Merhabalar;
Foruma yeni katılmış newbie kardeşinizin ilk mesajı bu olmalıydı tabiki zira iki kişi bir araya gelip coin ile ilgili bir konu açıldığında bir arkadaşında bahsettiği zamanında babalarımızın şunu şu kadara alıyorduk keşke alsaydık muhabbeti gibi benim de az buçuk sitem ettiğim şey bu oluyor.
İlk olarak bitcoini 2009-2010 civarında evdeki bilgisayarla çıkarabileceğim dönemlerde tanıdım o zaman 20 yaşlarındaydım üzerine de araştırmalar yaptım ancak o dönem gerek Türkçe kaynakların yetersizliği gerekse hayatımın yoğun bir tempoda ilerlemesi nedeniyle uğraşamadım fakat içimden işte bu dediğimi de hatırlıyorum. O dönemde bir borsada işlem görüp görmediğini hatırlamıyorum şayet öyle olsaydı mutlaka bir miktar alırdım fakat sonra yoğunluktan cüzdanı unutur bilgisayarı atar mıydım? az biraz hareketlenince satar mıydım? Kesinlikle bu iki ihtimalden birisi gerçekleşirdi çünkü yaşım gençti çocuk değildim ama gençtim panik yapar kesin satardım veya unuturdum bu süreçte iki bilgisayarım çöp oldu ilkinde gitmişti kesin. O yüzden bu çok büyük bir keşke çok büyük bir pişmanlık değil benim için o şekilde olsa daha büyük bir pişmanlığa sahip olurdum.
İkincisi 10 ay kadar önce farklı bir ticaret için evi satmak niyetinde idim ve 15.000 TL (1000) LTC alıp unutacaktım. Ben zaten kendi ticaretimde fazlasıyla para kazanacağım için aylık olarak hem üstüne eklerim hem bitcoin veya farklı altcoinlere de girerim düşüncesindeydim. Bugün bakıyorum 1 LTC 180 TL bizim 1000 LTC 180.000 TL olacaktı. 10 ay 5000 TL'lik 3 farklı altcoine daha yatırım yapsaydım onlarında geldiği nokta ortada o net olmadığı için onun hesabını yapamıyorum fakat 200k altında olacağını da düşünmüyorum. Benim yapacağım iş de min. aylık 15k-25k bırakacaktı ve elimdeki nakitin de 4'de 3'ü bankada duracaktı.Nitekim ev ahalisini ikna edememem sabit fikirliliğin önünde duramamam nedeniyle bu tren kaçtı. Aynı dönem birikimi olan arkadaşlarıma da söyledim 5k 10k alın unutun diye hepsi rahatlıkla alabilirlerdi kimseye dokunacak bir para değildi fakat o dönem kimse topa girmedi bugün güncel fiyatı gösterdiğimde herkes vay arkadaş modunda dizini dövmekte, hatta en yakın arkadaşım benim söylediğim gün 20k'lık altın almıştı şu an alalım alalım diye dolanıyor
Özetle bugün elimdeki nakit paranın 4'de 1' ile min 500.000 TL para kazanmış olacaktım üzerine de anapara duruyor olacaktı.
İşte bu benim en sağlam keşkem keşke diretseydim keşke anlatabilseydim dediğim mesele. Hoş göz görüyordu oturduğum yerde para kazanıyor kimseden bir şey beklemiyordum sürekli dışarıda yiyor içiyordum elimdeki 3 5 kuruşu çevirip para kazanıyordum lakin bunu hesaba katamadı göremedi bizimkiler ve çevremdeki insanlar.
Bu da yeni yetme kardeşinizin keşkelik anıları bakalım gelecekte ne olacak nelere keşkeler sıralayacağız.
Edit: Meğer newbie bile değilmişim kendi kendime havalara girmişim