Pages:
Author

Topic: Bitcoin yasal mı? - page 3. (Read 6778 times)

hero member
Activity: 1666
Merit: 629
December 15, 2017, 02:08:58 PM
1. Bitcoin sanal para birimi ele alınır bir hale gelir mi? Karşılığı şu kadar dolar gibi değil.Elle tutulan,gözle görülen para birimi olur mu?Olursa döviz piyasası içinde yer alır mı?

- Bitcoin bir dijital para olduğu için elle tutulur bir hale gelemez. Ayrıca döviz piyasasında aktif olan tüm para birimleri Amerikan Doları karşılığında değerlendiği için yine bu durum aynı kalır. Yani X Bitcoin X USD olur, diğer para birimlerine bu kur üzerinden çevrilir.

2. Bu sitede gerçekten bitcoin kazanan var mı?

- Geçtiğimiz yıllarda birkaç kere kazanmıştım. Bu sene tekrar sitede aktif olmaya başladım, kısmetse ilk gelirim hafta başı ödenecek.

3.Ben bir türlü kazanamıyorum.İmza kampanyalarından katılabileceklerime gerekli post yazmama rağmen olmuyo.Benden sonra yazana hemen dönüş yapılıyo. Registered yazısını bana hiç yazmadı kampanya sahipleri. Sizce bu nedendir? Ne yapmalıyım?

- İmza kampanyaları için pusuda olmanız gerekli çünkü her rütbe için belirli bir kontenjan olur. Atıyorum sizin rütbeniz için slotlar dolu olur fakat benim rütbemde boş slot vardır, sizi kabul etmez konu sahibi fakat beni kabul eder. Bu şekilde işliyor imza kampanyalarındaki işlemler.
member
Activity: 182
Merit: 10
December 15, 2017, 12:38:26 PM
Aslında btc ye saya para yerine kripto para demek daha doğru olur çünkü sizin de sorduğunuz gibi maddi bir değere çevrilebilir, bu site de btc den daha çok farklı İcoların altcoinler inden kazanan var sonuç olarak bitcoine çevrilebildigi için de sorunuzun cevabi evet site de bitcoin kazanan var 3.sorunuz da verilen formu hatalı dolduruyorsunuzdur yoksa sizin de stake almanız için bir engel yok gereken şartları taşıyorsanız
member
Activity: 154
Merit: 15
December 14, 2017, 05:23:46 PM
yasal olmasa kaç yazar? kripto para ruhuna ters insanların bu forumda olması sinirimi bozuyor. kripto paralar ekonomiyi merkez bankası tekelinden alıp halkın eline vermek için çıkmıştır. yasal olup olmaması beni ilgilendirmiyor. gerekirse yerin altına inerim
member
Activity: 294
JOIN THE NEXT MEGATREND IN CRYPTO!
December 14, 2017, 04:54:13 PM
Şuan öyle bir konum da ki Merkez bankaları bile ne açıklama yapacaklarını neler yapacaklarını bilemiyorlar
member
Activity: 280
Merit: 13
December 14, 2017, 12:10:10 PM
Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de vergilendirmeyle birlikte yasal zemine oturtulacak. Bundan sonrada ülkemizde bu alanda ki girişimlere olumlu yönde etkileneceğini düşünüyorum.
newbie
Activity: 37
Merit: 0
December 12, 2017, 04:30:40 AM
Kardeşim biz kendi paramızı yatıyoruz. Yasal olması lazım. Bide bu düşüncelerlemi kafamızı yorucaz. Devlete baksan yasal değil. Çünkü senden vergi almıyor kazancının yüzde 50'sine ortak değil. Çalmadıysam yasal evimin vergisini maaşımın vergisini ödüyorum, yeterdir.
member
Activity: 144
Merit: 16
December 12, 2017, 02:46:15 AM
Aklıma takılan sorular var.Cevap verebilecek arkadaşları buraya bekliyorum.

1.Bitcoin sanal para birimi ele alınır bir hale gelir mi?
Karşılığı şu kadar dolar gibi değil.Elle tutulan,gözle görülen para birimi olur mu?Olursa döviz piyasası içinde yer alır mı?

2.Bu sitede gerçekten bitcoin kazanan var mı?

3.Ben bir türlü kazanamıyorum.İmza kampanyalarından katılabileceklerime gerekli post yazmama rağmen olmuyo.Benden sonra yazana hemen dönüş yapılıyo.Registered yazısını bana hiç yazmadı kampanya sahipleri.Sizce bu nedendir?Ne yapmalıyım.

Teşekkürler .

1- Çıkış noktasını düşününce amacı zaten günlük hayatı kolay bir hale getirmek bilirsin bunun zaten ağababası olan çinde banknotlar çok fazla büyük olduğu için ticarette yavaşlamaya sebep oluyordu bu yüzden bitcoine yer açıldı zaten elle taşınan bir para birimine dönüşürse diğer para birimlerinden bir farkı kalmaz ha ama ben nasıl saklayacam dersen bununla ilgili taşınabilir cihazlar var paranı içine saklayabildiğin.

2- Evet var, basit örnek ben Smiley

3- Ben bu işlere yeni değmeye başladım yeterli envantere sahip olunca sana destek olurum kardeşim Smiley
member
Activity: 126
December 12, 2017, 01:47:11 AM
Sitede kazanan illaha vardır, bitcoin yasal bir şey, siteden imza ile para kazanan da var.
newbie
Activity: 4
October 23, 2017, 02:24:09 PM
Bitcoin yasal mı değil mi açıkçası bende çok merak ediyorum?
member
Activity: 350
Merit: 11
October 23, 2017, 11:59:10 AM
Şu an yasada bitcoin kullanmak yasak değil. Ama eğer olursa o zaman sıkıntı. Yani şimdilik sorun yok
sr. member
Activity: 560
Merit: 250
October 16, 2017, 07:58:05 PM
Ne yasal ne yasa dışı arafta şimdilik, bununla alakalı bir çalışma yapılacaktı diye biliyorum yasal çerçeveye oturtmak için. Ayrıca adı üstünde dijital para niye fiziksel olsun?
member
Activity: 933
October 16, 2017, 05:22:49 PM
Ne yasaldır nede yasa dışı yasal oması için ülkemiz bitcoini tanıması lazım ve vergi alması lazım gelecekte neler olacak göreveğiz..
hero member
Activity: 843
Merit: 518
Defend Bitcoin and its PoW: bitcoincleanup.com
October 10, 2017, 01:53:47 PM
Şuan nerdeyse tüm ülkelerde net bir yönetmelik olmayıp duruma göre değişiyor.
full member
Activity: 238
Merit: 104
Alaattin
October 04, 2017, 03:23:51 AM
Keşke hükümet belirli bir yasa koysa.
full member
Activity: 350
Merit: 100
October 03, 2017, 04:51:31 PM
bitcoin  ''yasal'' mı ? sorusundaki yasal kısmı çok geniş bir kavram. tıpkı meşruiyet gibi;

her yasal olan meşru mudur ? her meşru olan yasal mıdır ?

yasallık sınırları çok geniş bir kavram, yer ne kadar kanunlarla belirlense de
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
September 30, 2017, 10:48:47 AM
Gerçekten çok gri bir konu forumda yıllardır bu konu hakkında tartışma dönmüş hala net bir sonuç yok burada bitcoin yasal rahat olun diyip bir sorumluluk almak istemiyorum açıkcası.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
September 30, 2017, 08:20:47 AM
Yasadışı olmadığı için bitcoin ile ilgili bir boşluk söz konusu.Bakanlarımızında bilgisinde olan bir konu ama düzenleme yapmadıklarına göre bir süre daha bitcoine izin vereceklerini ön görmek mümkün bana göre.
full member
Activity: 364
Merit: 100
September 30, 2017, 07:19:08 AM
Yasal da diyemiyoruz yasal degil de.  Her ulkede farkli kurallar var. Kiminde hic yok.  Zamanla sekil alacak bu konu bence
member
Activity: 207
...Our goal is being human in the world...
September 30, 2017, 05:29:08 AM
Ne yasal ne de değil şimdilik. Çin'de yasaklandı ama yeraltı canavarları çalışmaya devam ediyor tabiki. Türkiye'de yasaklanması ihtimaller arasında.
newbie
Activity: 42
September 29, 2017, 02:00:25 AM
Kanunda adı yok bunu sorgulayamayız zaten
Pages:
Jump to: