Başkasının kasasında aslını yada teminatını koyduğunuz sürece bahsettiğiniz şey merkeziyetsiz olmuyor. Bunu blockzincir ile desteklemek USDT - USDC v.b. merkezi stabillerden öteye gitmez. Dilediklerinde diledikleri cüzdanı dondurabiliyorlar. Bitcoin tarafından çözülen sorun bu zaten, paranızın kontrolünün sizde olması. Başkaları tarafından limitlerinizin, ne yaptığınızın kontrol edilememesi. Bankada dijital olarak aktarmaktan bahsettiğiniz şey aslında bir kaç rakamdan öteye gitmiyor. Kendi paranızın transferini gerçekleştirmek istediğinizde bile çoğu durumda izin almanız gerekiyor.
Sorun tam olarak bu zaten merkezde kendini konumlandırmış bir kaç kişi yada kuruluşun boyunduruğu altından çıkmak. Altın benimse ve karşılığını ödeyerek (iş, emek yada fiat parayla) dilediğim yere dilediğim miktarı neden taşıyamıyorum ? Ekmek altın kadar değerli olsa (sadece fiat para cinsinden bahsediyorum) onu da taşıtmazlar ve kontrol altına alırlar merak etmeyin.
"Sorun tam olarak bu zaten merkezde kendini konumlandırmış bir kaç kişi yada kuruluşun boyunduruğu altından çıkmak. Altın benimse ve karşılığını ödeyerek (iş, emek yada fiat parayla) dilediğim yere dilediğim miktarı neden taşıyamıyorum"
Ya hocam altını taşıyamayan mı var herkesin evinde altını var yastık altında banka hesabında. Gayet güzel taşıyorlar. Merkeze konumlandırılmış diyorsun dijital ortamda başka firmaların sirketlerin oluşturduğu cüzdanlarda bitcoin tutmak mı merkezsizlik. Coinbase Blockchain.info daha kötüsü binance cüzdanında bitcoin tutup merkezsiz ortamdayım falan mı zannediyorsunuz. Ben size merkezsizligi söylüyorum kuyumcuya gidin 1 kg külçe altın 1 kg külçe gümüş alın. Eve koyun. Bakalım kim karışabilecek. Hırsız girebilirmiş gelsin bakalım girsin girebiliyorsa