Bitcointalk yönetimi geçtiğimiz aylarda rütbe sistemini değiştirmek için yeni bir adım atarak ''Merit'' adlı sistemi getirmişti. Bu sistem birçok artılara ve eksilere sahip olsa da forum içerisinde yapılan spam yorumları bir miktar azaltmıştır. Özellikle yeni üyeler tarafından yapılan gereksiz, saçma ve konu ile alakasız yorumlar son dönemlerde forum içerisinde ciddi bir problem haline gelmişti. Sırf katıldıkları imza kampanyaları için mesaj atan bu kişiler forum içerisinde mesaj kirliliği yaratırken, eski konuların güncellenmesine ve yararlı bilgilerin aralarda kaybolmasına sebep oluyordu. Forum yönetimi ise bu yorumların bir nebze önüne geçmek için ''Merit'' adını verdiği sistemi uygulamaya karar verdi. Bu problem tamamen çözülmese de sırf para kazanmak için gelen kişiler ve çoklu üyelikler azaltıldı.
Merit NedirMerit tıpkı Türk forumlarında karşılaştığımız rep puanları gibi bir sistemdir. Bu sistemin rep puanı sistemine göre ilk ve en belirgin farkı bu meritlerin kolay bir şekilde kazanılamamasıdır. Merit kazanmak oldukça zor olduğu gibi gönderilebilir merit (sMerit) kazanmak da oldukça zordur. Ayrıca sistem döngüsünün durmaması için de belirlenmiş merit kaynakları bulunmaktadır. Bu kaynaklar günlük olarak belirli sayıda merit üretebiliyor ve bu meritleri gönderebiliyor. Bu sistem hakkında daha fazla bilgiyi ana konuda bulabileceğimiz için fazla uzatmıyorum.
Faydalı Konu Başlıkları AçarakMerit kazanabilmek için faydalı konu başlıkları açmamız şarttır. Kullanıcılar için faydalı ve bilgi verici içerikler paylaşarak Merit kazanabiliriz. Tabii ki konu başlığı içerisinde ince detaylar, gerekli açıklamalar ve önemli bilgiler olmadıkça merit kazanmak oldukça zor olacaktır. Özel bilgiler, faydalı taktikler ve bunun gibi birçok detay daha kolay Merit kazanmanızı sağlayacak unsurlar arasında yer almaktadır.
Yardım İçerikli MesajlarBirçok üye onlarca yorum yapmasına rağmen Merit kazanamadığı konusunda şikayet etmeden duramıyor. Özellikle yapılan en büyük hatalar arasında yer alan bu nokta hakkında ufak bilgilendirmeler vermek istiyorum. Yazılan mesajlar konu dışına çıkmış ise, amaçsız ve boş ise veya konu sahibinin sorduğu sorulara cevap veremiyor ise zaten Merit kazanmak imkansızdır. O sebeple yorum yaparken iyice düşünerek içerik üretmeli ve yazdığımız yorumun sade, açıklayıcı olduğundan emin olmalıyız. Açıklamalar içerisinde örneklere yer vermek veya örneklendirmeler yapmak daha kolay bir şekilde Merit kazanmanıza yardımcı olacaktır.
Analiz, Yorumlama ve ÖngörüAnaliz, yorulama ve öngörüler yaparak, tüm bu sunduğunuz verileri görsel kanıtlar ile sunarak Merit kazanmak mümkündür. Tabii ki bu faktör diğer faktörler kadar etkili olmayacaktır çünkü yapılan her tahmin, analiz veya öngörü doğruluk payı içermeyecektir. Her ne olursa olsun yapılan yorumlara kanıtlar eklemek, gerekirse görsel kullanımını en üst seviyelerde tutmak sizin için çok daha faydalı olacaktır.
Bu yazı içerisinde yazılan tüm veriler
tamamen benim kendi düşüncelerime ve tecrübelerime bağlı olarak aktarılmıştır. Herhangi bir kaynak üzerinden alıntı yapılmamıştır. Yazıyı dileyen herkes alıntı olduğunu belirterek ve kaynak adresi göstererek yayınlayabilir. Yeni tecrübeler, bilgiler ve fikirler öğrendikçe konu başlığının güncel tutulacağını da hatırlatmak istiyorum.
Kaynak: https://www.btcfrm.com/gelistirme-teknik-tartismalar-teknik-analiz/3132-bitcointalk-merit-kazanma-yontemleri-amp-onerileri.html-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Faydalı Diğer Konularım ---> https://bitcointalksearch.org/topic/m.40715129