Pages:
Author

Topic: Bu kafalar sıktı artık, yeter... - page 4. (Read 740 times)

jr. member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
June 12, 2018, 08:57:27 AM
Bu iş piyasayı uzun zamanadır takip edenlerin de göreceği üzere normal ekonomi kurallarını alt  eden bir yapıya sahip. Öngörülemeyen hesapta olmayan bir çok gelişme beliriveriyor. Basma kalıp sözlerle yapılacak bir iş değil uzun süreli takip ve inceleme gerektiriyor.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
June 12, 2018, 07:12:30 AM
İşin aslı bende bu grafik yorumcularının palavralarında bıktım usandım. At yalanı sevsinler inananı misali kuru kuru sallıyorlar. Bu sisteme dahil olduğumda ağustos ayıydı ve yükseliş başlamıştı. Yine aynı dönemlerde yükselişin başlayacağını düşünüyorum.
sr. member
Activity: 425
Merit: 250
June 12, 2018, 06:54:42 AM
Bunlar olabilir ama benim kafamı ağrıtan şey; hali hazırdayken kötü giden bir piyasa var ve yarın ne olacağı belli değilken 2108 aralıkta btc ne olur, 2019 başında btc ne olur diye gereksiz konular açılıyor. Ben forum içindeki gereksiz konulardan sıkıldım. Konu dışında olması gereken konular ekonomide falan açılıyor.. Bunlar olmasın gerisi pek önemli değil.
full member
Activity: 721
Merit: 100
June 12, 2018, 06:48:46 AM
Bazen bu piyasayı havadan para dağıtılan bir yer olarak algılıyor insanlar. Böyle bir durum yok ciddi bir sabır ve plan gerektirir yatırım. Yoksa sabah işe gidip akşam eve dönüp 7/24 çalışıp ay sonu maaş almak basitliğinde değildir bu iş.
member
Activity: 234
Merit: 10
June 12, 2018, 02:11:19 AM
haksızsınız hocam. paramız dolar karşısında değersizken btc karşısında hiç değeri yok kayıplar  ülkemiz için büyük  hasar yaratabilir vatandaş üzerinde ee bırakda adam stresini atsın
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
June 11, 2018, 04:31:25 PM
Şu kırmızı dönemde yaşadıklarımızla deprem sonrası yaşadıklarımız ne kadar benziyor. Nasıl ki depremlerden sonra (tesadüfe bakın ki, depremler de aynı bu piyasadaki fiyat düşüşleri gibi gezegenin normal bir aksiyonu) ekranlar bir boktan anlamayan, hava cıva peşinde deprem uzmanlarından(!) geçilmiyor, burası da aynı, her düşüşte felaket Nostradamus'ları (aslında onun da hiç bir halt tahmin falan etmediği gibi) başlıkları açıyorlar.
-Bak 7500'i kırarsa 3000'e kadar yolu var haa...
-Grafik diyor ki, hede hödö eğrisine bakarsak 1000 dolar şaşırtmaz...
- 100 Dolar kehaneti gerçek mi oluyor?...
Bıdı bıdı bıdı !!!!
Bir kaç şeyi hatırlatmak istiyorum:
1) Uzatmamak için Bitcoin olarak tanımlayacağım kripto piyasası artık deneysel bir faaliyet değil, o eşiği aşalı çok oldu, market hacmi düştü falan diyoruz ama küçük bir piyasa da değil, yüzmilyarlarca dolarlık bir alışverişten bahsediyoruz, yani bir sabah uyandığında hepsi yok edilmiş falan olmaz, korkma
2) Bu piyasada senin/benim birkaç bin dolarımız için endişeleneceğimizden çok daha büyük paralar çevirenler var, üç değil, dört-beş sıfır ekle, herif o kadar para gömmüş, "neyse canım, uçtu gitti" der mi, şaka mı?
3) Klasik yatırımcıların hepsi bu piyasada zaten merak etme, hele habire söylenen  Rockefeller ailesi girerse şöyle olur vb laflarına hiç kanma, bu adamlar dünyanın sahibi (lafın gelişi değil) senin bile duyup para koyduğun ve kazandığın piyasayı affeder mi, boş geçer mi? Azıcık mantıklı düşün.
4) Bitcoin bu kadar oynaksa, düşüşe bu kadar meyilliyse pası hemen balinalara atma, kaçak güreşme, tavşan gibi gölgeni görünce kaçarsan elbette fiyat dipler, sebeplerinden birisi de sensin. Hatta suçlusu sensin, çünkü yeni gelen adamın korkak davranması bir yere kadar anlaşılabilir ama bu forumda yer alan ve bir şeyler biliyor olman beklenen senin korkaklığın anlaşılır gibi değil. Sen her kıpırtıda satıp kaçarsan "balinalar çok oynuyor piyasayla aabi"nin pek inandırıcılığı kalmıyor.

Lafımın özeti şu, her güzel dönemde pişmiş kelle gibi sırıtarak el ovuşturup, düşüşlerde mızmızlanıp, bir de burada negatif motivasyonu görev edinenlerden sıkıldım artık, biz sizin hezeyanlarınızı dinlemek zorunda değiliz. Üstelik, adım gibi eminim ki, rakamlar yeşillenince kripto piyasasına ilk övgüler yine aynı kişilerden gelecek.
Son not: Bunu da yazayım da bol sümüklü ağlayın, illa olacak diye bir şart yok ama yatırım piyasasında "Sell on May" diye bir kavram vardır ve çoğunlukla işler. Yani demem o ki, yine çalışırsa Eylül ortaları, Ekim başına kadar fiyatlarda büyük bir düzelme olmaz, hatta daha büyük düşüşler de doğal olarak yaşanabilir, haberiniz olsun !!!!
Sonun sonu not: Bu yazı belirli bir kişiyi hedef alarak yazılmamıştır, öyle olsa pm atardım.
Pages:
Jump to: