hacimden kasıt marketcap ise ethereum yaklaşmıştı daha önce bir de ripple var yaklaşan...ethereum yaz aylarında ripple'ı da geride bırakarak 15m satoshi X 98m ethereum= 14.500.000 btc civarında bir marketcap'a ulaştı yani 18m satoshi olsaydı btc'yi sollaycaktı ki hala daha öyle bir ihtimal var ancak olur da btc sönerse (hacim değil de özellikle exchangelerdeki kullanımı) bütün piyasanın yeniden düzenlenmesi gerekir. örneğin: bittrex'te 160k bitcoin işlem hacmi varken total ethereum market 74k ethereum o da 4810 btc'ye tekabül eden bir işlem hacmi... zaten ethereum'un da rezerv para olma arzusundan çok, hali hazırda btc'ye konvertıble edilebilir olmasından faydalanılıyor tahminim, ileride ethereum şu anki rakamlara bakarak satoshi bazında çok daha az bir yer kaplayacaktır diye düşünüyorum, yeni yeni projeler çıktıkça az biraz btc dominant'tan az biraz da ethereum ripple gibi bitcoin'e tekabül eden coinlerden tırtıklanır ve pastadaki dilimleri düşer. hergün yeni bir proje çıkıyor en kötüsünün bile 3-5k btc ederi var, bitcoin arttıkça ethereum satoshi bazında düşüp dolar bazında artışını sürdürür gibi geliyor bana, piyasa genleştikçe dominantlık oranlarının düşmesi normal, tabii dönem dönem bunlar 2 ileri bir geri hareketler sergileyebilir. ripple'da olduğu gibi: 1 ay önce toplam ripple ederi 800k btc iken geçen gün 10m'a kadar çıktı şimdi 8m civarında yarın 3m olur bir de bakmışsın 500k'ya da düşer muhtemelen...
kısacası altlar 23 nisan'da koltuğa oturan bebeler gibi 1 gün kral, btc her zaman kral, bu da onun misyonuyla alakalı, dolar neredeyse 1 asırdır rezerv para, sterlin de değerli para, dolardan da değerli euro da öyle ama dolar dolardır
"bitcoin benim için bi aşktır" falan da demeye gerek yok. sonuçta basit ve kullanışlı bir sistem, 100 milyon parçaya bölünmüş, abaküs gibi uzunca bir süre ticarette değişim aracı olarak iş görür kanısındayım yalnız borsaların şu fee oranlarını düşürmeleri gerekiyor artık, yüzde 0.25 fee her al - satta iyi geçiriyorlar, kazansam da kaybetsem de servetimin yüzde yarımını alıyor adamlar...
bir de btc artık blockchain falan olmaktan çıktı düpedüz parite oldu, her türlü manipülasyon spekülasyon için kullanışlı bir meret.