Pages:
Author

Topic: Bitcoin ve Merkeziyetsizlik (Read 322 times)

jr. member
Activity: 308
Merit: 2
November 21, 2018, 03:42:21 PM
#21
Bence o fiyatlara uctugunda cok insan nakit akisi sagladi ve zengin olacagini dusundu ama buyuk resmi gorenler o fiyatlardan kucaklara birakip cekoldiler. Yine bir hybe yakalamasi ve buyuk paralarin girmesi lazim. Artik kisi degil sirketler bazinda bu ise el atildiginda yukselecegini on goruyorum.
sr. member
Activity: 868
Merit: 265
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
November 21, 2018, 02:22:32 PM
#20
Ustatlar bitcoin'in özelliklerini sayarken en çokta 'merkeziyetsizlik' özelliği kulağa hoş geliyordu. Ama bu EFT kararları, yok büyük şirketler,yok Çin'li büyük maden şirketleri baya merkezi olmaya başlamadı mı? Bu EFT kararı onay alsa merkeziyetsizlik özelliğine darbe gelmicek midir?  Birde konudan ayrı olarak bitcoin'in o 20 bin USD'lere ulaşmasındaki en büyük sebebi olarak neleri görüyorsunuz?  Sizce o ATH'lere gelene kadar basılan karşılıksız tether'ler ile bu piyasaya zirve yaptırmadılar mı?    Huh Huh Huh

Olay basit aslında. Bitcoin merkeziyetsiz ancak bu manipülasyona kapalı demek değil. Yani birileri piyasayı manipüle edebilir ve ediyor.

Tipinde hayır olmayan şu adamın yapacağını iddia ettiği gibi. https://www.bitcoinsistemi.com/craig-wright-bitcoini-1000-dolara-dusurmekle-tehtit-etti/

Bu adamlar o veya bu şekilde zamanında çok sayıda Bitcoin'e sahip olmuşlar ve trilyonluk cüzdanlarına biraz daha ekleme yapmanın yollarını arıyorlar. Ama bunu yaparken şimdiye kadar halen ellerinden Bitcoin'i çıkarmadıklarını unutmayın.

Merkeziyetsiz diye bahsedilen şey Bitcoin'in işleyişine kimsenin müdahil olamaması,  toplam miktarı azaltıp artıramaması ve ağın şeffaflığıydı. Bunlara bugüne kadar herhangi bir müdahale olmadı. Elinde sadece Bitcoin tutmak isteyen bunu hem şeffaf hemde anonim şekilde "halen" elde edebilir gibi düşünüyorum. Hal böyle olunca istenildiği takdirde Bitcoin'i merkeziyetsiz yapıda kullanmak mümkün.

Maalesef her maddi değeri olan şey gibi, Bitcoin'de para avcıları için her yoldan para kazanmak üzere kullanılıyor. Ancak kullanılıyor olması onun bir takım özelliklerini kötü kılmaz. Öyle olsaydı uyuşturucu ticaretinin para birimi olan USD bugüne kadar aldığı beddualarla çöp olurdu. Merkeziyetsizliği bırakalım bence manipülasyona bakalım. Asıl konu orada!
newbie
Activity: 45
Merit: 0
November 21, 2018, 01:59:54 PM
#19
Dunya uzerinde bankalar araciligi ile yapilan butun dolar transferleri Amerikaya tarafindan kontrol edilir.yada butun sterlin transferleri ingiltere tarafindan.Yada rus parasi transferleri rusya,brezilya parasi uzerinden yapilan transferler brezilya tarafindan kontrol edilir.Mesela ,Amerika Birlesik Devletleri ,karalasmis paralar haric ,dunya uzerinde nerede ,kimin elinde ve ne kadar Amerikan dolari bulundugunu bilir.Bir para biriminin merkezi olmasi gayet dogaldir cunku o parayi basan,halen basmakta olan ve paranin degil ama parayi basan merkez bankasinin sahibi o merkezdir.O para biriminin global ölcekteki kiymeti ise o parayi basan merkez bankasini yoneten hukumetlerin basarili yada basarisiz ekonomik icraatlarina gore degisiklik gosterir.bazi para birimleri,enflasyon karsisinda erir,bazi para birimlerinin sahibi ulkelerin doviz bazli ve yüklü dis borclari,ulkenin gelir gider dengesizligi,cari acigi,ihracatinin dusuklugu,ulkedeki issizligin artmasi,reel uretimin düsüklügü gibi bircok etmen o para birimini  diger bir güclü doviz bazli kiymetler karsisinda eritir.
Bitcoin ve merkeziyetsizlik tüm bu yukarida yazdigim sebebler yada benzeri daha bircok sebeb  yuzunden cok cok onemlidir.Sonucta merkeziyetsiz bir dijital parayi degerli yada degersiz kilan tek sey o kripto para birimine olan talepten baska birsey degildir.
para birimini ureten kisi&kisiler ,blockchain developmant surecinden sonra ellerini ayaklarini sistemden cektikleri an merkeziyetsizlik baslar ,cagimizin yeni teknolojilerinin getirdigi ozgurlukde bunu gerektirir.
Dijital ve decentralized kripto para birimlerinin getirdigi bu devrimsel  yenilik bircok alanda insanliga isik tutacak seviyede.Bu devrimsel teknoloji,cokda uzak olmayan bir zamanda ,dunyadaki sinirlari ,pasaportlari,hatta evrensel temel gelir konseptli projeler ile fakirligi bile ortadan kaldirabilecek kudrete sahip.
Ilk cep telefonu uretildigi gun,dunya herseye yeniden basladi.Butun dunyada hayat tarzlari degisti.youtube dunyaya isimsiz yeni unluler kazandirdi.En buyuk acik bilgi kaynagi internet hakine geldi.Bitcoin sayesinde hayatimiza giren merkeziyetsiz kripto paralar ise stabillestikleri ve tam olarak yayginlastiklari an topyekun hayata damga vuracak.
jr. member
Activity: 532
Merit: 5
November 01, 2018, 02:23:51 PM
#18
Merkezi olmaması demek ,  sahibinin olmaması demketir yani  dışardan müdahale olamaz anlamında. Sanırım Bitcoin'in dolaşımın anonim olması ile karıştırıyorsunuz.
jr. member
Activity: 308
Merit: 2
October 31, 2018, 01:42:07 PM
#17
Merkeziyetsiz veritabanı kripto paraların en büyük özelliği; fakat işlemlerde anonim olmadan dolayı kötü niyetli kişiler tarafından terör, kaçakçılık vb. durumlarda bazı denetim mekanizmalarının gelmesi blockchainin geleceği açısından iyi olabilir.
member
Activity: 602
Merit: 11
October 29, 2018, 10:21:25 AM
#16
Merkeziyetsiz olmasi cok iyi tabiki  gelecegin teknolijisi olan blockchaini bunyesinde barindiriyor, degerlenecektir.
jr. member
Activity: 448
Merit: 2
October 29, 2018, 05:29:44 AM
#15
Şu an fiyatının nispeten düşük olmasından böyle bir risk var evet ama kimsenin tek elde toplayabileceğini sanmıyorum evet böyle bir tehlike pratikte mümkün ama uygulamada pek de mümkün görünmüyor.
sr. member
Activity: 868
Merit: 265
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
October 28, 2018, 03:30:51 PM
#14
Bütün dünyada merkeziyetsiz bir coin olarak Bitcoin'i gösterirken, burada öyle ya da değil diye tartışmak anlamlı değil. Sadece Satoshi'nin elindeki Bitcoin miktarıyla ilgili bir sıkıntı var. O konuda da net bilgi yok. Satoshi de ortada yok. Bu nedenle Bitcoin merkeziyetsiz demek çok kolay değil.
jr. member
Activity: 896
Merit: 9
October 28, 2018, 03:01:55 PM
#13
Benim de son zamanlarda takip ettiğim kadarıyla, merkeziyetsizlik konusu çoğu büyük ülkelerin veya küresel sermayenin işine gelmediği için yakın zamanda önünün kesileceğini düşünüyorum.
jr. member
Activity: 448
Merit: 2
October 27, 2018, 05:46:53 AM
#12
Bu bitcoinin suçu değil ki. Her konuda bu durum ortaya çıkabilir tıpkı bir şirketin hisselerini toplayıp en sonunda tüm hisseler bir kişinin elinde toplanır.
member
Activity: 560
Merit: 16
Proof-of-Stake Blockchain Network
October 26, 2018, 12:44:28 PM
#11
Ustatlar bitcoin'in özelliklerini sayarken en çokta 'merkeziyetsizlik' özelliği kulağa hoş geliyordu. Ama bu EFT kararları, yok büyük şirketler,yok Çin'li büyük maden şirketleri baya merkezi olmaya başlamadı mı? Bu EFT kararı onay alsa merkeziyetsizlik özelliğine darbe gelmicek midir?  Birde konudan ayrı olarak bitcoin'in o 20 bin USD'lere ulaşmasındaki en büyük sebebi olarak neleri görüyorsunuz?  Sizce o ATH'lere gelene kadar basılan karşılıksız tether'ler ile bu piyasaya zirve yaptırmadılar mı?    Huh Huh Huh

Merkeziyetsiz olmasının avantajlarini anlatirken.Ulkelerde kriz olduğun da,o ülkenin para biriminin krizden etkilendiği vs örneği veriliyordu.Bitcoin hiç birşeyden etkilenmeyecekti.Sonra bitcoini insanlar daha çok bilsin,değer kazansın diye bilinirliğini artırırken gördük ki bitcoinin birşey den etkilenmesi için krize gerek yok gerçekten.Çünkü bitcoin masaallah esen yelden etkileniyordu.bir twetle dibi görüyor,bir borsa batıyor tepetaklak,bir ülke icolar için kararlar alıyor perişan.merkeziyetsiz olmanın avantajını göremedik henüz.

Bitcoin sanki merkeziyetli olmak için çırpınıp duruyor.
member
Activity: 170
Merit: 11
October 26, 2018, 12:12:38 PM
#10
merkezi olmak veya olmamak önemli mi değil kara para aklamıyoruz sonuçta devletlerin tamamen değil de en azından bir miktar da olsa ferah ve rahat bırakmaları gerekli diye düşünüyorum.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
October 26, 2018, 11:59:55 AM
#9
İlk başladığında merkezsiz olmasına destek veriyordum . Ozaman 2000 dolar civarıydı . Fakat artık merkezsiz olamayacağını anlıyorum devletlerin müdahalerinden dolayı .
hero member
Activity: 896
Merit: 519
October 26, 2018, 10:09:30 AM
#8
Tam merkezi olmayan bir şey değil olması da şu an çok zor ama en azından bir adım atıldı ve bu adımı birlikte atıyoruz. Söyleminde ki eleştiriyi yok saymadan bizlere yöneltebilirsin yani daha çok merkezlere bağlı kalmak isteyen bizleri eleştirebilirsin ki ben böyle yapıyorum. Örneğin kimse cüzdanları kullanmıyor borsalardan çıkmıyoruz ama zaten artık merkezsizlik arayan da kalmamıştır bunun pek çok kanıtı bulunuyor. Örneğin gizlilik unsurundan çok bahsedilirdi şimdi ise kyc den bahsediyoruz gizlilik içeren transferlerin yasaklanması gerektiğinden bahsediliyor. Holochain bir adım daha ileriye taşıyacak bence çünkü topluluğun onayı gerekmiyor kişiler kendi aralarında veya gruplar kendi aralarında ki işlemleri onaylamış olabiliyor. Zamanla mutlaka böyle yeni atılımlar sonucunda tam merkezsiz bir yapıya erişebileceğiz.
jr. member
Activity: 144
Merit: 1
October 26, 2018, 03:06:01 AM
#7
borsa tarafı ne kadar metkezi olmadığı görünsede merkezi kyc olmadan yüklü parayı borsalar arası alıp satamıyorsun ee ne oluyor merkezi. Cheesy
member
Activity: 249
Merit: 11
October 25, 2018, 05:37:07 PM
#6
Karşılıksız tether basımı piyasayı en çok şişiren problemlerin başında geliyordu. Sonunda kendi başlarını yediler zaten. Yakında tether kullanan borsa bulamayacaklar zaten. Merkeziyetsizlik güzel bir fikirdi ama gerçekleşmesi gerçekten büyük bir hayaldi. Sonuç ortada zaten.
member
Activity: 378
Merit: 14
October 25, 2018, 02:52:49 PM
#5
Ustatlar bitcoin'in özelliklerini sayarken en çokta 'merkeziyetsizlik' özelliği kulağa hoş geliyordu. Ama bu EFT kararları, yok büyük şirketler,yok Çin'li büyük maden şirketleri baya merkezi olmaya başlamadı mı? Bu EFT kararı onay alsa merkeziyetsizlik özelliğine darbe gelmicek midir?  Birde konudan ayrı olarak bitcoin'in o 20 bin USD'lere ulaşmasındaki en büyük sebebi olarak neleri görüyorsunuz?  Sizce o ATH'lere gelene kadar basılan karşılıksız tether'ler ile bu piyasaya zirve yaptırmadılar mı?    Huh Huh Huh

Sanırım merkeziyetsizlik olayını tam anlamamışsınız. Merkeziyetsizlik olayı aslında tam olarak böyle bir şey değil. Şöyle anlatayım TC. Merkez Bankası'nın piyasaya sürdüğü bir para var. Türk Lirası. TCMB bugün bu paradan 1 milyon adet üretebilir mi? Evet üretir. Yarın 1 milyon daha üretebilir mi? Ona da evet. Peki ertesi gün vazgeçip piyasadan belli yollarla para çekebilir mi yani piyasayı daraltabilir mi? Buna da evet. Parayla ilgili farklı bir çok metod ile kontrol mekanizması işletebilir. Peki Bitcoin! Bitcoin önceden belirlenmiş 21 milyon adetten ibarettir. Sayısını kimse azaltamaz (Kaybolma durumları farklı). Kimse aynı zamanda Bitcoin adetini arttıramaz da. Merkez bankasının hiç bir şekilde piyasaya dahil olmadığı bir sistem. Merkez bankası olmasa ve TL yine dolaşımda olsa (Bitcoin'in şu andaki durumunu global hali olarak değerlendirebilirsiniz.) bu durumda TL içinde aynı şeyleri konuşuyor olabilirdik.
ETF kararı, Bitcoin'in ABD içerisindeki finansal hareketleriyle ilgili geniş bir konu. Yani SEC'in ETF onayının Bitcoin'in yapısına bir müdahalesi olmayacak. Çin'de madencilik şirketleri gelir elde etmek adına çiftlikler kurabilir, bu madenciler farklı madencilerin piyasaya girmesine engel mi? Yani ben bugün sisteme dahil olabilirmiyim madenci olarak? Evet. Yani bu durumda da merkeziyetsizliğe bir müdahale yok. Yanlış bildiğim bir şey varsa buyrun.

kyc muhabbetinden sonra pek projenin kendisi hariç parasal kısmında merkeziyetsizlik diye birşey kalmadı.  karşılıksız tether ile sadece hırsızlık yapılır resmi olmayan yollarla.

KYC tamamen kendi rızamızla ticaret amaçlı bizim verdiğimiz izin. Bu durumda merkeziyetsizliğe karşılık bir durum değil. Yani siz o borsaya kripto para atmak zorunda değilsiniz! KYC yapmak zorunda da değilsiniz. Borsa size KYC yapmanız halinde hizmet vereceğini beyan ediyor. Nasıl Bitcoin cüzdanını çıkıp 3........ public adresli cüzdan benim diyerek herkese ilan ederseniz ve o cüzdan herkes tarafından izlenebilirse, bu durumda sizin borsaya cüzdanızını görme yetkisi vermeniz durumu. Yani bununda merkeziyetsizlikle alakası yok. Herhangi bir cüzdan açtınız ve public adresi kimseye vermediniz. O cüzdan izlenebilir ancak kime ait olduğu bilinemez.

Basılan karşılıksız tether'ler ile piyasaya nasıl zirve yaptırabilirler ki? Bu cümleni anlamadım. Bu konu hakkında biraz daha bilgi verebilir misin? Ayrıca merkeziyetsizlik hakkında söyleyebileceğim tek şey şu; http://spbturk.com/ayilara-gazoz-bayilana-limonkoin/ buradaki makaleyi okumanı tavsiye ederim. Nasıl bir çarkın içerisinde olduğumuzu daha iyi anlayabilirsin.

Basılan Tether'lar önce Bitcoin'e olan talebi arttırdı. Doğru zamanda doğru artış FOMO başlattı. Ve piyasa birden artmaya başladı. Ancak arkadaşın dediği "karşılıksız" sözü biraz belirsiz. Tether'daki her doların karşılığının olduğu iddası vardı her zaman. Karşılığı olduğunu ya da olmadığını hiç bir zaman öğrenemedik.
jr. member
Activity: 560
Merit: 1
October 25, 2018, 02:39:32 PM
#4
Blockchain geleceğin teknolojisi olacak bu aşikar, ancak merkeziyetsizlik günümüz toplum ve konjonktürü açısından şu an için sadece bir ütopyadan ibaret, ilerde sınıf toplum ortadan kalkar, zihinsel ve toplumsal açıdan gerçek anlamda bir devrim yaşanırsa ancak bu konuda bir ilerleme kaydedilir, bu aşamada büyük şirketler piyasanın daha regüle olmasını ve ve bazı borsaların "fed"cilik oynamamasını istemesi gayet doğal.
member
Activity: 220
Merit: 10
October 25, 2018, 12:24:23 PM
#3
kyc muhabbetinden sonra pek projenin kendisi hariç parasal kısmında merkeziyetsizlik diye birşey kalmadı.  karşılıksız tether ile sadece hırsızlık yapılır resmi olmayan yollarla.
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
October 25, 2018, 04:17:47 AM
#2
Basılan karşılıksız tether'ler ile piyasaya nasıl zirve yaptırabilirler ki? Bu cümleni anlamadım. Bu konu hakkında biraz daha bilgi verebilir misin? Ayrıca merkeziyetsizlik hakkında söyleyebileceğim tek şey şu; http://spbturk.com/ayilara-gazoz-bayilana-limonkoin/ buradaki makaleyi okumanı tavsiye ederim. Nasıl bir çarkın içerisinde olduğumuzu daha iyi anlayabilirsin.
Pages:
Jump to: