Pages:
Author

Topic: Bu çağın lalesi Bitcoin mi? - page 4. (Read 1377 times)

full member
Activity: 387
Merit: 186
December 20, 2017, 03:55:03 PM
Bitcoin hızını kesip düşünce bu başlık anlam kazandı. Bitcoin Cash atağa geçti, ekiptende Bitcoin Cashe geçenler Coinbase' nin alım satım ve takas işlemleri açıklaması ile kara geçti, talep arttı.
sr. member
Activity: 672
Merit: 254
December 13, 2017, 08:02:51 PM
Bitcoin'in lale olması için 150-200 bin dolara birkaç ay içinde ulaşması gerekiyor. Yoksa şu anki yükselişi 5 sene önce grafikle gösterip nokta atışı yapan analizciler var. Bir şeyden çakmayan laleler çıkmış yorum yapıyor. Smiley
sr. member
Activity: 402
Merit: 250
December 13, 2017, 05:05:04 PM
Uğur Gürses'in bu makaleyi Bitcoin'i araştırmadan sadece kulaktan dolma bilgiler sayesinde yazdığına eminim. Bence bu yapılan pek haberciliğe de sığmaz. Açıkçası Uğur Gürses beni ilk defa bu kadar şaşırttı.
member
Activity: 112
Merit: 10
December 13, 2017, 05:04:05 PM
Bu çağın dijital altını Bitcoin ve diğer dijital paralar. Bu akım böyle basmakalıp laflarla anlatılamaz.
full member
Activity: 742
Merit: 140
December 13, 2017, 04:50:30 PM
Yani açıklamalar ve uygulamarın birbirine zıt olduğunu görünce iste istemez mavi ekran hatası veriyorum.

Hem sistemi saadet zinciri tanımla hemde vergilendirmeye çalış.

Geçenler de Drone lara vergi bahsetmişlerdi yani işler çok iyi değil demek ki.

Diğer balon ise inşaat sektörü ülkemizde ki.

Bu evler para harcanıp yapılıyorda alacak para yok insanlar da.

Ekonominin iyi olmadığını biliyoruz ama sandığımızdan da kötü olabilir.
member
Activity: 70
December 13, 2017, 04:38:21 PM
atı alan üsküdarı geçti hala lale muhabbetiyle kısır bir döngüye cevirmek ,olayı anlamak yerine çamur atmak nedense milletin hoşuna mı gidiyor yoksa bu işlerin kolayı mı bu şekilde oluyor.yap bi arge ekibi arastırsınlar millet musluktan doldururken cebini sende ac avcunu al biraz işte ne camur atarsınız anlamam ya
sr. member
Activity: 560
Merit: 256
December 13, 2017, 04:15:21 PM
Şuan başbakan yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından bir grafik paylaşarak bitcoini lale çılgınlığının ötesine geçmiş bir balona benzetti.Fiyatının şişmiş olabileceği konusunda yorum yapabilecek seviyede görmüyorum kendimi lakin hükümet yetkilileri keşke bitcoinin fiyatı yerine blockchain teknolojisi üzerine kafa yorsa bu sayede ülkemiz bu yeni teknoloji devriminde devasa bir adım atma fırsatını yakalamış olur. Smiley
member
Activity: 350
Merit: 11
December 13, 2017, 01:49:03 PM
bu çağın lalesi bitcoin olmayacağı kesin .Bana göre bu çağın lalesi crypto para piyasasına ve bitcoine uzak kalanların lale olacağı kesin. yazı gerçekten önemli ve güzel noktalara temas etmiş .
hero member
Activity: 938
Merit: 501
December 13, 2017, 01:34:16 PM
Dünyamız çok balonlar gördü doğrudur, fakat yepyeni devrim niteliğinde bir teknolojiyle gelen ve ilerleyen zamanlarda tüm sistemlerde kullanılacak olan blockchainin temsilcisi bitcoine balon demek için kör olmak gerek. Yine de tebrik etmek gerekli, lale örneği çok yaratıcı.
member
Activity: 112
December 13, 2017, 01:01:14 AM
1878 krizi,  1929 büyük  buhran, 1987 kara pazartesi, 1997 Asya krizi, 2007 gıda  krizi, 2008 küresel ekonomik kriz vs. liste uzar gider. Krizler oldu olacak, öyle problemler  çıkar  ki Bitcoin 1000 dolara geriler. Sistem sorunları da barındırıyor, Bitcoin sırtını bir devlete dayamasa da balinalar var. Ancak genel gidişat yukarı yönlü,  balon da sayarsanız daha çok genleşecek. Bu akım  kolay bitmez, daha iyisi bulunmadan.
sr. member
Activity: 616
Merit: 250
December 12, 2017, 10:14:03 PM
Hangi açıdan baktığınıza bağlı olarak Bitcoin veya blokzincir meselesinde hem olumlu hem de olumsuz diye nitelendirilen şeylerin kesiştiğini görüyoruz. Artı yönleri dediğimiz şeyler eksilerini tetikliyor. Ama yine de yalnızca olumsuz tarafları ön plana çıkarmanın haksızlık olacağı kanaatindeyim. Balon meselesine gelince bu artık aklıselim olan herkesin düşündüğü/ sorguladığı bir şey zaten. Umarım çağın lalesi Bitcoin değildir.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 294
December 12, 2017, 07:08:33 PM
Dün akşam star tv ana haberde izledim hala bitcoin hakkında balon yorumları yapılıyor onlar daha laleye geçememiş anlaşılan Cheesy İnsanlar bu blockchain teknolojisinden habersiz. Duymuşlar bir bitcoin lafı ya o ne ki güven olmaz balon diyip duruyorlar.  Blockchain konusunda halkımızın hiç fikri yok ama.
newbie
Activity: 17
Merit: 0
December 12, 2017, 07:44:15 AM
İnsanların gözünü para hırsı öyle bir bürümüş ki asıl değerin btc değil blockchain olduğunu gören çok az insan var. Btc ye gelince ben balon olduğunu düşünmüyorum. Evet çok artmış olabilir değeri ki bence daha yolun başında. Halihazırda btc den daha iyi, hızlı, stabil vs. coinler de mevcut ama btc bu piyasanın altını ilk göz ağrısı tabiri caizse. Btc ye yatırım için girenlerin yarısı eminim ki daha diğer coinlerden bile habersiz. Btc nin asıl artış sebebi de bu bana göre. Kimisi yatırım için giriyor kimisi gelecek gördüğü için.

Bir de ne zaman karalama yada olumsuz bir haber çıksa kripto paralar için terör finansmanı diye dert yananlar için bir sorum var. Bu gün dünyanın gırtlağına çöken bu terörizm bu seviyeye kripto paralar sayesinde mi geldi yoksa bunu ileri sürenlerin çok güvendikleri dolarları sayesinde mi?
member
Activity: 322
Merit: 12
December 12, 2017, 05:31:56 AM
Kesinlikle bitcoin degil tabiki. Bence blockchain bu benzetmeyi daha çok hakediyor.
member
Activity: 182
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
December 11, 2017, 11:24:52 PM
Bitcoine dair iyi haberler duymak güzel çünkü gittikçe yasaklar çemberinde daralıyormuş gibi geliyor bana  ama kesinlikle insanları zengin ettiği de aşikar
sr. member
Activity: 630
Merit: 252
December 11, 2017, 03:02:45 PM
Lalede pek bir sorun yoktu bildiğim kadarıyla, o dönem işi azıttılar ve lale üzerine yapılan vadeli işlem sözleşmeleri balonu gerçekleşti ve çöktüler. Burda Bitcoin Lale ise sorun yok,  ona değerini veren bizleriz, vadeli işler balonu ise daha yeni işleve  geçti, işlem yapanlar düşünecek.
member
Activity: 392
December 11, 2017, 02:19:19 PM
BU çağın lalesi olamaycak kadar değerli  ekonomik ve popüleritesi sürekli yükselen bir varlık bitcoin.Hele ki vadeli işlem borsalarında işlem görmeye başlaması bitcoin hakkında söylenecek bir çok spekülatif haberlerin önünede set çekmiş oldu.
sr. member
Activity: 560
Merit: 256
December 11, 2017, 02:10:11 PM
Bitcoin'in değerinin sonsuza kadar yükselmesini zaten bu forumda kimse beklemiyordur arada bir düşüp kalktığı aralıklar elbette olacaktır ama bana göre bitcoinin yeni hedefi 25.000 dolar seviyesi ve 2018 yılının ortalarına kadar bu seviyeyi görebilir.
full member
Activity: 308
Merit: 100
--
December 11, 2017, 01:09:28 PM
Bitcoinin değerinin sürekli yükselemeyeceğini düşünüyorum ama henüz sınırlarına ulaşmadı. Hatta yakınından bile geçmiyor daha alacağı yok çok fazla. Market hacminin şu anki değerinin 10-20 katına kadar çıkacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bitcoin fiyatı da çok daha fazla artacaktır.
member
Activity: 728
Trphy.io
December 11, 2017, 01:00:33 PM
Birdenbire Bitcoin'in dünyada bu kadar çok dillendirilir olması geleceği ile ilgili spekülasyonları da beraberinde getiriyor. Henüz yolun başındayız ama neler göreceğiz merakla bekliyorum
Pages:
Jump to: