Pages:
Author

Topic: Bitcoin Yine Diyanet'in Hedefinde - page 3. (Read 500 times)

full member
Activity: 350
Merit: 105
January 03, 2018, 05:17:38 PM
        Sayın Diyanet işleri... İslam dininde bir şeyin haram olması için şartların eşit olmaması gerekir. Bunu binlerce olayla örneklendirebiliriz. Ben size bir elma verdim sizden 2 elma istersem bu haramdır. Ben size 1000 dolar verdim sizden 1100 istersem buda haramdır .... bu böyle binlerce örnekle gider. Ama burada şartların eşit olmadığı bir durum söz konusu değildir. Ben 1 tane bitcoin aldım. 1 Tane bitcoin satıyorum. Eğer buna haram diyorsanız oturup kendinizi bir özeleştiri yapın..
        Sizdeki bu çoşkuyu banka faizlerinde de görmek isterdik ama maalesef göremiyoruz. Bir gün de çıkıp deseniz ki devlet bankaları faiz yemez hadi özele karışamıyorsunuz anladık küresel sermaya kapitalizm vs. Bari devlet bankaları adına konuşun niye faiz alıyorsunuz diye sorguya çekin neden bunları yapmıyorsunuz ? Demişsiniz ki bu paralar ile kara para aklanıyor kaynağı belirsiz kimin kime ne için para gönderdiği belli değil. Dolarla da kara para aklanıyor ona niye haram demiyorsunuz ? Neyse yazacak çok şey varda olay şimdi siyasete kayar o yüzden yazmıyorum..

full member
Activity: 308
Merit: 100
--
January 03, 2018, 03:39:45 PM
Dini oyuncak ettiler kendi emelleri için kullanıyorlar. Hadi oradan siz kimsiniz de bize fetva veriyorsunuz siz önce açıklamalarınıza dikkat edin her gün skandal bir haber çıkıyor diyanetle ilgili. Sapıksınız onu anladık da bari milleti doğru yönlendirin.
member
Activity: 85
Merit: 10
January 03, 2018, 01:34:47 PM
Caiz değilse devlet eliyle iddaa oynatiliyor faiz alıyor vs bir sürü şey kimse haram para yemiyor o zaman dolar almakta caiz değil oda artıyor düşüyor arkasında kim var yok belli değil o zaman devlet kripto para çıkartsın çok az vergiler alsın bizde oraya yatırım yapalım .
member
Activity: 196
Streamity Decentralized cryptocurrency exchange
January 03, 2018, 01:25:51 PM
Diyanetin tek işi bu kalmış sanırım. Asıl işleriyle uğraşmak yerine saçma açıklamalarla gündem değiştiriyorlar.
Yanlış verdikleri tüm kararlardan sonra beyaza beyaz dese güvenemeyeciğim bir kurum Cheesy
member
Activity: 140
Merit: 20
January 03, 2018, 12:13:20 PM
diyanetin ilk önce toplumun ahlakına bir el atsa keşke para pulla uğraşacağına hergün bitcoinle ilgili bir açıklama yapıyorlar dışarda bir sürü haram yollardan para kazanan insanlar var keşke hergün onlar içinde açıklama yapsalar.
full member
Activity: 182
Merit: 100
“Decentralized Transportation Economy”
January 03, 2018, 10:14:28 AM
Yarın bir gün devlet bitcoinden vergi alıyoruz dese hemen dönerler. 9 yaşına giren kız evlenebilir diyen bir kurumdan ne bekliyorsunuz. Tepki gelince hemen kıvırmışlar bugün. Bıraksınlar bu işleri.
member
Activity: 210
January 03, 2018, 09:12:23 AM
Şimdi ben taşınmaz alıp satarken da fahiş paralar kazanabilirim.
Bu durumda emlakçılık ya da gayrimenkul danışmalığı hakkında diyanet ne yorum yapacak bunu merak ediyorum.
member
Activity: 462
January 03, 2018, 09:04:09 AM
Devlet bütün kurumlarıyla Bitcoin'e karşı yekpare bir düşünce içerisinde. Bu tutuma yanlış da diyemeyiz doğru da diyemeyiz ama sonuçları bir şekilde karşımıza çıkacak.
member
Activity: 322
Merit: 14
January 03, 2018, 04:26:41 AM
Sn. diyanet.
yolsuzluk ile ilgili ne düşünüyordunuz?
ha bide 4 milyar liralık bütçeyi sadece hükümetin çıkarlarını korumak için mi kullanıyorsunuz bi 4 milyar daha versek islamiyet için de bir şeyler yapmayı düşünür müsünüz?
member
Activity: 364
Merit: 20
January 03, 2018, 03:50:33 AM
benim mantığıma göre diyanet insanlara dini en güzel şekilde anlatarak islamiyeti güçlendirmesi gerekirken diyanet nedendir bilmem

milyon dolarlık araba .
devasal bütçenin yıl bitimine 3 ay kalmadan bitirilmesi.
camilerin kıblesini düzenlemesi için imamları eğitime gönderilmesi.
yok çocuğuna sehvet duyabilir veya 10 yaşında kızla evlenebilir
işte nikah kıyma hakkını verelim gibisinden insanları dinden uzaklaştırmaya çalışacak çalışmalarla meshur oluyor
member
Activity: 294
January 02, 2018, 10:06:06 AM
Turkiye yi yoneten insanlar Turk halkinin rahat ve mutlu yasamamasi icin herseyi yapiyorlar. Surekli halki kandirma pesindeler. Crypto currency market te iyi arastirma yapip, bilgili bir sekilde projelere yatirim yapildigi takdirde riski dusuktur. Herseyin basi egitim ama Turkiyemizde en cok baltalanan ve asagiya cekilen maalesef egitim ve durustluk.
member
Activity: 504
umachit.fund
January 02, 2018, 09:08:51 AM
Haksız kazancın anasını ağlatan kurum mu 'haksız kazanç sağlıyor' diye dijital paralara sallıyor. Trajikomik geldi bana  Cheesy
jr. member
Activity: 56
Free Divers
January 02, 2018, 07:31:21 AM
diyanet issiz gorunmememk ıcın yıne en populer konusunda fetva verıo guyo
sacmalamıslar gene gercekten cok komıkler ya
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
January 02, 2018, 07:17:11 AM
Diyanete bu tür açıklamalar yaptırmaya çalışan birileri olmalı yoksa diyanetin işi gücü yok durmadan bunun hakkında açıklamalarda bulunacak. Bir çok devlet kurumu dururken diyanetin bu yönde açıklamalar yaptırmaya çalışıldığını düşünüyorum. Yoksa sayfalarca kitap yazılabilecek bir konu hakkında 3 satırla diyanetin caize değil demesi ne kadar doğru acaba.
Bunu kullanan sadece trade için mi kullanıyor bugün alayım yarın zengin olayım dünyası zaten hiç bir yerde yok.
Matbaa açıklaması gibi milleti geride bıraktırmak isteyenlerin oyunu bence.
member
Activity: 560
Merit: 11
January 02, 2018, 06:38:19 AM
bir bakanda "saadet zinciri" demişti. diyanet de aynı ifadeyi kullanmış. böyle bir şey yok yahu. benim elimde bitcoin var diyelim ben kimliğimi neden açıklamak zorundayım ki? önemli olan bitcoinin fiyatıdır. ne kadar hızlı, yavaş çıktığı o ayrı konu. belki 50 yıl sonra tamamen sistem kripto üzerine kurulacak ve o zaman da aynı ifadeler kullanılacak mı. belki diyanetin 50 yıl sonraki bütçesi 100 bitcoin olacak ve o zaman da farklı fetva verilecektir. bugüne göre böyle fetva vermişler. ben ilerde kesinlikle değiştirileceğini düşünüyorum.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
January 02, 2018, 06:21:15 AM
diyanetin böyle düşünmesi normal. yani bu yönde açıklama yapması. kendilerine biçilen rol bu çünkü. devleti temsil edip onunla aynı düşündüğünü dile getirmek. ama sessiz kalması daha iyi olurdu. bu eğer yatırım danışmanı kisvesinde takılan adamlara para yönetimi devredilirse evet saadet zinciri titancılar gibi bir işe döner. ama bu cahillikle alakalı birşey kripto para birimleri ile ilgili değil.
member
Activity: 112
January 02, 2018, 05:25:36 AM
Televizyon ilk çıktığı zaman şeytan icadıdır aman ha uzak durun dediler, elin oğlu gitti kendi probagandasını yapan filmler çekti bizimkiler sonra biz sinema sektöründe dünyanın gerisinde kaldık demeye başladılar neden müslümanlar film çekemiyor kaliteli dediler. İnternet çıktı aman ha evinize sokmayın çıplaklık ve bin türlü kötülük var dediler millet avrupada oturduğu yerden yazılımlar ile proğram geliştirdi sonra çıkıp biz neden yerli yazılım yapmıyoruz geri kaldık dediler. Şimdi Blckhain teknolojisi keşfedildi bizimkiler daha araştırmadan aslı nedir ne işe yarar yarın nasıl kullanabiliriz demeden fetvalar vermeye başladılar. Yarın dünya çapında kullanım başladığı zaman aman ha yanlışlık oldu geç kaldık derler.
jr. member
Activity: 68
Merit: 3
January 02, 2018, 04:37:23 AM
Açıklamada 'saadet zinciri gibi uygulamalar' ibaresi var, ne yani bitcoin saadet zincirinin bir türü mü ? Ya siz saadet zinciri ne demek bilmiyorsunuz yada ben bilmiyorum.  
full member
Activity: 1358
Merit: 193
January 02, 2018, 04:26:44 AM
o zaman demekki diyanet tl dahil tüm paralar için caiz değil açıklaması yapacak.
zira icadından beri devletlerin bastığı paralar yüzünden dönen hakıslık, yolsuzluk ve her türlü alçaklığın sınırı yok.
sr. member
Activity: 588
Merit: 253
January 02, 2018, 03:55:25 AM
Devlet eliyle oynatılan İddaa, Milli piyanso vb. veya yine devlet eliyle satılan alkole bir bok diyemiyorlar sonra ekonomi uzmanı gibi ahkam kesiyorlar.
Pages:
Jump to: