Pages:
Author

Topic: Borsada TL İle İşlem Yapmak (Bist) - page 2. (Read 227 times)

copper member
Activity: 1190
Merit: 925
December 08, 2021, 02:58:56 PM
Borsa İstanbul’da işlem yapmanın en mantıklı tarafı döviz ile girdisi olan bir işe sahip birisiyseniz olur.Dediğin gibi eğer Türk lirası bazında kazanç sağlanmış görünse bile, Türk lirasının değer kaybından sonra aslında yerinizde saymış oluyorsunuz.

Yabancı yatırımcı için Türkiye borsası aslında şu an çok ucuz.THYAO 1.48$, ASELSAN 1.74$ fiyatı var mesela.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
December 08, 2021, 11:18:41 AM
Bir yıl önce Borsamızdan bir hisse alıp beklemiş olsanız ve şuan 2X yapmış olsa TL olarak 2 kat kazanmış gibi görünseniz de işlemi TL cinsinden yaptığınız için aslında hiç bir şey kazanmadınız diyebilirim. Döviz kurunun sürekli arttığı ülkemizde TL ile hisse almak pekte mantıklı gelmedi bana.

Son bir yılda özelliklede Kasım ve Aralık ayındaki döviz kurundaki artışla döviz neredeyse 2 katına çıkmış oldu, parasını riske atmayıp dövizde duran biriside çok rahat 2X yapmış oldu. Bu süreçte iniş çıkışlarda borsada duran kişinin çektiği streste cabası. Bu sebeple bitcoin ve türevleri dolar üzerinden alınıp satılması daha cazip görünüyor. TL olarak işlem yapmak daha çok zarar etmenize sebep olacaktır.

Kredi kartı kullanmamayı mantıklı buluyordum ama taksitli harcamalarımı TL cinsinden yapacağımız için TL borçlanmak daha mantıklı geliyor tabiki kredi kartını gündelik işlerde değil pahalı ürünleri taksitli almak için tercih edilmeli en azından daha yararlı kullanılmış olacağını düşünüyorum. Paramızın sürekli değer kaybetmesinden dolayı Türk Lirası olarak borçlanmak bana göre bir avantaj sağlayacaktır.
Pages:
Jump to: