Ben bu işe 3 sene önce arabalarımı ve arsamı satarak başladım. Elimde toplam 150BTC vardı. Peki şuan?
Dostum ben herzaman derim "bu piyasada ya az kazanan ya da kaybeden olursun." Bunun nedenine gelirsek eğer, bizim elimizde BTC kalmasını istemiyorlar ve sürekli zarar ettirecek hareketler yaptırıyorlar. Aramızda kaç kişi var 1000TL'den Bitcoin alıp halen bozmayan?
İnsanoğlu açgöz, doyumsuzdur ve en önemlisi heyecanlı, sabırsızdır. Muhtemelen bu sistemi yöneten yani perdenin arkasındaki adamlar bu işin insan psikolojisindeki püf noktasını buldular ve bu şekilde insanları bilgisayar başına nöbetçi olarak dikip zararına veya az karına al-sat yaptırıyorlar.
Dikkat ettiyseniz herkes "abi ben alıyorum düşüyor", "abi ben satıyorum yükseliyor" diyor öyle değil mi?
Peki yüksekten bir coine girenler? Adam yüksekten bir coine giriyor ve o coin yavaş yavaş düşmeye başlıyor, arada ufak tefek yükselecekmiş gibi umut veriyor ve kullanıcıyı orada bağlıyor.
Peki düşükten bir coine giremeyenler? Adam sanki daha düşecekmiş gibi hissediyor ve 3-5 kuruşun derdine düştüğü için birtürlü satın alamıyor, cesaret edemiyor. Kafasında sürekli "ben alınca daha çok düşerse?" veya "daha aşağıdan alırsam daha çok kar ederim" vesveseleri dolaşıyor. Sonra biranda yükseliyor ve o adam panikle çıkarken alım yapmaya cesaret edemiyor, daha fazla yükselmeye başlayınca coin, adam artık dayanamıyor alıyor. Sonra yukarıdaki senaryo devreye giriyor.
Bu iş böyle.
Geçenlerde bir konu açılmıştı. "Sermayemin %70+'ini kaybettim" adında. Bu anlattıklarımın canlı örneğidir.
https://bitcointalksearch.org/topic/sermayem-70ten-fazla-eridi-gitti-2547589Sistem bir şekilde sizin ona yatırım yapıp, parayı orada bırakıp unutmanıza izin vermiyor. Ani çıkış ve inişlerle sizi paniklendiriyor.
Bu iş bizlerden kimseyi zengin etmez fakat tecrübeli arkadaşlarıma güzel kar sağlar. Zengin olmanın yolu unutmaktan geçiyor fakat insanoğlu açgözlülüğünün ve sabırsızlığının esiri olduğu için hemen para kazanayım, hemen çekeyim paramı, hemen zengin olayım derdinde. Sistemde zaten bu düşüncedeki insanları zarar ettiriyor.
Ben artık bu işi tamamen ticarete döktüm. Kendi işim vardı, bıraktım işimi artık Bitcoin ile uğraşıyorum. Arbitraj yapıyorum, al-sat fırsatı kolluyorum, Allah nasip ederse büyük bir yatırımla mining kuracağım bu ay içinde.