Pages:
Author

Topic: BMW, Blockchain ile Kilometre Ölçmeyi Deneyecek - page 2. (Read 128 times)

member
Activity: 308
Merit: 10
Otomotiv sektorunde cok farkli sekillerde kullanim alani bulabilen bir teknoloji daha harika seyler gelecektir.
member
Activity: 364
Merit: 10
Güzel fikir gerçekten Smiley Blockchain teknolojisi her gün farklı bir alanda, yeni bir fikirle karşımıza çıkıyor.
Bundan sonraki gelişmeleri merakla bekliyorum..
member
Activity: 196
Merit: 10
Yeni şema altında, BMW, Jaguar Land Rover, Bosch, Ford ve Toyota, yeni çözümler sunmak üzere, otomotiv,finans, sağlık ve hatta moda gibi geniş bir sektör yelpazesinde Blockchain teknolojisini kullanacaklar.
full member
Activity: 700
Merit: 134
Çok çok çok iyi bir fikir. BMW blockchain ile çok ilgili görünüyor, ilerleyen dönemlerde otomotiv sektörünün lideri olarak belki de geleceğimizin teknolojisinde tekel haline gelebilir (:
Sürekli bir yenilik ve gelişim peşindeler
member
Activity: 308
Merit: 10
İşin ucunda ödül olması teşvik edici olacaktır ama her blok zincire dayalı yazılımda böyle ödül sistemi olacaksa firmalar için bu çok faydalı olmayacaktır. Hem yazılıma para ver bide üstüne para dağıt. Bana çok mantıklı gelmedi.
newbie
Activity: 280
Merit: 0
   Bmw dov un yaptığı proje hem hizmet geliştirme hem de kendi için de harcama yapmaya teşvik eden akıllı ve karlı bir proje olmuş
member
Activity: 168
Merit: 10
Olayı sadece kripto para olarak görmemeliyiz. Altındaki teknoloji geleceğimizin teknolojisi.hayatın her alanına entegre edilecek.bir an önce ülkemizdede blockchain üzerine arge yatırımı yapılmalı.
full member
Activity: 448
Merit: 100
ihtiyacımız olan haberler işte... blockchain için otomotiv sektörü, sağlam desteklerden biri bu tarz projelerin artması lazım. umarım başarılı bir şekilde hayata geçirilir.
jr. member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
Fikir güzel anacak blockchain üzerinde kullanımı ne kadar başarılı olur bunu anlamak için uygulamaya koyup zaman geçmesini beklemek gerekecek. Burada insandan bağımsız bir sistem ortaya konsa daha güzel olurdu bence
member
Activity: 462
Merit: 10
Birçok otomobil firmasının blok zincirine olan ilgisi bilinmekle beraber muhtemelen en çok BMW blok zincirine yönelik güncellemeler yapıyor.
Yeni bir kullanım alanı daha düşünmüşler ve blok zinciri teknolojisinin kapsamının sınırsız olduğunu çok iyi biliyorlar.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
Super. Çok tuttum bu fikri. Sonuçta etrafta dolanan her ürün o markanın reklamı demek. Be kadar çok reklam o kadar çok geri dönüş demek. Bunu bir faydaya çevirip tüketicilerle paylaşırlarsa üzerine bir katma değer daha demek.

Umarım başarırılar. Çok güzel bir örnek olarak vaka bazında inceleme imkanı olur elimizde.
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
Gerçekten şaşırtıcı ama çok güzel şeyler çıkıyor bu yeniliğe ayak uydurmak bunun kullanımın artması yatırımların yapılması bu işin doğru yolda ilerlediğini gösteriyor herhalde  Smiley
jr. member
Activity: 84
Merit: 7
Community Manager at Bitsurf.eu
Enteresan bir fikir, yeni bir kulanım alanı daha eklemiş olurlar ve bu güzel bir haber.
member
Activity: 252
Merit: 11
Blockchain için başka bir kullanım alanı daha. Her geçen gün daha da şoke oluyorum. Bu kadar geniş alanda kullanılıyor diye mi. Avustralyanin blockchaini araştırması için 700 bin dolar harcamasi da normal gözüküyor o zaman.
jr. member
Activity: 238
Merit: 6
Global otomotiv devi BMW, yenilikçi startup programı dahilinde kiralanmış arabalardaki kilometrenin kontrolü için Blockchain platformu ile pilot bir uygulamaya başladı.

DOVU, şirketin Inovasyon Laboratuvarının bir parçası olarak, BMW Group İngiltere ile çalışan beş adet startup şirketinden bir tanesi olarak biliniyor. Bu startupların BMW ile ortak çalışma girişimi ilk olarak Şubat ayında açıklanmıştı. Özellikle DOVU, BMW’nin filo şirketi olan Alphabet ile birlikte bir sistem geliştirerek, sürücülerin kiraladıkları araçlarda yaptıkları kilometreleri girmelerini teşvik etmeye çalışıyor.

DOVU şirketinin müdürü Alex Morris’in açıklamalarına göre BMW’nin bu fikrinin arkasındaki ana düşünce, bu araçlarının ne kadar kullanıldıklarını ve bunun araçları nasıl etkilediğini araştırmak olarak nitelendi.

Morris sürücülere, sağladıkları veri karşısında token verileceğini de belirtip,
“Yaptığımız şey bu döngüsel ekonomiyi DOVU platformunda kurabilmeyi sağlamak. Sürücüler token kazanabilirler. Aynı zamanda bu hizmetin sonunda kazandıkları tokenleri bu servis içinde kullanabilecekler. Mesela DOVU sistemini kullanarak kazandıkları tokenlerle yedek lastik veya buna benzer bir şey alabilecekler. BMW bu token ödülünü tamamladı ve artık akıllı kontratlarda yer alıyor. Akıllı kontratlar için gereklilikler karşılandığı sürece sürücüler tokenlerini alabilecekler.” ifadelerini belirtti.

Morris, BMW’nin bu token ödülünün gerekliliklerini kilometre hesabı olarak belirlemeyi tercih ettiğini ve şimdiki otomatik kilometre sistemlerinin biraz güvenilmez olduğunu, şirketin ihtiyacı olan bilgileri sağlamakta yetersiz kaldığını belirtti.

Sonuç olarak bu pilot program, sürücülerin kiralanmış araçlardaki kilometre hesabını haftalık olarak DOVU Blockchain’ine girmelerini gerektiriyor.

Yapılan açıklamada, “Kilometre, bir aracın tekrar satımında değerini belirleyen en önemli unsurlardan biri olarak biliniyor. Problem kullanıcılarının çözebilmesi için biraz zor görünüyor. Bu sebeple onları bunu yapmaya teşvik etmek için token ödülünü çıkardık ve sonuçta ödülün kullanıcıları çok heyecanlandırdığını gördük.” sözlerine yer verildi.

DOVU’nun topluluk müdürü olarak görev yapan Max Lomuscio’ya göre ortaklığın ilk kısmı olan kavram ispatı bölümü çoktan tamamlanmış. Sırada, startup şirketin programın ikinci kısmı için, sürücülerle gerçek denemeler yapma aşamasına geçmesi var. Bu aşama tahminlere göre 6-8 hafta arasında sürebilir.

Morris, sonuç olarak, “bu plan araçlar için kullanılabilecek yaygın bir ödül sistemi haline dönüşebilir ve genel olarak kendi BMW’niz için kullanabileceğiniz veya ikinci arabanıza geçip daha fazla token kazanıp bunu gene aynı sistem içerisinde harcayabileceğiniz tümleşik bir cüzdan haline gelebilir.” şeklinde fikirlere sahip olduğunu dile getirdi.

Bunun da ötesinde DOVU startup, akıllı şehir ortamları ile çalışmak istediğini de belirtti ve bazı şehirlerle kazanılan miktarların toplu taşıma veya başka metropol bölgesine ait özellikler için nasıl kullanılacağı konusunda çoktan görüşmelere başladığını aktardı.

Bu proje daha önce Jaguar’ın girişim firması tarafından desteklenen DOVU’nun 6 milyon dolar değerinde ilk dijital para arzı sunmasından aylar sonra gerçekleşti.

Kaynak: coindesk.com
Pages:
Jump to: