Evet arkadaşlar
Son zamanlarda forumda sıkça gördüğüm bir fikir üzerine böyle bir başlık ve anket açma isteği doğdu. Bu görüşe göre:
"2017 yaz+kış dönemindeki gibi bir pump-boğa sezonu gelmeyecek. Sadece bazı işler durumdaki güvenilir altcoinlere dönemsel pumplar geleceği şeklinde bir görüş bu..."
Bana göre ise altcoinlere toptan bir boğa gelecek ve az-çok hemen hepsi artacak. Delist olanlar ve scam çıkanlar hariç... Bunun nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
-Altcoinler bir bütündür ve bölünemez. Çünkü kendi aralarında bile parite yarıştırırlar. En görünen-bilinen haliyle eth-bnb-usdt buna örnektir. Şimdilerde tron-xrp ve bazı borsalarda dogecoin marketler de var. Dolayısıyla bu pariteler de oynak-hareketli olmak zorunda...
-Özellikle dominant altcoinler arasında parite yarışı çok sıkıdır. Örneğin neo/eth paritesi yaklaşık 2 yıldır ağırlıklı olarak 0.05-0.15 arası gider gelir. Şu anda 0.04'lerde olması hareketin yakın olduğunu gösteriyor.
-BTC dominant %70 civarında geziniyor. Bu dominant öyle ve ya böyle inecek belki halvingten sonra belki önce ama kesinlikle inecek. İnmesi için de toptan bir başkaldırı gerekir. Bu altcoin harekatı başlarsa, altcoinler birbirlerinden güç alarak inanılmaz rakamlara gelebilir. Btc sınırlı sayıda ve pahalı olduğundan BTC kazanmanın en kestirme yolu altcoin pumpı.
-Yaklaşık 2 yıldır süren bir düşüş var ve bu düşüşte hemen her altcoin payını aldı. Birkaç tanesi artarsa diğerleri daha da düşme ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bu da komple ekosistemin panikle tehlikeye düşmesine neden olur. Her sıkıntılı dönemin ardından mutlaka güzel bir dönem gelir, gelmek zorunda yoksa iş yürümez.
-BNB bile (bile diyorum çünkü en faal-en etkili-en işlek proje) şu dönemde düşüyorsa bu konjonktürü gerisin geriye döndürecek büyük bir atılıma ihtiyaç var. Bu da bireysel çabalarla değil yeni bir konjonktür inşa etmeyle olur. "parlayan yeni yıldız" gibi bir algı dönemi ile altcoinlere mutlaka dönüş yapılmak zorunda.
-BTC altcoinlere ihtiyaç duyar çünkü var olma nedeni bir bakıma altcoinler...Para ile alınacak birşey yoksa paraya da ihtiyaç kalmaz. Sadece usd ile btc var olamaz. Borsalar, projeler, minerlar hatta bitcointalk.org bile altcoinsiz düşünülemez.
daha birçok şey sıralayacaktım ama kafam dağıldı
yine devam ederiz.....görüşlerinizi bekliyorum...saygılar-bol kazançlar.....