Pages:
Author

Topic: ‘Blockchain, 5 yıl içinde bankalar için küresel standart haline gelecek’ - page 2. (Read 235 times)

sr. member
Activity: 735
Merit: 251
Şimdiden öyle olmaya başladı bile. Bankalar daha hızlı ve güvenli işlem yapmak için blokzincir teknolojisini kullanmaya başladılar.
member
Activity: 182
Merit: 10
Eeğer bankalar blockchain teknolojisine entegre olmaz isler yok olup gidecekler bunlarda onun farkına vardılar ve kendilerini en kısa sürede bu işin içine sokmak istiyorlar.
member
Activity: 490
Merit: 10
SEND AND RECEIVE MONEY INSTANTLY
Geç bile kalıyorlar. Uluslararası para gönderme işlemleri günümüz teknolojisinin çok gerisinde. Tüm insanlık için doğru hamleler atılmalı.
member
Activity: 294
Merit: 10
World’s First Decentralized ICO Platform
Kriptolar belki bankalar için çok hoşlanılan alanlar değil ama blockchaine yaklaşımları gayet olumlu. Son dönemlerde özellikle Ripple ardı arkasına bankalarla anlaşmalar yaptı. İlerisi için gayet güven veriyor bu tür gelişmelerin olması.
sr. member
Activity: 616
Merit: 250
Bazı bankalar zaten bunu gözüne kestirmişti, ayrıca blockchaini herkes kendi lehine evirip çevirerek kullanmak istiyor. Ki bu çok normal başından beri blockchaini birçok şeye entegre edebileceğimizi söylüyoruz, bankaların bunu kullanmaması beklenmezdi.
member
Activity: 378
Merit: 11
Ekonomi sistemlerinde revizyonlar genellikle bir anda gelişir. Ufaktan blok zinciri uygulamaları başladı bankalarda ve standart hale gelmesi 5-6 yıldan daha kısa sürebilir.
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Bankalar da belki kendi şubelerine kurulu sistemler entegre ederek kendi içlerinde bir blokchain ağı da kurabilirler. Tabi dediğim bira hayali gelebilir, ya da böyle bir sistem için çalıştırma maliyetini ya da personel görevlendirmeyi maliyetli bulabilirler.
jr. member
Activity: 406
Merit: 1
Blockchain teknolojisi varlığını devam ettirmek isteyen bankalar için mecburi bir teknoloji haline gelmeye başladı bile ,sadece fianas sektöründe değil hemen hemen bütün büyük şirketler bu teknolojiye bir şekilde entgre edilecek ve uyum göstermesi mecbur bıraklıalcaktır.
newbie
Activity: 126
Merit: 0
Şimdiden transferlerde kullanmaya başladılar, geliştirmeler için büyük yatırım yapıyorlar 5 yıla kalmadan gerçekleşeceğine eminim
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
bankalar zaten kullanmaya başladılar, sonradan geçiş yapanlara sadece ar-ge parası kitleyecekler havadan. kullanmalarıda çok doğal, devlet değil, herhangi bir yetkili kurum değil, blockchain üzerinden güven sağlannarak aralarında alışveriş yapmaları kadar doğal olan birşey yok
newbie
Activity: 210
Merit: 0
“Bence bankalar bunun üzerinde gerçekten çalışıyorlar çünkü potansiyel çok büyük ve küresel bankalar bir standart üzerinde anlaşırsa, bu standardı dünyaya entegre edebilirsiniz. Sanırım bu 5-6 yıllık bir zaman dilimi gerektirecek” tam tersine 5-6 seneye kripto parayı sindiredebilirler..
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Bankalar blockchain i kullanmak istiyorlar.  Ve evet bu konu da adımlar da atıyorlar. Bir ara dönem de kullanacakları da aşikar ama sonrasında bankalar evrimleşmek durumunda kalacaklar. Bu evrim tamamlayamayan bankalar zaten  yok olmaya mahkumlar.
member
Activity: 266
Merit: 10
Blokzincir teknolojisi hızla yayılıyor, bankacılık sektörü de bu gelişmeyi yakından takip ediyor ve onlarda olayın farkında ki bu açıklamayı yapmak zorunda kalmışlar. Var olmak adına blok zincir teknolojisini kullanmak zorundalar.
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Dünyanın tüm büyük bankaları blockchain teknolojisinin küresel standart haline geleceğinin farkında. Birçok ülkede Merkez bankaları kendi blokzincirlerini oluşturmak için harekete geçtiler hatta bankalar teknoloji yarışına girdi. Ülkemizde bir tek Akbank blokzincir teknolojisini kullanmak için Ripple ile anlaştığını duyurdu bildiğim kadarıyla. Bankaların birkaç yıl sonra bu teknolojiyi kullanmamak gibi bir seçenekleri kalmayacak.
legendary
Activity: 1540
Merit: 1016
Bitcoin için değil ama, Ripple ve blockchain için iyi haber. Bankaları yanına alan Ripple 2020 gibi tüm kripto para çevresine savaş açacak gibi görünüyor.
member
Activity: 680
Merit: 10
Gerçekten bitcoin icin cok olumlu bir haber ve gelecekte gerceklesmesi cok muhtemel olarak goruyorum  bence 5-6 yil olmadan bankalarin bu teknolojinile ilgili    adim atacaklardir..
jr. member
Activity: 364
Merit: 5
Büyük küresel bankacılık kurumlarından ING ve BBVA’nın CEO’ları, Blockchain teknolojisinin beş veya altı yıl içinde bankalar için küresel bir standart haline geleceğini söylediler.

ING Group CEO’su Ralph Hamers, Amsterdam’daki Money 2020 fintech konferansında CNBC’den Arjun Kharpal’la yaptığı bir röportajda bankaların kendi çözümlerini geliştirerek ayağa kalktıklarını söyledi. Hatta, küresel bankacılık için standart olarak zorunlu olabileceğini de sözlerine ekledi.

Hamers şu açıklamalarda bulundu:

“Bence bankalar bunun üzerinde gerçekten çalışıyorlar çünkü potansiyel çok büyük ve küresel bankalar bir standart üzerinde anlaşırsa, bu standardı dünyaya entegre edebilirsiniz. Sanırım bu 5-6 yıllık bir zaman dilimi gerektirecek”

Çokuluslu İspanyol bankacılık grubu Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’nın (BBVA) CEO’su Carlos Torres Vila CNBC’ye, blockchain teknolojisinin çok fazla şey vaat ettiğini ve Hamer’in teknolojiyi küresel standart olarak kurmak için beş veya altı yıllık tahminini doğru bulduğunu söyledi.

Carlos Torres Vila şöyle konuştu:

“Blockchain’in çok büyük şeyler vaat ettiğine inanıyoruz. Bu teknolojinin ilk zamanları, ancak bu teknoloji daha verimli süreçler getirebilir. Bence bu beş veya altı yıllık zaman çerçevesi doğru olmalı ama nasıl gelişeceğini göreceğiz.”

Blockchain teknolojisi aynı anda her yerde bulunabildiğinden, birçok banka bu devrime katılarak oyunun zirvesinde kalmayı garantiliyor. BBVA, blockchain teknolojisini kullanan ilk küresel kurumsal kredi projesini geliştirmek için İspanyol teknoloji şirketi Indra ile işbirliği yaptı. Nisan ayında denenen pilot projeyle 75 milyon avroluk kredinin mutabakat süresi günlerden saatlere indirildi.

Haber linki : https://uzmancoin.com/blockchain-banka/
Pages:
Jump to: