Pages:
Author

Topic: Borsa Mağduru Olmamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler - page 2. (Read 359 times)

member
Activity: 504
Merit: 12
borsaların herşey gibi olumlu yanları olduğu gibi olumsuz yanları da mevcuttur elbette ama dikkatli olmadıkça her şey olabilir.
hero member
Activity: 1876
Merit: 524
borsada para tutmak her zaman risklidir 1broke örneğinde olduğu gibi.. bende bir ara sürekli cüzdana çekiyordum bakiyelerimi fakat şu an sadece binancede tutuyorum sürekli trade yaptığım için.
full member
Activity: 672
Merit: 100
Youtube da bir eleman da reklamını falan yapıyordu. Allahtan güvenip de para falan yatırmamışız. FBI çöreklenmiş sitenin üstüne geçmiş olsun.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
borsaları vadesiz banka mevduat hesabı gibi kullanmayın. trade inizi yaptıktan sonra mümkünse ledger nano s ile koruduğunuz kendi kişisel cüzdanlarınıza çekin. binance ye bile güvenmeyin kimler patladı kaçtı.
jr. member
Activity: 84
Merit: 1
geçmiş olsun hocam umarım sorununuz kısa süre içerisinde çözülür ben genelde alım satım yapmadığım sürece borsalarda tutmuyorum elimdekileri kısmetse önümüzdei günlerde ledger almayıda düşünüyorum.
member
Activity: 168
Merit: 10
Eyvallah tavsiyelerin için teşekkürler. Daha önceleri kyc saçma gelirdi bana zaman kaybı gibi geliyordu. Ama icoları inceledikçe projelere baktıkça anlıyor ki insan gerçekten güvenilir sitelerin uyguladığı bir prosedür.
Rdu
jr. member
Activity: 224
Milletin parasını alıp götürmemeleri için şirketin para hareketlerine tedbir koymamışlarsa büyük zaten, yarın ortadan kaybolabilir ve çok insanı mağdur edebilirler. Hacklenme olayının önüne geçmek için de daha sağlam güvenlik sistemi geliştirmeliler artık.
member
Activity: 532
Merit: 12
Ben o sitenin borsa sitesi olduğuna pek kalbim isinmamisti doğrusu. Zaten Twitter fenomenleri ref kasılacak bir site bulduğu zaman hemen tanıtım yapıyor. İyi ki yatırım yapmamisim. Mağdur olanlar umarım parasını geri alabilir.
jr. member
Activity: 94
Üzücü bir hadise. Dex yani merkeziyetsiz borsalar gelişerek geliyor. Umarım bu tür sorunların sonu olacak. Hem daha güvenli hem kafa rahat. Hatta bir çok projenin kendi cüzdanları da alım satım işlemlerine uygun hale dönüşüyor. Bu işin geleceği merkeziyetsiz borsa / cüzdan. Bunu gördüğü için Binance yeni projesini bu yönde yapıyor diye düşünüyorum
legendary
Activity: 1572
Merit: 1002
Icerdekı parayı alıp gıtme gıbı bırsey yapmazlar baya oldu bende kullanıyordum.Sıteye erısebılırsınız cekım ıslemlerı kapalı fakat SEC den cıkacak karara gore açılacagını dusunuyorum.Bekleyıp gorecegız bakalım neler olacak.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
bunlar hep kasıtlı maniülasyonlar etf ile gündeme gelen sec şimdi borsa engellemeyle gündüme geliyor. bunları yiyorsanız afiyet olsun. engellenen borsada paranız varsa geçmiş olsun. işte burada para kaybetmek bu kadar basit. abd gelecek parana çökecek sende avanak apti gibi bakacaksın. hacker gelecek parana çökecek avanak apti gibi izleyeceksin. götünü terleteceksin para kazanmak için bir flash discte para gezdireceksin. şunu söylüyorum kripto piyasadan çıkış için son biletlerimi aldım. sadece vakiti kolluyorum. ilk etapta biste geçiyorum. bitcoin 1 değil 10 milyon dolar olsa benden bu kadar. ne paran güvende ne grafik çalışıyor ne denetleme var. sadece birileri kazanıyor. çevreme de uzun süredir diyorum uzak durun bu bataklıktan.
hero member
Activity: 756
Merit: 505
Tüh be şimdi bir sürü insan mağdur olmuştur baya da ünlenmişti bu borsa bende kaç kere bi bakayım dedim de bakmadım öyle merak ettiğimle kaldım inşallah yakın zamanda paranızı çekmenize müsaade ederler, geçmiş olsun.
jr. member
Activity: 182
Arkadaşlar merhaba,

Benim de işlem yaptığım 1 Broker bu gece SEC tarafından engellendi. Şuan işlem yapılamıyor ve içerdeki paranızı çekmeye de müsade etmiyor. Yapılacak açıklamalar için https://1pool.ltd/ sayfasını takip etmekte fayda var. İçeride yaklaşık 175$ param olduğundan ben de beklemekteyim. KYC yapmayan borsalar için bu risk her zaman var malesef.

Bir sabah uyandığınızda sizin işlem yaptığınız borsanın da benzer durumla karşılaşabileceğini aklınızdan çıkarmayın derim.

Bu durumu önceden de öngördüğüm için kendi uyguladığım 4 maddelik bir tavsiye listem var. Sizlerin de bu uyarılara dikkat etmesini tavsiye ederim. Ayrıca bunlara ek tavsiyeleriniz/tecrübeleriniz varsa da payşalmanızı rica ederim.

1. Borsalarda tutacağınız miktar, kaybettiğinizde çok fazla canınızı yakacak kadar olmamalı. Çünkü bir çok borsa bu tür SEC engellemelerine ve hack olaylarına çok müsait durumdalar. Son zamanlarda her hafta bir yerlerde bir borsa hackleniyor. 1Broker olayında benim durumumda gözüktüğü üzere, yaklaşık 175$ paramı alıp alamayacağım veya ne zaman alacağım belli değil.
2. Mümkünse paranızı/coinlerinizi birkaç parçaya ayırarak farklı borsalara aktarın. 1 tanesinde sorun olması durumunda diğerlerindeki paranız güvende olacaktır.
3. Yüksek miktarlarla işlem yapıyorsanız, çok uzun vadeli işlem yapmadan, gün sonunda coinlerinizi donanım cüzdanınıza taşımanızda fayda var. Yüksek miktarda coininiz varsa ve donanım cüzdanınız yoksa bence yanlış yoldasınız demektir.
4. Mümkün olduğunca merkezsiz borsaları kullanmaya özen gösterin.
Pages:
Jump to: