Kimse kusura bakmasın;
BTC ile dün tanışmışsın. Borsanın ne manaya geldiği bilmiyorsun. Okumayı sevmiyorsun. Gelmişsin burada kara propaganda yapıyorsun. Zaten insanlar bilmediği için korkuyor. Sen de tuz biber ekiyorsun.
Okumayanlar için;
BTC bir kripto para birimidir.
Diğer tüm paralar gibi arz ve talep doğrultusunda değer kazanır yada kaybeder.
Merkez bankaları tarafından yönetilemediği için, kontrolsüz çoğaltılarak değersizleştirilmesi yada basılan paraların hükümetler tarafından v.s. kişi yada gruplara peşkeş çekilmesi mümkün değildir ve en büyük üstünlüğü bunur.
2008 krizine tepki olarak doğmuş ve ekonomik çöküş olursa B planı olarak dünyaya gelmiştir. Arkasındaki kişi yada ekip bilinmemektedir.
Açık kaynak kodlu olduğu için herkes kodu inceleyebilir ve manipüle edilemediğini anlayabilir.
vs.vs.
Bitcoin günümüzde ticarette henüz çok kullanılmamakla birlikte, tüm dünyada çok sayıdaki BTC borsasında işlem görmektedir.
Yatırımcıları, alım-satım yerine, alıp popülaritesinin ve buna bağlı olarak değerinin artmasını beklemektedir. Dünyada birçok girişimci(facebook'un kurucusu gibi) düzenli olarak alım yapmaya da devam etmektedir. Borsalarda dolaşan BTC üretilmiş olanın çok çok altındadır ve popülaritesi her geçen gün artmaktadır. Doğal sonuç olarak da fiyat çok hızlı şekilde yükselmektedir.
BTCTurk bu sektörde en ciddi çalışan firmalardan biridir. Az sayıda kullanıcısına rağmen, kaliteli hizmet vermeye çalışıyorlar. Hem para yatırma hem de çekme çok kolay ve hızlıdır. Herhangi bir dolandırıcılık olayına da henüz karışmamıştır. Paranın döndüğü heryer riskler içermekte. Umuyorum güvenliği en önde tutarlar ve bu güvenilirlikle devam edebilirler. Öyleki hiçbir sahtekarlık yapmadan bu denli suçlanıyorlarsa, bir olay yaşansa ne olur düşünemiyorum
.
Benim BTCTurk'ten tek beklentim önümüzdeki dönemde "Google Authenticator" entegrasyonunu yapmaları ve bizi ve kendilerini SMS külfetinden kurtarmaları.
İyi yapılan bir işi karalamayı o kadar çok seviyoruz ki; birşeylerin iyi yapılmasına izin vermeden yerle bir ediyoruz. Böylece ülke olarak birşey yapamaz hale geliyoruz. Bilmeden, anlamadan, dinlemeden lütfen karalama yapmayalım. Soru soralım ama cevabı bekleyelim...
Kimse gücenmesin ve öz eleştiri yapsın lütfen. Daha oluşmamış piyasayı baltalarsak, bu gelişimi de, bundan önce olduğu gibi ülke olarak dışarıdan izleriz.