Pages:
Author

Topic: Bounty Düzenlemeleri - page 3. (Read 701 times)

full member
Activity: 504
Merit: 120
November 28, 2018, 09:46:19 AM
Forum yöneticileri bunlar için birşey yapamaz. Ha yapabilecekleri birşey var o da tamamen yasaklamak. Sonrasında neler olacağını varın siz düşünün. Şu anda en azından eksi trust vs. şeylerle veya forumun ilgili bölümlerin konular açarak tepki koyabiliyorsunuz.

Escrow hizmeti çözüm değil, çünkü tokenler ico satışından önce yaratılıp escrowa gönderilse bile sonradan farklı contract hazırlanırsa escrowdakiler bir işe yaramaz hale gelir. Escrow token bazlı değil de en azından bir miktar eth veya bitcoin bazlı olabilir ama bu da çok zor.

Şu anda bounty bölümünü açarsanız ordaki bountylerin çok rahat %90'ı scam. Bunlar için ne gibi yaptırım uygulanabilir? Forum yönetimi niye bununla uğraşsın? Bu kullanıcıya kalmış birşey, kimse bizi zorlamıyor katılmamız için.
jr. member
Activity: 532
Merit: 1
November 28, 2018, 09:24:33 AM
Bence çok güzel fikirler. Öncelikle escrow hizmeti mutlaka olmalı. İlerleyen zamanlarda eth ve token vermeliler icolar.
member
Activity: 434
Merit: 16
November 28, 2018, 08:56:30 AM
bountylerde escrow hizmeti veren bountyhive var bildiğim. aynı zaman kyc istemeyen bir topluluk. başka bu şartları aynen karşılayan var mı bilmiyorum. tokenler geliyor ama borsa kanadında yine değişen bir seçenek yok.

Borsa kısmına kimse karışamaz ama benim anlatmak istediğim herkes emeğinin karşılığını alsın. Bounty bittikten sonra kapılar duvar olmasın, efendi gibi verilen sözler tutulsun ve token'lar gönderilsin.
jr. member
Activity: 266
Merit: 1
November 28, 2018, 08:55:01 AM
bountylerde escrow hizmeti veren bountyhive var bildiğim. aynı zaman kyc istemeyen bir topluluk. başka bu şartları aynen karşılayan var mı bilmiyorum. tokenler geliyor ama borsa kanadında yine değişen bir seçenek yok.
member
November 28, 2018, 08:34:02 AM
Vertex gelicek az sabır.Vertexten onay alan projeye gireceksin.

Evet. Vertex ICO'ları inceleyecek doğru ama açıkçası Vertex'in benim gözümce icobench ve türevlerinden pek bir farkı yok. Sonuçta orası da özel bir proje.
jr. member
Activity: 127
Merit: 2
November 28, 2018, 08:31:06 AM
Vertex gelicek az sabır.Vertexten onay alan projeye gireceksin.
member
November 28, 2018, 08:30:15 AM
Yanlış yerden bekliyorsunuz bunları. Btt yönetiminin umurunda değil bountyler. Bu işleri ancak bounty yönetici ve platformları yapar ki halihazırda yapanlar var.

Pastanın büyük bir kısmını btt oluşturuyor. Umurlarında olur mu olmaz mı onu bilemem. Ben sıkıntımızı dile getireyim dikkate alırlarsa ne ala, almazlarsa yapacak birşey yok.
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
November 28, 2018, 08:28:37 AM
Yanlış yerden bekliyorsunuz bunları. Btt yönetiminin umurunda değil bountyler. Bu işleri ancak bounty yönetici ve platformları yapar ki halihazırda yapanlar var.
member
November 28, 2018, 08:23:30 AM
Arkadaşlar hepimiz projelerin üçkağıtlarından, kural değiştirmelerinden, süreleri uzatmalarından vb durumlardan artık çok sıkıldık. Aylarca emek harcayıp karşılığında kendimizi salak yerine koyulmuş bulmaktan başka birşey geçmiyor elimize. Artık BTT forum yöneticileri bu duruma bir el atmalı ve çözüm üretmelerinin zamanı gelmedi mi sizce?

Aklıma gelen çözüm önerileri;

1. Bounty açılmadan önce yönetime sunulmalı ve onay verilmeli. Onay verilmeden açılan bountyler risk teşkil etmeli. Onay verilen bountyler'in ilk postuna moderatör bu projeye onay verilmiştir tarzında bir yazı yazmalı.
2. Projeler için escrow hizmeti verebilirler. Proje çöp çıksa bile en azından insanlar token'larını alabilirler.
3. Scam bounty'lerin yöneticileri için ciddi yaptırımlar uygulanabilir. Zira adamların - trust almaları çok birşey ifade etmiyor.

Bu yukardakiler benim aklıma ilk gelenler. Çoğaltılabilir ya da geliştirilebilir ya da saçma gelebilir. Ama bir çözüm üretilmeli. Burası normal şartlar altında işleyen bir forum değil. O yüzden sevgili moderatörlerimizin de normal şartların dışında bir özveri göstermelerini rica ediyorum. Yüzlerce insanın emeği çabası göz kırpmadan hiç ediliyor. Bir proje için 2-3 ay minimum çaba harcadıktan sonra telegramlarında ne admin ne başka bir yetkili kalıyor. Spam grubuna dönüşüyor.

Lokal moderatörümüz aracılığı ile umarım global moderatörlere bu sorunumuz iletilir ve bir çözüm bulunur.

Eğer sizinde aklınıza gelen çözüm önerileri gelirse ekleyebilirsiniz.

Teşekkürler

PS: Lütfen ''bounty'e girmeden önce iyi incele ona göre gir'' tarzında yazacak olanlar yazmasın. En kral inceleyenlerin bile bunlara maruz kaldığını hepimiz çok iyi biliyoruz.
Pages:
Jump to: