Öncelikle hayırlı olsun. Sıradan bir borsa girişimi değil en azından. Bir yandan kapanan kripto para borsaları varken bir diğer yandan aynı minvalde borsa açmaya gerek yok.
İzin verirseniz görüşlerimi paylaşayım.
- DEX konusu defalarca tartışıldı. İhtiyaç ve ütopya arasında bir yerde konumlandı. Yani pratik değil ama olsa iyi olur.
- Direk cüzdan bağlantısı yöntemiyle işlem yapıldığı için güvenlik konusu her zaman kafa karıştırıyor. Karşıdan bakan bir insana bunun aslında çok güvenilir bir yöntem olabileceğini anlatmak çok zor. Benzer bir konuda Etherdelta için hem çok güvenilir, hem çok riskli yazmıştı çok uzun zaman önce birisi onu unutmuyorum.
- Çaba güzel ancak TOMO piyasa üzerinde o kadar büyük payı yok. Her zaman potansiyeli olan proje olarak adlandırılsa da hiç bir zaman yüksek tercih edilir bir kripto olamadı. Bende çok seviyorum ama şüphelerim yok değil. Şu DEX hamlesi bile fiyatı oynatmadı.
- HACİM! Kripto para borsasını farklı kılan her zaman hacimdir. Hacimin olduğu yerde zaten hareketlilik olur. Yukarıda değinmişsiniz TOMODEX'e bağlı bu borsaların tahtaları ortak olacak diye. Bu güzel bir şey ama toplam da bile yeterli hacim yakalanabilecek mi o çok önemli. Örnek vermem gerekirse şu an baktığımda TOMO/BTC pairinde 0,28BTC hacim olduğunu görüyorum. Henüz çok yeni ve bu konuda yorum yapmak doğru olmayabilir. Ama şahsi görüşüm yeterli hacim yakalaması "bu koşullarda" çok mümkün değil.
Görüşleriniz için teşekkkürler.
- De-Fi uygulamalarının en önemlilerinden birisi DEX platformları. Ayrıca biz, P2P Lending hizmeti de vereceğiz. Merkezi borsalara göre hem daha güvenli, hem de daha pratik...
- BorsaDEX; EtherDelta, ForkDelta, IDEX gibi sözde merkeziyetsiz olmayacak. Bu borsalara cüzdanınızla bağlanıp, yine "deposit" işlemi yapıyorsunuz. BorsaDEX'e direkt kendi TOMO cüzdanınızla bağlanacaksınız ve işlemler akıllı kontrat ile yapılacak.
- Bu başlık altında TOMO'nun fiyatı konusunda fazla konuşmak istemiyorum ancak; zamanı geldiğinde "arkasından baktıranlardan" olacaktır diyeyim sadece.
- Hacim konusunda haklısınız ancak takdir edersiniz ki protokol yeni kuruldu ve toplam 13 relayer için dex çalıştırmak için deposit yapmış durumda (
https://scan.tomochain.com/relayers). Bunlardan da sadece TomoChain A.Ş.'ye ait TomoDEX çalışıyor şuanda, diğerleri hazırlıkta.