Pages:
Author

Topic: Boğa görmüş tecrübeli arkadaşlar bir zahmet bakar mısınız? - page 2. (Read 405 times)

legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
Yorumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum,  ancak meramımı tam olarak anlatamadım sanırım, karı realize etmekden bahsetmiş arkadaşlar veya hedef belirlemekten falan, orası tamam da dediğim gibi aldığımız altları tepeden aldık, zararı nasıl çıkaracaz boğada mesele bu, bir Token üzerinden örnekle izah etmek gerekirse; mesela  5 dolardan ins almıştım,şimdi centlerde geziyor o fiyatları tekrar görmeden zarar çıkmaz ama o fiyata gelsin diye beklerken nebileyim boğa geldi, 5 dolara aldığım ins 3 doları gördü satmalımıyız, beklemelimiyiz 5 doları görsün? Ya 3 dolardan sonra boğa biter ve tekrar düşüşe geçerse. İns 3 doları gördü satıp daya az yükseliş yapmış başka bir koine mi geçsek zararı çıkarmak için nebileyim işte...
bunu 3-5 deliden başka kimse bilemez. stratejini sen kendin belirleyeceksin. benim en büyük yatırımım litecoin'de mesela ve ortalamam 70-80 dolar civarı. şayet birgün o beklediğimiz boğa gelirse ltc'nin 350 dolar ya da daha fazla olmasını beklemeyeceğim. en fazla 140 dolar'da kendisine yol verip btc ya da eth alacağım. şayet ortalamam 300 doları olsaydı yükseliş trendini iyi takip edip pozisyonumu alırdım. baktım trendin götü başı ayrı oynuyor hemen dua etmeye başlardım.

peki ben size şu soruyu sorsam: bir baktınız ve ins 5 doları geçti. ne yaparsınız? daha yükselmesini beklersiniz yoksa ufak da olsa karınızı alıp yallah mı?
jr. member
Activity: 316
Merit: 1
benim geçen yılki tecrübem boğada şuan 0.07$ olan tokenler 1.20$ gidiyordu aradaki karı hesapla x100 ler havada uçuşuyordu elindeki tokenlerde zararını çıkarttığın zaman çıkabilirsin ama al satla beraber token miktarını çoğaltıp güzel karada geçersin. tek önemli kısım ne zaman çıkacağını bilmek çok açgçzlü olmadan karını gördüğünde çıkman en doğrusu yoksa 1 hafta da yine elindeki herşeyi kaybedebilirsin.
newbie
Activity: 99
Merit: 0
Yorumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum,  ancak meramımı tam olarak anlatamadım sanırım, karı realize etmekden bahsetmiş arkadaşlar veya hedef belirlemekten falan, orası tamam da dediğim gibi aldığımız altları tepeden aldık, zararı nasıl çıkaracaz boğada mesele bu, bir Token üzerinden örnekle izah etmek gerekirse; mesela  5 dolardan ins almıştım,şimdi centlerde geziyor o fiyatları tekrar görmeden zarar çıkmaz ama o fiyata gelsin diye beklerken nebileyim boğa geldi, 5 dolara aldığım ins 3 doları gördü satmalımıyız, beklemelimiyiz 5 doları görsün? Ya 3 dolardan sonra boğa biter ve tekrar düşüşe geçerse. İns 3 doları gördü satıp daya az yükseliş yapmış başka bir koine mi geçsek zararı çıkarmak için nebileyim işte...
full member
Activity: 798
Merit: 106
👉bit.ly/3QXp3oh | 🔥 Ultimate Launc
Boğayı ne demek olduğunu bir tek geçen sene gördüm. Çünkü o artış kolay bir artış değildi. Boğa demek tüm coinlerin değerinin arttığı zaman demektir
member
Activity: 448
Merit: 10
Güzel bir konuya parmak basmışsın , maalesef eğer ki tepeden aldıysan anca zararını kapatabilirsin o da girdiğin koinler sağlam ise. Çünkü neredeyse çoğu koin 5 te 1 ine düştü şimdi senin aldığın yere gelmesi için x5 yapması lazım yani millet x5 oldu artık satalım demeye başladığında sen zararını anca toparlamış olacaksın. O yüzden maaliyet düşürmekte fayda var. Tabi boğa da kim bilir ne zaman gelir belki bugün belki 1 seneye ...
sr. member
Activity: 546
Merit: 280
Yükseliş başladığında, a dan z ye bütün tokenler hobaraa diye yükselmeyecek. Az artan da olacak, rakamları takip edemediğiniz de. Ve tabii düşen de olacak.
Eğer iyice araştırıp çok fazla güvenmiyorsanız hiçbir tokene bağımlı kalmayın.
Bir strateji oluşturun ve ona göre davranın. Kar etmeye başladığınızda, karınızın en azından bir kısmını mutlaka realize edin. Bütün param orada dursun, her gün yükseliyor, ne kadar çok olursa o kadar kazanırım diye düşünmeyin.
member
Activity: 392
Boğa gördüğünüzde siz tam bu boğadır diye düşünürken arka fondan giderek yükselen bir ses ''bu boğa degil dana..dana. asıl boğa gelecek'' diye bağırır.Sonrasında siz asıl jön boğayı beklerken dana ile baş başa kaldığınızı anlarsınız. Tam o nokta da gruba katılan yeni arkadaşlarla hodl yapma kararı alırsınız.Arkasında ayılara sempati başlar..Derken oyun yeniden başlar yeni boğa beklenmeye başlanır. Boğa görmüş bilge aranmaya başlanır..
member
Activity: 252
Merit: 11
Öncelikle aç gözlü yaklaşmamak esas. Sonrasında ise yapacağımız her hamlede gerek girmek gerekse çıkmak olsun önceden konum hedefi koymak ve oralarda belirli bir süre direnmek. Yani şu fiyattan alıcam dediğinizde dur az daha düşsün falan demeyin. Tabii bu hedefleri de öyle kafamıza göre belirlememeliyiz. Sonuç olarak ortada bir grafik mevcut. Ve tabii ki bu yöntemle trade yaparak boğaya hazırlanmanın en iyi yolu elinizdeki coin/token miktarını arttırmaya çalışmanızdır.
member
Activity: 252
boğa piyasanda yapabilecek en güzeli Hold piyasa su an dipte 10x 20x düşüş yaşamış coinler kendine yeterli bir kar için satış emiri gir bekle günlük al sat tecrübe istiyor hemen bulasma derim zamanla zaten mantığını öğreneceksin
member
Activity: 742
Merit: 19
Hedefinize ulaştığınızda en güzeli satıp btc'ye geçmek.Tabi bu boğa piyasasında mümkün olur mu belli değil.Altcoinler neredeyse yüzde 90'a varan oranlarda değer kaybetti.x10 yapması zor gibi gözüküyor şu şartlarda.O zaman mümkün olan en az zararla boğa piyasasından yararlanmak lazım.
sr. member
Activity: 588
Merit: 250
Boğa gelsede gelmesede  yatırım yaptığınız coine satmak için bir hedef belirleyin. O hedefe ulaştımı satın, biraz daha yükselecek satmayayım gibi düşüncelere kapılmayın sonrası vahim oluyor.  Daha tecrübeli arkadaşlarında yorumlarıda olacaktır, bende konunun takipçisiyim.
member
Activity: 633
Merit: 15
Boğa piyasasında karı realize etmezseniz bütün fırsatı kaçırıp, uzun süre ayı piyasasına takılabilirsiniz. Sorduğunuz sorular en iyi deneyim ve zamanla öğrenebiliniyor. Sonuçta herkes kendi stratejisini uyguluyor.
member
Activity: 532
Merit: 12
Şunu unutma BTC dışındaki bütün coinler altcoindir. Aldığın. Coinin satış yerini belirle. Sattıktan sonra nereye giderse gitsin asla pişman olma. Fırsatlar bitmez.
Bir örnek vereyim. Kucoin in kendi coini ni almıştım 50 cent ten
 7-8 dolara gelince hepsini sattım. Sonra 20$ lara gitti. Hiç pişman olmadım. Bereketli kazançlar dilerim
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Daha bu piyasa da yeniyim ama şöyle bir düşüncem var. Yükselişe başladığı zaman koyduğum miktarı TL olarak alırım. Sonuçta sonsuza kadar yükselmez
newbie
Activity: 99
Merit: 0
boğa görmüş geçirmiş tecrübeli arkadaşlar. bir konuda tecrübe paylaşımı yapabilirseniz memnun olurum. şimdi benim gibi, boğa nedir ayı nedir bilmeyen ve geçe yıl ocak ayında boğanın bitiş sürecinde farkında bile olmadan 'iyi para kazanılıyormuş madem, biz de girelim biz de kazanalım" diye tepeden altcoin alan ve yatırımı eriyen acemi yatırımıcıların umudu tekrar boğa piyasasının gelmesi. ancak benim merak ettiğim husus şu; boğa geldi diyelim, aldığımız altlar 10/1 fiyatına düşmüşken boğa da nasıl bir yol izlemeliyiz. yani acemilikle gelecek boğayı da kaçırırsak daha da kendimizi kurtaramayız. bu boğa geldi mi bütün koinler ayın andamı tırmanışa geçiyor ya da nebileyim 10x artsa anca zararımızı çıkaracağımız koinleri 10x yapana kadar bekleyecekmiyiz? 3x 4x yaptımı elimizden çıkarıp başka koine mi girmeliyiz? x5 yaptı mesela zararda olduğumuz bir koin satmadık geri düştü daha da çıkmadı falan gibi durumlar olur mu? velhasıl aklımda deli sorular. tecrübeli arkadaşlar enazından boğa piyasası geldimi nasıl bir strateji izliyorsunuz. paylaşırsanız benim gibi diğer acemi yatırımcılara yol göstermiş olursunuz. şimdiden teşekkür ederim...
Pages:
Jump to: