Şuanki kanunlar ile Maliye BTCTurk üzerinden parayı çektiğiniz hesaplarınızı incelerse, istedeği gibi size gelir vergisi + usulsüzlük cezası kesebilir. Ek oalrak O banka hesabınıza giren her kuruş para için inceleme yapabilir, sizden ticari bir işlem olmadığının kanıtı isteyebilir. "Bize bişey olmaz yaaaa", diyenler evinize maliyeden bir çağrı kağıdı geldiğinde de aynı rahatlıkla konuşabilecek misiniz?
Bildiğim kadarıyla yabancı ülke kazancında söz edilen vergi muhafiyeti sağlıyan madde için, sizin o geliri yurtdışında edinmiş olmanız lazım. Siz Türkiyede evde otuturken alt sat yaptım, kara geçtim dediğinizde kazanç sağladığınız, işi yaptığınız ve kazancın ödemesini alırken kullandığınız yeri baz alarak işlem yaparlar. Bir Türk bankasındaki Türkiye şubesine ödeme alıyorsanız, maliye size her türlü işlem yapabilir.
Birde maliyenini vergi cezası kesmesi, bu tablonun İYİ tarafı. Birde kara para aklamaktan ceza almanız olası ki, eşinize/annenize/kız kardeşinize "temiz iç çamaşırı hazırla, koğuştaki abilerim içinde şunları al getir" diyebilirsiniz bir kaç ay/yıl sonra...
Pardon meslek neydi?
Hangisini söyleyim?
Founder/Şirket sahibi; Makedonyadaki pozisyonum,
Mühendis; Diplomama göre üniversitede eğitim aldığım dal,
Yazılımcı; Bir süre ekmek yediğim dal,
Girişimci; BitCoin ve Yazılım, Sosyal Media, Web projeleri ile para harcadığım uğraş,
Hostcu ; Tostcu gibi oldu ama 20+ sunucu ile büyük websitelerine alt yapı ve teknik destek hizmeti