Arkadaşlar selam
Arkadaşım yabancı bir borsadan benim binance hesabıma 2 eth yolladı. Konfirme maili kendisine 6 kere gidiyor ve hepsine tıklıyor. Onun bakiyesinden sadece 2 ethereum eksiliyor ama bana fazladan 10 ethereum daha geliyor. Ellemedim, sadece btc'ye çevirdim ve öylece duruyor. Şimdi kafamda deli sorular ?
- Hatalı bakiye yollayan borsa benim borsamdan bu ödemeyi geri isteyebilir mi?
- Binance borsa bana sormadan bunu diğer borsaya geri iade edebilir mi?
- Ben bunu kendi offline cüzdanıma çeksem bana hukuksal bir geri dönüşü olur mu? (ikisinide Türkiyede resmi bir temsilciliği yok)
24 saat geçti henüz bir hareket yok, bu durumun emsalleri varmı yada aranızda yaşayan var mı?
Edit : Günde milyonlarca dolar sadece komisyondan kazanan ve bizzat kendi botlarıyla coinleri manipüle eden borsaya vicdan yapmayacağım eğer bunu öğüt verecek olan olursa
Eğer ki gönderenin bir şahıs olduğundan emin olsaydım bizzat o saniye geri öderdim.
Edit 2 : Binance hesabım verify
-Arkadaşın öncelikle hangi borsada ise borsanın bağlı olduğu ülkeyi araştır.
-Binance benim bildiğim çindede bir haber çıktı maltaya taşıyacak merkezi diye.
-Şimdi sende sanrım türkiyedesin.
-Büyük ihtimal arkadaşın hesabından 2 eth çıkmışta işte 5 kere ayrı okey verince sana 10 eth fazla gelmiş olması anlaşılmaz değil eninde sonunda patlar.
-işte üstte dediğim çıkış borsası bence önce arkadaşın hesabına bakar para yok.sonra eth adres senin ve binance ye müraccat ederlerde
borsalar birbirini bence tutar şu açıdan aynı olay burda türkiyede bankalarda olunca birbirlerine yardımcı oluyorlar niye yarın aynı olay diğer bankaya olunca oda ona
yardımcı olur.Senin dediğin ben eth yi btc ye çevirdim işin uyanıklığı
burdada eth ise hemen geri aktarma olmasın diye
işte binance bunuda görecek ona talep gelirse ve ondan sonrada sana dönüş olacakmı.İşte orda iş binance de derim.sana dönerler yada dönmezler ama herşey kayıtlı nasılsa.
-Ayrıca burda ocak ayında konular açıldı koinekste hata olmuş 3-5 kişiye coin falan fazla yatırılmış.Ve koineks hepsini icraya vermiş.
-Aynı sen nasıl uyanıklık yaptı isen işte burdaki vatandaşta gelen fazla coini al sen btc yada eth borsadan çıkar kendi cüzdanına çek.
-Sonrada sitedeekonu aç yandım Allah bana icra açıldı diye.
yani adamlar coinleri kovalamayacak sanki.
imkanları olsa kan alırlar.
-Kısaca sen şimdilik arkadaşın kimse onla irtibatta ol bakalım ona o borsadan dönen varmı.sonrasıda binancede oda zaten sana döner eğer şikayet gelirse.
-Bu sürede 3-5 günde olacağını sanmam biraz zaman alır yani 24 saat geçti bi şey çıkmadı demeyle olmaz.
-