cepbank muhabbetine giren adam dolandırıcıdır; net ! bu işlerden başım çok ağrıdı ve başı çok ağrımış bir sürü insan tanıyorum . işin hukuk kısmına da yeteri kadar hakim oldum .
dolandırıcılık fiilinin oluşması için 3 somut basamak gerekir (araştırınız)
cepbank şu anda sahibinden.com dahil letgo dahil tüm dolandırıcıların kullandığı ödeme aracı durumunda ; internetten sahibinden.com dolandırıcılığı diye aratırsanız ; mağdurların sürekli ''karşı taraf ödemeyi cepbankla istedi'' dediğini görürsünüz .
ödemeyi cepbankla yaptığınızda ne oluyor ?
ilk olarak kafadan bütün kozları vermiş oluyorsunuz ; havale üzerinden gönderi yaparken açıklama bölümüne 'şunun karşılığında gönderilmiştir' yazma ihtimaliniz var ; dolandırıcılar bu ihtimali öngörerek işi cepbanka çekiyorlar .
**eğer güvendiyseniz ve önceden havaleyi yapacaksanız ; açıklama bölümüne mutlaka ne karşılığında olduğunu belirtin -0.05 bitcoin karşılığı- - samsung s4 karşılığı-
ortadaki ödemenin neye dair olduğuna herhangi açıklama olmadığı için ; sizin forumdan toplayacağınız mesajlar , konuşmalar tek başlarına hiç olarak kalıyor .
çünkü bunların yanında ödemeyi alanın kimlik bilgilerinin teyit edilmesi (siz bu adama gönderdim deyince o adamı almıyorlar ; telefon numarası onun üzerine olsa bile , ''hat benim üstüme alınmış haberim yok'' diye ifade verir ve çıkar gider karakoldan ,
bunun ardına savcının yapacağı şey takipsizlik kağıdını size yollamak olacaktır. internette bu şekilde bir sürü örnek var ; olayı ve takipsizlik kağıtlarının capsleriyle beraber koyuyor mağdurlar *araştırınız.
İYİ DE KARDEŞİM KAMERA KAYITLARI VAR ? BU ADAMIN ÖDEMEYİ ALIRKEN GÖRÜNTÜLERİ İLLA VAR ?!?!
dolandırıcılık fiili için 3 somut basamak demiştik ; şu linkten bu üç basamağın hangileri olduğunu okuyabilirsiniz
http://www.selingundogdu.av.tr/index.php/makaleler/1069-dolandiricilik-sucu-ve-nitelikli-halleri siz daha bu adamın kimliğini teyit ettiremediniz ; ve teyit edilmesi için savcının talebi gerekli ANCAK! savcılık halihazırda dosyaya baktığında bu fiil için gereken 3 unsurdan biri bile eksik olursa
(ki bi dolandırıcının üçünü de tam olarak tamamlaması için - ben bilmemnerenin başkanıyım tarzı bir şeyler söylemesi ; peşine bunu sağlamlaştıracak görsel ya da resmi evrak taklidi 'yazılı' dökümanlar sunması , attığım linki detaylı okursanız görürsünüz ; dolandırıcının , dolandırıcı olduğunu hukuken ispatlamak çok zor)
şu anki durumunda misal ; bu arkadaşa para gönderirseniz 'dolandırıcılık' hakkındaki suç duyurunuz kesinlikle dikkate alınmaz ; 4 5 ay sonra takipsizlik kağıdı evinize gelir
en iyi ihtimalle baba bir savcı 'güveni kötüye kullanma' suçundan dava açabilir .
http://www.hukukihaber.net/guveni-kotuye-kullanma-sucu-tck-m155-ve-hukuki-ihtilafla-iliskisi-makale,3744.html buna da ağır ceza bakmaz ; sulhta uzlaştırma yoluna giderler . verdiğiniz parayı taksit taksit alırsınız ki onu da alamama ihtimaliniz çok yüksek ; o konuya şimdi hiç girmeyim aşırı uzar .
hukuk sistemimizin sikindirikliği sağolsun habire söyleceğim şey araya kaynıyor ; kamera kayıtları deliller vs demiştik ?
bunları elde edebilmeniz için savcılığın istemesi , savcılığın istemesi için kimlikten ve suçtan emin olması .. bunların olabilmesi zaten imkansıza yakın .
hadi bunlar da oldu. ödeme yaptığınız bankanın avukatları durumu siklemeyecektir ; 500 liranız kimsenin sikinde olmaz , kısa bi yazıyla kamera kayıtları ellerinde olsa bile 'yönetmelikte şu kadar süre saklanmalıdır' diye minimum süreler belirtildiği halde
- cart arızasında , curt güncellemesi sonrasında diye muhtemelen o 50 yaşındaki savcının siksen anlamayacağı bi iki teknik terim ve kısa bi yazıyla konuyu kapatırlar , o kayıtlar gitmez bile savcıya.
nasıl yapabilirsiniz ? avukat tutup dadandırmanız lazım ; 500 lira kaptırmanızın üzerine avukata masraf vermeyi göze alabiliyor musunuz ?
ki %99 savcı dosyanıza göz ucuyla bakıp 'yetkisizlik' vermesi gerekirken 'takipsizlik' verecektir ; olayı bir 'alacak verecek' davası olarak ele alıp (bi halt ispatlayamazsınız çünkü . icraya bile yönlendirmeyecektir sizi 'alacak verecek meseleleri savcılığın görev alanına girmez' diye çıkar işin içinden.
emin olun o kadar zor ki dolandırıcının dolandırıcı olduğunu ispatlamak ; ne verdiğiniz paraya , ne harcadığınız vakte değmez.
-ya ne olacak bilgileri elimde , adını sanını biliyorum , telefon numarası vs var , nereye kaçabilir ? kafasındaki arkadaşları uzak tutmak için yazdım bunları .
arkadaşın havale yerine cepbank istemesi de aşırı şüphe çekici. alacaksanız tecrübeli arkadaşların tavsiyesine uyup escrow yapın ; özelden vs ne kadar tatlı muhabbet güven verici falan olursa olsun yaklaşmayın .
ki açık konuşayım ; bu arkadaşın tek bir alışveriş gerçekleştireceğini bile sanmıyorum , avlanıyor kendisi , olur da harbi escrowla bişey alabilen olursa bu 'cepbank' sevdalısı arkadaştan , bi pm atıversin bana .
eksik kalan nokta varsa hukuk bilgisi olan arkadaşlar tamamlar.
ortalıkta bi tek garanti bankasının olması ne acaip di mi ?
https://mobile.donanimhaber.com/garanti-cepbank-sistemiyle-dolandiricilik-yapiliyor-dikkat--46248284https://www.haberler.com/dolandiricilarin-yeni-adresi-cepbank-5355747-haberi/''Dolandırıldığımı anladıktan sonra ve gece olduğu için bankadan yardım isteyeceğim kimse yoktu. Bankanın merkezini telefonla aradım, şubeden yardım alabileceğimi söylediler. Sabah bankaya gittim, bu tür işlemlerde parayı geri alamayacağımı ve takip etmenin çok zor olduğunu söylediler. Uşak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum."
buyrun bütün kimlik bilgilerinin açık olduğu bir örnek
http://www.hukuki.net/showthread.php?106940-internet-dolandiriciligi-KARARhadi eyvallah
bi tek garanti varmış da cepbank olacakmış bi tek , çakal