Pages:
Author

Topic: Bu artış korkutmuyor mu? - page 4. (Read 4369 times)

hero member
Activity: 728
Merit: 501
August 30, 2017, 02:59:08 PM
Benim bitcoin ile kurduğum hayaller çok büyük belkide bu yüzden şuanki artışı bile yetersiz geliyor Smiley Tabiki artış hızı olarak güzel şuanda bir düzeltme hareketi gelebilir bekliyorum bunu ama sert bir düşüş bir aksilik yaşanmazsa zor gibi geliyor bana.
sr. member
Activity: 1667
Merit: 271
August 30, 2017, 02:50:26 PM
100bin dolar olsada korkmam, çıktığı yerden en fazla düzeltme yapar tekrar toplar.
sr. member
Activity: 546
Merit: 262
August 30, 2017, 12:43:43 PM
Bu forumda hemen hemen herkesin beklentisi bitcoin için çok yüksek hatta buluşmalar bölümünde bundan uzun zaman önce açılan bitcoin 10bin dolar partisi diye bir konu bile var o yüzden bu artışın kimseyi korkuttuğunu düşünmüyorum. Grin
member
Activity: 109
Merit: 10
August 30, 2017, 10:59:26 AM
Olabildigince sik almaya calisiorm, buyuk yada kucuk miktarlarda, eger ki duserse daha da cok alirim. Grin
full member
Activity: 364
Merit: 100
August 30, 2017, 10:49:50 AM
Beklenende bu degilmi zaten. Btc nin artmasi. Neden korkalim ki. Sahsen ben korkmuyorum. Daha da artacaktir. Dusmesini bekleyenler buyuk yanilgiya girer
full member
Activity: 214
August 30, 2017, 08:43:33 AM
Fiyat grafiklerine bakarken doğrusal birimler ile değil de, logaritmik birimler ile kontrol etmek gerekiyor(muş). Sebebi ise 2013'deki bilinirlik ve hacim ile günümüzdeki bilinirlik ve hacim çok farklı yerdeler. Logaritmik grafiklerde para piyasalarında çokça kullanılır.

Bu lineer grafik, ilk mesajda paylaşılan grafik yani.

Bu grafik de logaritmik grafik. Daha 2013'deki çılgınlığın yanına bile yaklaşamadık. Bugün fiyat 10000$ olsa idi belki tartışabilirdik.
full member
Activity: 202
August 30, 2017, 06:58:02 AM
Düzeltme yakın geliyor bana.Ya bir yukarı daha gidecek sonra sert bir düzeltme yapacak ya da buralardan düzeltme yapacak.
full member
Activity: 322
August 30, 2017, 06:57:19 AM
Grafiklerin içerisindeki rakamlar da zaten korku ve aç gözlülük (Fear and greed) değil mi ki? Korku da artacak aç gözlülük de artacak ki crypto coin abilerimizin grafikleri enteresan şekiller çizecek.

Yatırım ile kumar arasındaki ince çizgiyi geçmediğiniz sürece, yani riskleriniz yönetilebilir ve kontrol altında tutulduğu sürece problem yok. O ince çizgi geçilirse o zaman canınız yanar.

Sadece şuna dikkat edin yeter; takım tutar gibi, din gibi coin benimseyip bağlılık oluşturmayın. Yani sabit fikirli olmayın. Yatırımın temel kurallarından biridir bu. coinler uçacak, iniş yapacak, yine uçacak yine iniş yapacak, belki havada iken kaza yapacak. Coinci değil yatırımcı olun.
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
August 30, 2017, 06:48:42 AM
sadece arz talep eğrisi ile tırmandığını düşünürsek gayet tehlikeli ve gereksiz bir artış.
para kazandırıyormu kazandırıyor ama karşılık olarak kazandırması için sebep varmı yok.
yeni bir ekonomik ders çıkacak gibi görünüyor ya bakalım ne olacak bu işin sonu.
sr. member
Activity: 602
Merit: 256
August 30, 2017, 05:37:50 AM
Bitcoine inanan birisi olarak şunu söylemek istiyorum. Aslında teknik olarak ve yeterlilik olarak bitcoin den daha iyileri var. Vakti zamanı geldiğinde bitcoin treninden inmeyi bilmek lazım. Ancak bunu kestirmek güç. Bitcoin hala bence çok yeni bir şey, ve bir şekilde kendini gençleştirmeyi biliyor. Önceden bir para gibiydi, şimdiyse artık bir nevi sanal altın. Kimse bitcoinle bir şey almak harcamak istemiyor, insanlar rezerv olarak elinde tutmak istiyor, yatırım aracı olarak görüyor. O yüzden geleceği kestirmek güç ama bazı öngörüleri de hafife almayın derim. Hem felaket senaryolarını hemde mucizeleri dikkate alarak yatırım yapın.

Ve gerçekten bu trenden vakti zamanı geldiğinde inmeyi bilin, herhangi bir yatırım aracına platonik aşk beslemeyin Smiley)
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
August 30, 2017, 04:36:33 AM
10.000 Dolar olmadan çıkış yok. Taktik maktik yok bam bam bam Smiley İşin espirisi bir yana haftalık olarak göstermişsin grafiği. 2013 kasım ayında da aynı tablo ile karşı karşıyaydık. Ne zaman ineceğini tahmin etmek zor. Ben her hafta belli miktarda Bitcoin alıyorum. Önümüzdeki aylarda daha da artacağını düşünüyorum. İsterseniz bana katılabilirsiniz. Yada katılmazsınız. Sizin bileceğiniz iş.
full member
Activity: 602
Merit: 120
August 30, 2017, 04:35:34 AM
Fiyatının artması korkutacak olda 2010 yılında ki fiyata bakmak  ve şimdiki fiyata bakmak lazım. Yukarıda arkadaş açıklamış artma faktörlerini. Bu fiyat daha da artacaktır.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
August 30, 2017, 04:03:07 AM
Grafiklerin aslında pek bir şey ifade etmediğini anlamanız lazım.
bitcoin in fiyatını belirleyen 3 temel faktör var:
1. elde edilmesinin gittikçe zorlaşması
2. bilinilirliği ve dolayısı ile kullanılırlığı arttıkça talebin katlanarak büyümesi
3. dolaşımdaki bitcoin in 10 da birinin hiç hareket etmemesi (keyi kaybedilmiş bitcoin adresleri, satoshi nin kazıp ellemedikleri vs vs)
dolayısı ile bilinilirliği arttıkça fiyatı bu şekilde artmaya devam edecek. evet arada bir haber gelir %30 geri çekilir ama orta ve uzun vadede yön hep yukarı.

Nerede çıkış yapılması gerektiği konusuna gelince,
o sizin ne kadar yatırdığınıza, ne kadar risk aldığınıza bağlı olarak değişir.
sr. member
Activity: 574
Merit: 250
August 30, 2017, 03:52:21 AM
Son aylardaki bu aşırı yükseliş sizi de korkutmuyor mu? Alttaki grafiğe bakın, bu kadar sivri bir şekilde yükselmesi normal değil gibi. Bitcoin bozmayı düşünüyormusunuz? Ne zaman düşünürsünüz? Düzeltme ne zaman ve nereye kadar olur sizce? Grafikle cevap verirseniz çok daha iyi olur

Pages:
Jump to: