götürüyor ve dönen dolaplar nelerdir. Bitcoin'e olan aşırı güveniniz nereden geliyor. Piyasa çok büyük patlatmazlar denilmekte, bende bir ihtimal işte bu yazdığım sebepten dolayı tarihin en büyük ponzisi olarak akıllarda kalabileceğini düşünüyorum. Bitcoin ponzi değildir zaten olamaz ama ortada kontrolsüz büyüyen ve emekleme aşamasında olan bir düzen var ponzi olarak adlandırmak belki doğru olmayacaktır ancak en azından fiyat artışının en başlıca sebebi ponziye benzer olmasıdır. Benzerlikleri bulmayı size bırakıyorum.

Önceden topluluk büyüyor talep artıyor fiyat haliyle artacak diyorduk hatta 10.000 doları aşacağını çok önceden bekliyordum ve bekleyenler var. Fakat birileri düzeni bizden çok daha iyi bildiği için suistimal ediyorlar ve işte ponziye benzer yapısı burada başlıyor. Kontrollü bir şekilde bu işi sürdürmek isteyecekler belki hiç patlamayacak ancak bu birileri ceplerini fazlasıyla doldurmuş ve doldurmaya devam ediyor olacaklar. Ben şu kadar kazandım zengin oldum çıkış yaptım veya Hamdi Bol gibi emekli oldum diyen var mı aramızda?
Pages:
Jump to: