Pages:
Author

Topic: Bitcoin'i Ayıran Fark - page 4. (Read 777 times)

member
Activity: 519
Merit: 16
August 11, 2018, 11:27:40 AM
Bitcoin'i ayıran en önemli fark ilk olması ve kriptopara kavramının bitcoin ile birlikte çıkmış olması. Merkezsizlik konusunda bildiğim kadarıyla ethereum bitcoinden daha iyi durumda.
newbie
Activity: 8
Merit: 0
August 11, 2018, 10:38:04 AM
bana kalırsa tek farklı kahveyi cryptocoinle aldıran olacak.gerisi elbet gelir Cool
jr. member
Activity: 133
Merit: 1
August 11, 2018, 10:19:32 AM
Bakıyorum da burda sr memberlar, legendary ler falan bi gizli toplantı gibi bişey mi yapıyonuz?. Tamam biz fork olarak okumadık da ne olmuş sanki Smiley

Edit: Piyasada pastayı dağıtan kişi olduğu için kim ne derse desin kral son sözü söyler(Nokta)
Edit2: Pastayı para diye de okumayın ha Smiley
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
August 11, 2018, 08:10:08 AM
Fark ı fork okuyan arkadaşlar için yakın gözlüğü tavsiye ediyorum. Neden çünkü yakın gözlüğümü takmadan önce bende öyle okudum.

Bitcoin'in merkezisiz ve sahipsiz olduğu bana göre külliyen yalan. İşin arkasında ASIC üreticileri, büyük madenciler var ve onlar ne isterse o olur. Smiley
Eğer gerçekten merkezi olmayan bir topluluk tarafından desteklenen sahiplenen bir coin arıyorsak buna en güzel örnek Digibyte.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
August 11, 2018, 07:10:39 AM
Topluluğun kripto parası olarak yoluna başlamış erken yatırımcılar ve büyük şirketler sebebiyle birilerinin parası olmaya başlamış bir para birimi
member
Activity: 574
Merit: 13
August 11, 2018, 05:59:24 AM
Şayet bitcoin sonradan çıkmış olsaydı, muhtemelen değeri çok düşük olurdu. Shitcoin deyip çoğumuz almazdık bile. Çünkü diğer alternatiflere göre nerdeyse hiç bir işlevi yok ve hantal.

Peki bitcoini değerli kılan asıl şey nedir?
İki basit cevabı var.

1. İlk Coin Olması

2. Arkasında bir kişi veya ekip olmaması.

Eth, Eos, Xrp, Trx vs...
Ne kadar muazzam olurlarsa olsunlar merkezsiz değiller. Kurucularının ağızların çıkan iki kelimeye bakıyor değerleri.
Nefis sahibi, çıkarcıdır insanlar. Ama topluluklar öyle değildir.

Şuana kadar hiç bir alternatif coin Bitcoin'in yaptığı bu iradeyi başaramadı. Sathoshi de bilirdi ekranlarda meşhur olup şirketlere danışman olmayı. Ama o bunları eli ile tersledi ve bitcoini topluluğa emanet etti.

Vitalik merkezi borsalara laf etmişti. Kendi tabiri ile sesleniyorum; Tüm Ceo'lar cehennemde yansın!

Bitcoin ilk ve piyasayı tamamen temsil eden bir öğe. Bugün sokağa çıkıp kripto para deseniz bilmiyorum diyecek ya da sallayacak bir çok insan olur. Ama Bitcoin ne derseniz herkes duyduğunu ifade eder. Bitcoin ilkel mi ya da daha iyisi var mı başka da başka hikaye. Ama dominance rakamından da anlayacağımız üzere bu piyasada kral Bitcoin. Bitcoin fiyatı her sallandığında diğerlerinin hali ortada...

Ancak CEO olayında benim katılmadığım nokta var. Teknik olarak LTC'nin kurucusu da bütün coinlerinin çok büyük kısmını satarak nispeten bir merkeziyetsiz yapı oluşturdu. Ama bunun LTC açısından bir avantaj yarattığını görmedim. Ve Satoshi konusu. O evet çok büyük şeyler başardı ancak elindeki BTC sayısını da bilmiyoruz. Bu nedenle eliyle bir şey itip itmediğini söylemek için elindeki BTC sayısını bilmek gerekir. Milyondan fazla olabileceğine dair bişeyler okumuştum. Öyle bir BTC miktarı varsa elinin tersiyle bizi itebilir Smiley
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
August 11, 2018, 04:38:17 AM
Bende fork olarak okudum. Herhalde bilinçaltına işleyen bir kelime. Neyse konumuza geri dönelim. Bitcoin'in ilk coin olması sanki diğer coinlerin Bitcoin'den türediği izlenimini oluşturuyor. Bu da Bitcoin'i daha önemli kılıyor bence. Hem öteden beri gelme bir reklam ve pazarlama alışkanlığı var Bitcoin'de. En çok reklamı ve haberi yapılan coin Bitcoin olduğu için kripto para piyasasına ilk defa girenler Bitcoin ile giriyorlar. Ayrıca Bitcoin'in arkasında bir kişinin olmaması ve yaratıcısının bilinmemesi Bitcoin'i daha cazip ve gizemli kılıyor.
hero member
Activity: 896
Merit: 519
August 11, 2018, 03:06:34 AM
PHI1618 tek değilsin fork diye okumuşum ama dikkatli bakmamıştım beynimize yerleşmiş forklar bizim suçumuz yoktur.  Cheesy

Bitcoin marka olarak akıllarda yer edindi bir de alışkanlıklar ve düzen var iyi kötü oturmuş işleyen sistem var bunları değiştirmek değiştirmeye çalışmak işleyen sistemi baltayalayacağı için zaten kimse cesaret edemez.

Edit: Başlık bilerek mi böyle açıldı acaba  Huh
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
August 11, 2018, 02:27:05 AM
" Bitcoin'i Ayıran Fork" diye okudum baştan. Aha dedim yine fork muhabbetleri başlıyorsa du bakalım hadi hayırlısı. Meğersem fark'mış Cheesy

BTC en ilkel coin buna kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. Yaptığını kat kat iyi yapan projeler var. Ama malum saydığınız sebeplerle ilk sırayı kimseye kaptıracağını düşünmüyorum ben de.
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
August 10, 2018, 11:59:23 PM
Şayet bitcoin sonradan çıkmış olsaydı, muhtemelen değeri çok düşük olurdu. Shitcoin deyip çoğumuz almazdık bile. Çünkü diğer alternatiflere göre nerdeyse hiç bir işlevi yok ve hantal.

Peki bitcoini değerli kılan asıl şey nedir?
İki basit cevabı var.

1. İlk Coin Olması

2. Arkasında bir kişi veya ekip olmaması.

Eth, Eos, Xrp, Trx vs...
Ne kadar muazzam olurlarsa olsunlar merkezsiz değiller. Kurucularının ağızların çıkan iki kelimeye bakıyor değerleri.
Nefis sahibi, çıkarcıdır insanlar. Ama topluluklar öyle değildir.

Şuana kadar hiç bir alternatif coin Bitcoin'in yaptığı bu iradeyi başaramadı. Sathoshi de bilirdi ekranlarda meşhur olup şirketlere danışman olmayı. Ama o bunları eli ile tersledi ve bitcoini topluluğa emanet etti.

Vitalik merkezi borsalara laf etmişti. Kendi tabiri ile sesleniyorum; Tüm Ceo'lar cehennemde yansın!
Pages:
Jump to: