Pages:
Author

Topic: Blockchain ile Pasaportsuz ve Vizesiz Yolculuk Dönemi Başlıyor - page 2. (Read 349 times)

full member
Activity: 644
Merit: 103
CAT.EX Exchange
Bu olay zaten kaçınılmaz bir gerçek, çoğu devlet ve kurumlar eninde sonunda bu teknolojiyi kullanmaya başlayacaklar, pasaport ve vizesiz yolculuğun yanı sıra ayrıca uçak biletlerinde de görebiliriz bu yenilikleri bu gibi durumlarda da aeron gibi projeler ön plana çıkabilir.
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
Bu ve benzeri bir çok blok zinciri tabanlı proje gelecekte elbette kısmen ya da tamamen hayata geçecek,buna inanıyorum bile demem, böyle olacağını görüyorum derim. Ancak başka potansiyel uygulamalarda olduğu gibi bunda da zaman tahmininin ayakları yere basmıyor. Bence bu konuda 2020 için olabilecek en olumlu gelişme AB sınırlarında böyle bir şeyin başlatılması ancak Avrupa ülkeleri üretimi Çin'e terkedip böyle kıçlarının üzerinde oturmaya ve değirmenin dönmesini Almanya gibi birkaç ülkeye bırakmaya devam ederse, AB birliğinin entegrasyonu arttırmak bir yana resmen dağılmasa da fiilen ayrışmaya başlayacağını düşünüyorum.
Onun dışında küresel çapta böyle bir uygulamanın olabileceğine inanan tüm Pollyanna serisini alıp okumaya başlasın ve kendi hayal dünyasında mutlu mesut yaşasın.
jr. member
Activity: 210
Merit: 6
yaw anlamıyorum.
blockchain teknolojisi olmasa devletler bunu yapamazmı ?
çok basit bir yazılım ve ortak veritabanı ile bugünde yapılabilir bu.
bugün bunu yapmayan devletler neden blockchain ile yapsın ?
member
Activity: 164
Merit: 10
AB içerisinde zaten var, kimlik-kart-pasaport taşımadan da yolculuk yapmak mümkün.

Güney Kore gibi ülkelerden gelen yolcular bile kullanabiliyor. Sisteme belirli ülkeler üye sadece.  Smiley
full member
Activity: 532
Merit: 102
Blockchain'in böyle bir platforma taşınıp uyarlanması gerçekten çok iyi olur ve kripto paralara da bakış açısını az da olsa değiştirebilir bana göre 2020'ye kadar olabilir mi ama bilemiyorum.
member
Activity: 448
Günümüz de devletlerin cryptoworld ve blockchaine bakış açıları sebebiyle kısa vadede pek bir ümit göremiyorum. Kaldı ki bu tür bilgiler istenilen kurum ve kuruluşlar tarafından istenildiğin de bir çeşit kişisel bilgilerin gizliliği ile çakışıyor.
member
Activity: 476
Merit: 31
Pasaportsuz ve vizesiz yolculuk ha gayet mantikli ve uygulanabilirligi olabilirse baya ragbet gorebilecek bir proje olur.
anu
legendary
Activity: 1218
Merit: 1001
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
ilginç bir başlık. sadece ülkeler arası dolaşımda değil de blockchain 2020 senesine kadar devletler ile ilgili bir çok veri bulundurma ve işleme sisteminde kullanılır hale gelecek bence. gelecek nesli bürokrasiden kurtaracak yegane teknoloji blockchain Smiley
member
Activity: 194
Merit: 12
Trust me. I'm a holder.
Kulağa çok hoş geliyor! Uygulanabilir olduğunu da düşünüyorum ama 2020 pek geçekçi gelmedi açıkçası. Bir iki ülkenin bu uygulamaya geçmesi yetersiz olup globalde kullanılabilir olması gerektiğinden daha fazla zamana ihtiyaç olduğu düşüncesindeyim.

tamamen geçilecek demiyor kademeli olarak 2020 de başlanacağı söyleniyor yani pilot bir havaalanı şeçerler. Belirlenen birkaç üst düzey insanı sisteme adepte edip denemelerin başlaması için bence yeterli bir süre.
sr. member
Activity: 630
Merit: 253
Keşke böyle birşey olsa ama ab ye giremeyen bir ülke olarak vizesiz bile gidemezken pasaportsuz nasıl olacakmış o işler, zamanında çok vardı böyle fikirler yok blockchain üzerinden başka ülkelerde emlak alınacaktı falan kimlik bilgileri blockchainde tutulacaktı resmi kurumlarla anlaşılacaktı vb bir ton masal
full member
Activity: 840
Avrupa birligi uyesi ulkeler arasi gecisler zaten kolay oldugu icin bence olabilitesi var ancak diger ulkelerin durumu ne olur belirsiz Smiley Vize bence herzaman olacaktir.
full member
Activity: 252
Merit: 100
hahahaha ülkeler ortak blockchain mi kullanıcakmış Smiley şu anlık hayalden öteye gidemez böyle yaklaşımlar. bence ilk adım olarak ülkeler kendi para birimlerini blockchain sistemine taşımalı buda yakın gelecekte zor gözüküyor.
full member
Activity: 424
Bunlar saçma sapan hayalden öte gidemeyecek projeler..Yaşadığımız dünyada bu adaletsizlik varken vize alırken donunuzun rengine kadar sorarlarken nasıl olacak bu iş..Gelişmiş ülkeler kendi aralarında yapabilir belki ancak genele yansıması imkansız..
jr. member
Activity: 123
Merit: 1
Yaşadığımız döneme yakışmayan uygulamalar tek tek blockchain ile ortadan kalkıyor ve kalkacak.Eğer avrupa buna entegre olursa Türkiye'nin de entegre olması için bizi çubukla dürterler.
member
Activity: 322
Merit: 40
“The Premier Digital Asset Management Ecosystem”
Gercekten devrim gibi bir karar olur. Blockchain genel anlamda ilerki yillarda hayatimizda belirgin bir yere sahip olacaktir diye dusunuyorum.
member
Activity: 126
Kulağa çok hoş geliyor! Uygulanabilir olduğunu da düşünüyorum ama 2020 pek geçekçi gelmedi açıkçası. Bir iki ülkenin bu uygulamaya geçmesi yetersiz olup globalde kullanılabilir olması gerektiğinden daha fazla zamana ihtiyaç olduğu düşüncesindeyim.
member
Activity: 194
Merit: 12
Trust me. I'm a holder.
Davos’ta düzenlenen 48. Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) ele alınan konulardan bir tanesi de yakın gelecekte hayata geçirilmesi planlanan pasaportsuz yolculuk ve ‘dijital kimlik’ projesiydi.

Pasaport ve kimliklerin çöpe gitmesinin artık an meselesi olduğu belirtilirken, bu sayede başta havayolu olmak üzere ülke ve kıtalararası yolculukların vizesiz daha güvenli ve konforlu olması planlanıyor. Bunun için ise başta retina, DNA, damar yapısı ve parmak izi gibi temel biyometrik verilerimiz başta olmak üzere ekonomik durumumuzdan iş hayatımıza, adli sicilimizden sosyal hayatımıza yönelik yüzlerce hatta binlerce bilginin dijitalleştirilip her an paylaşılabilir hale getirilmesi gerekiyor.

1- Yolcu mobil cihazına indireceği uygulamayla biyometrik bilgilerin de dahil olduğu dijital bir kimlik oluşturacak.

2- Bu kimlik blockchain teknolojisi yardımıyla onaylanacak ve talep eden tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak

3- Yolcu yola çıkmadan önce gideceği yer ile ilgili adres bilgisinin yanı sıra kendisine yönelik çok sayıda bilgi paylaşacak. Bu bilgilerle risk profili oluşturulacak

4- Varış noktasında risk profili uygun olan yolcular herhangi bir pasaport kontrolünden geçmeden hızlı koridorlardan havaalanını en kısa sürede terk edecek

5- Yapılacak pek çok güvenli yolculuk sonrası ‘Tanınan ve Güvenilen Yolcu’ statüsüne geçenler ise yeni yolculuklarında herhangi bir denetime maruz kalmadan ilerleyebilecek.

Haberde ayrıca 2020 yılında uygulamaya geçilebileceği söyleniyor.

http://www.haberturk.com/tv/gundem/haber/1816812-pasaportsuz-yolculuk-vizesiz-yolculuk-davos-gundem-haberleri
Pages:
Jump to: