Ama senin de dediğin gibi bunu da atlatıyorlar. Onu da şöyle yapıyorlar;
Piyasada cebinde 1000 TL si olana hazır e-ticaret sitesi veren firmalar var. Bu firmalar da aynen bu şirket gibi teknokent de başladılar. Ar-ge çalışması bitip de e-ticaret sitelerine hosting panel verip satışa geçtikleri zaman devlet destekleri kesildi. onlarda ikinci bir şirket kurdular. Geliştirdikleri yazılımı yeni şirkete özel bir lisanslama ile sattılar. Yeni şirket, teknokent de geliştirmeye devam eden şirketten kdv siz alıyor normal vergi mükellefi olarak KDV li satıyor. vergisini ödüyor. Yeni şirket devletten sürekli KDV alacaklısı durumunda hatta
Bunun yanında iki şirketinde tüm operasyonel maliyetleri teknokent şirketine bindiriliyor. Mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar ama yinede devlet vergisini kırpılmışta olsa alıyor.
Yani istediği kadar faaliyetinde bold işaretlediğin gibi çalıştırma olsun. yasal olarak bunu yapamazlar. Fark edildiği anda da geriye yönelik devlet fena can yakar.
Devlet bu konuda çok hassas. Araştırma geliştirme ile hizmet vermeyi ayırt edebiliyorlar.
Aynı mevzu domain satan firmalar içinde oldu. önce teknokentlere girdiler, yazman servisi otomasyonu geliştiriyoruz diyerekten. güzel güzel ican dan 6 dolarak domain alıp 7 dolara kdv siz satıyorlardı. Devlet neyin kafasındasınız aloo deyince onlarda kıbrıs da şirketleştiler. yani bu işler o kadar da kolay değil.
İkimizde yaklaşık aynı şeyleri söylüyoruz farkındaysanız, endişeler ve şüpheler yakın birbirine.
Şimdi bu şirketin faaliyetinden gelir gösterebilmesi için malumunuz bir fatura gerekecek bu faturalar matbu olarak hiçbir Allahın kuluna gitmeyecektir. Sadece muhasebe işlem fişi gibi bir bilgilendirme ile mail olarak son kullanıcıya ulaştırılacaktır. Ben malum borsayı 1 yıldır kullanıyorum sadece aylık fee masrafı 1000 tl üzerindedir bana daha bir tane bile fatura gelmiş değil. Sadece BTCtürk ün gönderdiğini duydum.
sistemcoin diye bir borsa var hacimlerine bakarsan adamlar Balıkesir vergi şampiyonu olması lazım ama hiç vergi ödediğini düşünmüyorum velhasıl bu durumlarda bu şekilde hasır altı edilecektir.
Bu firma yapıyor yapacak diye bir iddiam kesinlikle yok ama genel işleyişler herkesinde bildiği gibi maalesef böyle.
Devlet geriye dönük alacak tahsili yapabilir evet doğru ama neyi emsal alacak server logları var kimsede sarı çizmeli mehmet ağa...
zaten buradan yürürüp gidenler sizinde benim de dediğimiz gibi soluğu Kıbrıs ta alıyorlar