Binance smatram mjerilom kripto burzi tako da ću sada morati istražiti/isprobati malo Bitfinex. Ja im neću uzeti za zlo što su tek sada otvorili vrata "sirotinji", možda su čekali da naprave dovoljno dobru infrastrukturu za usluživanje velikog broja korisnika. Tko bi ga znao. Mene u konačnici zanima samo "user experiance", sigurnost i veličina naknada. A po tome bi trebali biti jako dobri ako ne i najbolji. Dat ću im priliku svakako.
"Trading is either zero-fee or a small fee depending on the trader's trading activity in the last 30 days." Što vrijedi za limit buy i limit sell. Mala zamjerka Bitfinexu je što kod Binance nema troškova kod depozita dok je za Bitfinex potrebno 0,001 LTC, što vrijedi za depozite do 1k USD, a fee kod povlačenja sredstava 0,001 LTC. BTC nemojte slati s mjenjačnice na mjenjačnicu, fee na Binance je 0,0005
BTC, a kod Bitfinexa 0,0004
BTC.
Meni je definitivno bolji osjećaj na Bitfinexu, ali to je možda do osobnih preferencija.
Što se tiče sigurnosti, čuo sam da Bitfinex drži 95% sredstava na cold walletima, ali svi znamo da mjenjačnice nikada nisu 100% sigurne za dugoročni HODL. Poslovica "Vaši ključevi, vaš kripto, nisu vaši ključevi, nije vaš kripto.".
Kada budeš prebacio sredstva s Binance na Bitfinex, premium u cijeni koji se plača na Bitfinexu za LTC kojeg prodaš za USD će ti pokriti transakcijske troškove prebacivanja s mjenjačnice na mjenjačnicu, čak ćeš biti i u plusu nakon prebacivanja.
Ali ja ionako nisam trejder nego burze koristim za kupnju coina/tokena koje planiram držati.
U slučaju korištenja isključivo prilikom jednokratne kupnje Binance je bolji od Bitfinexa, jer na Binance ima više parova i veći je volumen. Osim toga, niže su cijene na Binance nego na Bitfinexu.
Ovo je super stvar. Htio sam davno da se registriram ali nisam mogao, sad ću opet da pokušam. Jedna od najboljih mjenačnica kako sam uspio da pročitam.
Isprobaj, pa javi iskustva. Hvala na Meritu, nadam se da će ti se svidjeti mjenjačnica.
Bolji od Binance je opaka tvrdnja.
Za mene je bolji Bitfinex, a za nekoga možda neće biti, što ponajviše ovisi za što vam treba mjenjačnica.