Pages:
Author

Topic: BitcoinTalk Activity Hesaplama - page 7. (Read 24922 times)

newbie
Activity: 25
Merit: 0
June 15, 2016, 01:07:46 PM
Her 2 haftada 1, 1 mesaj atip activityi 1 yil sonra doldurabiliyorum degil mi?

Diyelim adam 2013 uyesi ve her 2 haftada 1 mesaj var. Adam simdi 1000 mesaj atsa foruma direk hero mu olacak yani?
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
June 12, 2016, 05:42:23 AM
Burası resmen ileri matematik bölümü olmuş. Algoritma, trigonometri falan bilmek lazım bu konu için =)

Ne alaka? Activity post sayısını geçemez. Her 2 haftalık dönemde atılan en az 1 mesaj karşılığı o haftanın 14 acitivity puanı kazanılır. Başka bir şey bilmenize gerek yok, bu kadar basit.

Aydınlattığınız için teşekkürler. Şimdi anladım olayı

Cheesy
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
June 10, 2016, 05:17:44 PM
Burası resmen ileri matematik bölümü olmuş. Algoritma, trigonometri falan bilmek lazım bu konu için =)

Ne alaka? Activity post sayısını geçemez. Her 2 haftalık dönemde atılan en az 1 mesaj karşılığı o haftanın 14 acitivity puanı kazanılır. Başka bir şey bilmenize gerek yok, bu kadar basit.
Yoo geçebilir Grin

Sıfır hesap açın, 10 post atın, 10 aktiviteniz olsun, bunların 5 tanesini silin. 5 post 10 aktiviteniz olur. en fazla 1 saat sürse de aktivite post sayısını geçmiş olur Grin
maşallah nzt falan mı kullanıyon
legendary
Activity: 1274
Merit: 1000
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
June 10, 2016, 05:10:42 PM

Yoo geçebilir Grin

Sıfır hesap açın, 10 post atın, 10 aktiviteniz olsun, bunların 5 tanesini silin. 5 post 10 aktiviteniz olur. en fazla 1 saat sürse de aktivite post sayısını geçmiş olur Grin
legendary
Activity: 1863
Merit: 1020
June 10, 2016, 04:41:01 PM

sr. member
Activity: 448
June 09, 2016, 11:48:16 AM
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
June 09, 2016, 10:06:51 AM

Bu negative Trust yendiği zaman bunu düzeltme durumu varmı acaba bununla ilgili bir bilgi bulamadım yoksa ticaret yaparak verilen feedbacklere göremi işliyor bu durum acaba.?
sr. member
Activity: 403
Pre-sale - March 18
June 06, 2016, 04:40:52 PM
Hesabınızın ticari değeri de şöyle hesaplanmakta

Yok öyle bir şey.
hero member
Activity: 490
Merit: 500
June 06, 2016, 04:33:43 PM
Hesabınızın ticari değeri de şöyle hesaplanmakta

0.0003BTC/activity
0.00015BTC/epa (ekstra potansiyel activity)

epa = potansiyel activity - activity

tf (taban fiyat) = 0.0003 * activity + 0.00015 * epa

ticari değer = tf * mkç * gç

mkç (mesaj  kalitesi çarpanı)
yazdığınız mesaj, alıntılanan mesaj hariç 75 karakterden fazla ise iyi, 75 karakterden az ise kötü olarak değerlendiriliyor.
excellent post quality (90%) = 1.05 (+5%)
good (80%) = 1.025 (+2.5%)
fair (70%) = 1.00 (+0%)
poor (50%) = -1.025 (-2.5%)
very poor (<50%) = -1.05 (-5%)

gç (güven çarpanı)
positive light green trust = 1.10 (+10%)
positive dark green trust = 1.20 (+20%)
neutral trust = 1.00 (+0%)
negative trust = -0.15 (-85%)

hero member
May 19, 2016, 05:54:26 AM
Arkadaşlar bu UID olayını nerden öğreniyoruz benimki yazmıyor ='den sonrası yok diyebilirim kısaca acaba tarayıcı ilemi alakalı nedir?
solda nickinin linkinde UID yazar.
misal https://bitcointalksearch.org/user/yussuf89-151256

Bende bu çıkıyor işte. U falan devamı yok nedir sorun anlamadım yandex tarayıcı kullanıyorum.

https://bitcointalk.org/index.php?action=profile
Belki yukarıdan profile tıklamış olabilirsin. Profile tıklayınca UID yazmıyor. Url'nin sonunda UID çıkması için herhangi bir mesajından kendi nick name'ine tıklaman lazım.

Profile kısmına girdiğimizde sağ tarafdaki show your post kısmına girdiğimizde gözüküyor. Ordan buldum UID kısmını teşekkürler bu arada.
full member
Activity: 145
Merit: 100
May 13, 2016, 02:50:49 PM
merhaba arkadaşlar sitede sorgulama yapınca Mesaj Kalite: Zayıf Güven: Nötr dior benim için bir mesaj kampanyasına katılmak için başvurdum ama kampanya sahibi beni kabul etmedi mesaj kalitesi yüzünden merak ettiğim olay bu sitenin dediği mesaj kalitesini ve güveni ne belirliyor nasıl artmalarını sağlarım. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Gözlemlediğim kadarıyla mesaj kalitesi kısa postlar atarsan düşüyor uzun veya normal uzunlukta mesajlar yazarsan yükseliyor. Senin attığın mesajlara şöyle bir göz gezdirdim son mesajların hariç hepsi bir iki satırlık mesajlar. Bence bu yüzden mesaj kaliten düşük. Bu uzunlukta yazmaya özen gösterirsen zamanla mesaj kalitenin artacağını düşünüyorum. Eğer Secondtrade'nin kampanyasına gireceksen kurallardaki 7. madde "7. Negative trust account can't join." Yani negatif trusta sahip hesaplar katılamaz yazıyor. Yani sen bu kuralı karşılıyorsun bunun için uğraşmana gerek yok. Yine de trust sisteminin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak istersen şurayı okuyabilirsin https://bitcointalksearch.org/topic/trust-sistemi-nedir-nasl-calr-568334

Saolun hocam teşekkürler verdiğiniz yararlı bilgiler için konuyu anlamam konusunda gerçekten etkin bir rol oynadı ben ne kadar çok mesajım olursa daha yararlı olur sanmıştım ama öyle olmadığını anladım artık çok mesaj degil dogru mesajlar gerekliymiş
newbie
Activity: 32
May 13, 2016, 01:06:29 PM
merhaba arkadaşlar sitede sorgulama yapınca Mesaj Kalite: Zayıf Güven: Nötr dior benim için bir mesaj kampanyasına katılmak için başvurdum ama kampanya sahibi beni kabul etmedi mesaj kalitesi yüzünden merak ettiğim olay bu sitenin dediği mesaj kalitesini ve güveni ne belirliyor nasıl artmalarını sağlarım. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Gözlemlediğim kadarıyla mesaj kalitesi kısa postlar atarsan düşüyor uzun veya normal uzunlukta mesajlar yazarsan yükseliyor. Senin attığın mesajlara şöyle bir göz gezdirdim son mesajların hariç hepsi bir iki satırlık mesajlar. Bence bu yüzden mesaj kaliten düşük. Bu uzunlukta yazmaya özen gösterirsen zamanla mesaj kalitenin artacağını düşünüyorum. Eğer Secondtrade'nin kampanyasına gireceksen kurallardaki 7. madde "7. Negative trust account can't join." Yani negatif trusta sahip hesaplar katılamaz yazıyor. Yani sen bu kuralı karşılıyorsun bunun için uğraşmana gerek yok. Yine de trust sisteminin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak istersen şurayı okuyabilirsin https://bitcointalksearch.org/topic/trust-sistemi-nedir-nasl-calr-568334
full member
Activity: 145
May 13, 2016, 12:09:12 PM
newbie
Activity: 32
April 30, 2016, 08:13:54 PM
Arkadaşlar bu UID olayını nerden öğreniyoruz benimki yazmıyor ='den sonrası yok diyebilirim kısaca acaba tarayıcı ilemi alakalı nedir?

Bende bu çıkıyor işte. U falan devamı yok nedir sorun anlamadım yandex tarayıcı kullanıyorum.

Belki yukarıdan profile tıklamış olabilirsin. Profile tıklayınca UID yazmıyor. Url'nin sonunda UID çıkması için herhangi bir mesajından kendi nick name'ine tıklaman lazım.
hero member
April 29, 2016, 10:23:56 AM

legendary
Activity: 1792
Merit: 1030
April 29, 2016, 09:00:55 AM
hero member
April 29, 2016, 08:53:53 AM
sr. member
Activity: 728
Merit: 264
April 27, 2016, 07:58:44 PM
En kafamın basmadıgı sey buydu döndürüp döndüüp tekraren okuyup duruyordum. En sonunda anladım olayı ne kadar mesaj atarsan at potansiyel aktivitenden fazlasını alamıyosun
full member
Activity: 201
April 02, 2016, 03:22:21 AM
peki tam olarak nasıl çalışıyor. Mesela benim 2gün,5saat toplam online vaktim. bunu dakika bazına çevirip post sayısıylamı çarpıyoruz?
Teşekkürler.
Activity online olma süresinden tamamen bağımsız. Basitçe anlatmak gerekirse 2 çeşit Activity var; (Normal) Activity, potansiyel Activity. (Normal)  Activity'in görebildiğin Activity. Potansiyel Activity ise forum 14 günlük periyotlar belirliyor. Bu periyotta eğer en az 1 tane post atarsan 14 potansiyel Activity kazanıyorsun. (Normal) Activity'in potansiyen Activity'ni geçemiyor. Mesela ilk mesajını yazdığın 14 günlük periyotta 2 mesaj attın Activity'in 2 potansiyel Activity'in 14 olur. Sonraki dönemde 15 mesaj yazdın Activity'in 17 potansiyel Activity'in 28 oldu. Sonraki dönemde ise 30 mesaj yazdın Activity'in potansiyel Activity'i geçemeyeceği için Activity'in de potansiyel Activity'in de 42 olur. Yani post sayısı=Activity olsa 47 Activity'in olması lazımdı ama potansiyen Activity işin içine girince Activity'in 42'de kaldı. Ama sonraki dönemde atacağın 1 mesaj sonrası Activity'in bir anda 48'e yükselir. Activity'ni hesaplamak için hesap yapmana gerek yok önceden bu konuda paylaşılan bir site var orası Activity'ni ve potansiyel Activity'ni gösteriyor.
Pages:
Jump to: