Απλά νομίζω ότι το Bitcoin είναι αστέρευτη πηγή popcorn
Από την αρχή του scaling debate πάντα με προβλημάτιζε για ποιο λόγο ο Jihan και οι υπόλοιποι κινέζοι miner που άμεσα σχετίζονται μαζί του έχουν τόσο εμμονή ενάντια σε ένα soft fork activation του segwit ενώ αντιθέτως σε ένα hard fork activation δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Η απάντηση ήρθε σήμερα από τον Gregory Maxwell που κάθησε και έκανε reverse engineered ένα mining chip της Bitmain και βρήκε αυτό εδώ
με λίγα λόγια η Bitmain έχει ενσωματώσει στα asic της ένα cheat η καλύτερα ένα exploit στον mining αλγόριθμο sha256 όπου τις επιτρέπει να μινάρει κατά 20% περισσότερο από τι θα μίναρε πριν. To exploit αυτό με την ονομασία ASICBOOST έιναι πατενταρισμένο από το 2016. Θα μου πείτε και τι πειράζει?
Και εδώ έρχονται τα καλύτερα...
Το exploit αυτό είναι ενσωματωμένο μόνο στα chip που χρησιμοποιεί η εταιρεία στα ιδιόκτητα farm της και όχι αυτά που πουλάει προς τρίτους η προς αυτούς που δεν είναι δικοί της.
Και όχι μόνο αυτό. Μια ενεργοποίηση του segwit μέσω soft fork ακυρώνει αυτό το exploit ενώ αντιθέτως μέσω hard fork δεν το ακυρώνει.
και πλέον όλα τα κομμάτια μπαίνουν στην θέση τους.
περιττό να πω ότι έχει γίνει χαμός στο twitter και reddit με το γεγονός και έχουν πάρει φωτιά τα comment εναντίον του Jihan και νομίζω μέχρι αύριο αυτός ο χαμός θα συνεχιστεί.