a i njima ubuduće kad se desi nešto slično mogu staviti neku napomenu. na stranici.
Ja maloprije puhnuo u sladoled
+1 za napomenu, mozda i cijela stranica s vijestima.
To se hakerima ne isplati ne isplati probijati.Iako hakerima za probiti bilo koji server na SAS/SATA/SSD hard diskovima treba milisekunda.
http://arstechnica.com/information-technology/2015/02/how-hackers-could-attack-hard-drives-to-create-a-pervasive-backdoor/
sa nekim ata komandama izbrišu pass sa par komandi i sve šifre se vrate na admin/admin i root/root
Ruska tvrtka Kaspersky Lab Antivirus, otkrila je da je NSA zna način za umetanje i sakriti spyware u firmware tvrdih diskova. Pogođeni su Western Digital, Seagate, Toshiba, Samsung i druge poznatih proizvođača i prodavača.
Na taj način, NSA imao pristup podacima sa većine svjetskih servera,Osim što na taj način (uglavnom) ostaje skriveno, spyware umetnut u firmware može iznova i iznova zaraziti vaše računalo. Za izradu ove vrste spyware, NSA morao imati pristup izvornom kodu firmware tvrdih diskova.A ja ču dodati da su vjerovatno to ugradili i u sam procesor neš ti odmah napraviti par stotina dodatnih tranzistora u sam procesor i vezati ga za seriski broj.i tako svi serveri se registriraju i jave 12312313131 je kupio licencu xxx banka. i kad se spoji na internet 12312313131 dobije komandu da napravi raid disk na 205.251.229.184 ili na 216.182.236.112
mislim proračun im je 52,6 miljardi $ bio prije 2 godine