Pages:
Author

Topic: Borsada Tuttuğun Bitcoin'e Sahip Değilsin! - page 2. (Read 378 times)

newbie
Activity: 164
Merit: 0
February 27, 2019, 04:02:59 PM
Doğru bu önerme ama, trade yapanlar için değil. Bu piyasada trade yaparak ayakta kalabilenler var, sadece aldım ve unuturum diyorsanız soğuk cüzdana çekip bekletebilirsiniz yıllarca.
Yakın bir tarihte (1-2 yıl içerisinde) cüzdanımızdan trade yapabileceğiz.
En azından bazı projeler bunu vaat ediyorlar.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
February 27, 2019, 08:12:45 AM
"Borsada Tuttuğun Bitcoin'e Sahip Değilsin" başlığı çok ilgi çekici bir başlık olmuş. Altcoinler ve güvensiz borsalar elindeki Bitcoin'i bir anda alıyor farkında bile olamıyorsunuz.
jr. member
Activity: 532
Merit: 5
February 27, 2019, 05:24:14 AM
Doğru bu önerme ama, trade yapanlar için değil. Bu piyasada trade yaparak ayakta kalabilenler var, sadece aldım ve unuturum diyorsanız soğuk cüzdana çekip bekletebilirsiniz yıllarca.
jr. member
Activity: 476
Merit: 2
February 26, 2019, 06:59:09 AM
ya zaten dürüst olmak gerekirse şu an için kim fiziksel olarak elinde tutmak istiyor ki. herkesin beklentisi yükselince elden çıkarmak en nihayetinde.
jr. member
Activity: 119
Merit: 2
February 26, 2019, 06:47:55 AM
 Kriptopara borsaları ciddi bir yasal düzenlemeye tabi olmadıkları için şimdilik yüksek hacimli ve sorun yaşatmamış borsalar tercih sebebi oluyor ama sonuçta hiçbir borsa %100 garanti veremiyor. Saçma sapan bahaneler ile kapanan borsalar gördük. Trade yapmayacaksanız tabiki varlıkları güvenli bir cüzdanda tutmalısınız
member
Activity: 448
Merit: 15
February 25, 2019, 01:23:33 PM
Kişisel cüzdana inmeyen bizim değil malesef.

Ben de online wallet kullanıyorum, borsalardan çok daha güvenilir olsa da, aynı mantığa geliyor.

Ledger falan kullanmak lazım, o zaman sahip oluyoruz.
member
Activity: 350
Merit: 14
February 24, 2019, 02:03:42 PM
katılıyorum elinde private key olmayan herhangi bir projenin asıl sahibi biz olmuyoruz. Tabi söylediğim durum kendi mainnetlerine geçen projeler için geçerli
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
February 24, 2019, 12:47:13 PM
dexlerin çoğu tam dex değil burada en iyi durumdaki tek gerçek dex wavesdir.
member
Activity: 713
Merit: 31
February 24, 2019, 05:13:48 AM
Borsada anlık trade için para tutmak mantıklı iken, uzun vadeli yatırımlar için transaction fee'den çekinmeden kendi cüzdanınızda tutmak en sağlıklısı. En akla gelmedik borsalar patlayabiliyor. Dönemin en büyük borsalarından Mt.Gox'un başına ve içeri de yatırımları olanları bir araştırabilirsiniz.
full member
Activity: 350
Merit: 110
February 24, 2019, 04:01:24 AM
Borsada coin tutanlara borsanın kullanıcı sözleşmesini A’dan Z’ye okumalarını tavsiye ederim.
newbie
Activity: 164
February 24, 2019, 03:45:59 AM
Şimdilik güvendiğim tek borsalar DEX'ler, daha sonra cüzdandan al sat yapabileceğimiz zaman tam olarak güvende oluruz diye düşünüyorum.
jr. member
Activity: 160
Merit: 1
February 23, 2019, 03:55:17 PM
Makale ile aynı düşünüyorum ama yinede yaptıkları işlerle bana güven veren borsalarda yok değil.Ki bunların başında Binance geliyor.Hani bir şey olsada beni mağdur etmez diyor içinden insan.Tabi bu olacak olayın etkisine görede değişir.
newbie
Activity: 26
February 23, 2019, 08:50:10 AM
Doğru.Cryptopia uçmuş 7 Stratis var diye önemsemedim şimdi hata ettiğimi anlıyorum.
copper member
Activity: 168
February 23, 2019, 08:40:29 AM
Borsalara gerçekten güvenmemek gerek, bazen market hareketlerine karşı hızlı davranabilmek için bazen çekim ücretlerini ödememek için paramızı borsalarda tutuyoruz. Uzun ve orta vadeli yatırımlarımı kendi cüzdanlarım da tutmaya çalışıyorum. Borsada tuttuğum miktarlarında kaybında beni çok üzmeyecek miktarlarda olmasına özellikle dikkat ediyorum.
member
Activity: 602
Merit: 11
February 23, 2019, 06:53:59 AM
Evet bazilarimiz ozellikle yeni girenlerimiz ya bu soz ne demek istiyor simdi diye direk okumadan icerigini soylenebilir ama bizler direk anliyoruz artik cuzdaninizda tutun
member
Activity: 244
Merit: 20
February 22, 2019, 11:48:19 PM
Kesinlikle doğru, borsada olduğu sürece coin veya tokenin kontrolü exchange sitesinin kendisinde oluyor. Zamanında çok örneklerini gördük, kepengi kapatıp ortadan kaybolan marketler oldu. Aslında bu durumu ben banka hesabınızda duran paraya benzetiyorum. Tek farkı banka sistemleri en azından şu an için daha sağlam ve güvenli olduğu için kafamız biraz daha rahat. Fakat ekonomik kriz veya benzeri şartlarda bankalarada kurallar gelebilir. Örn. günlük çekim limiti max. bu kadar olur v.s. diye. Veya tamamen bloke durumlarıda olabiliyor şartlara göre.

Şayet günlük al sat yapmayıp uzun süre hold yapacağınız coinler varsa mutlaka private keyi kendinizde olan cüzdanlarda tutulmalı.
newbie
Activity: 18
February 22, 2019, 10:46:23 AM
"Bitcoin’in en önemli farklarından olan kontrolün kullanıcıda olması ve üçüncü partiye gerek kalmadan para transferi yapılabilmesi  büyük bir avantaj. Fakat kullanıcılar satın aldığı Bitcoin'i borsada tutarak bu özellikleri elinin tersiyle itiyor."

Siz yatırımlarınızı borsada mı tutuyorsunuz?

Lütfen fikirlerinizi paylaşın.

Makalenin tamamı için:

https://www.chainjail.com/makaleler/borsada-tuttugun-bitcoin-e-sahip-degilsin/
Pages:
Jump to: