Pages:
Author

Topic: Bu restoranda hesap gülerek ödeniyor! - page 2. (Read 1028 times)

newbie
Activity: 31
Merit: 0
October 25, 2017, 11:23:26 AM
bu iş türkiyede olucak şey değil
newbie
Activity: 37
October 25, 2017, 11:13:30 AM
güzel bir uygulama fakat türkiyeye geldiği anda boku çıkar
sr. member
Activity: 434
Merit: 250
September 26, 2017, 03:21:33 PM
Ben de hesabı ödemeye gidip kasiyer gülümsersen ödeniyo sandım Cheesy
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
September 26, 2017, 03:10:10 PM
İnsanları düşünsenize adam yemiş içmiş hesap öderken birde gülecek yani bu bizim ülkeye göre değil bence kimse cebinden para çıkarken gülümsemek istemez , işin diğer boyutu bu yöntemin bir ödeme sistemi olarak kullanılmış olması gerçekten yaratıcı olmuş .
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
September 26, 2017, 02:51:39 PM
Bazı şeyler var ki değiştirilmemeli. Örneğin TV kumandası. Adam bilmem kaç yıl önce bulmuş teknolojiyi, hala çatır çatır çalışıyor. TV'nin sesini açmak için bağırıp çağırmalar, oturduğun yerde zıplamalar, el kol hareketleri olmaz.

Bu da onun gibi bir şey. Paşa paşa al hesabı. Ne şaklabanlık yaptırıyorsun ki millete?  Wink
newbie
Activity: 17
September 26, 2017, 02:47:21 PM
Şahane sistem. Anladığım kadarıyla smile cüzdanı kredi kartımıza bağlı. Gülücüğümüz de anahtarı. Kimse kusura bakmasın ama ben bi ton hesabı öderken bide sırıtamam. Nakit al birader
newbie
Activity: 30
September 26, 2017, 02:39:53 PM
çok iyi ya türkiyede çok sonra belki 50 yıla anca böyle bi uygulama yapılır
jr. member
Activity: 56
Merit: 10
September 26, 2017, 02:32:22 PM
Vay arkadaş 😁 Çok güzel bir girisim fakat turkiyede olsa liseliler kesin batirirdi burayi. Hele hunharca gulen adam sakın gelmesin bu mekana 😁
sr. member
Activity: 406
Merit: 263
September 03, 2017, 11:44:04 PM
Çin'in alışveriş devi Alibaba'nın ödemelerinden sorumlu olan Alipay, Çin'de yer alan bazı restoranlarda bir kameraya gülümseyerek hesap ödeyebileceğiniz bir sistem geliştirdi.

Ödeme sistemlerinin yavaş yavaş yayılmaya başladığı bir gerçek. Günümüzde birçok restoranda NFC yardımıyla akıllı telefon kullanılarak hesap ödenebiliyor. Şimdi de bunu bir adım öteye taşıma zamanı.

Smile to Pay adı verilen sistem ile birlikte cebinizden akıllı telefonunuzu çıKarmanıza dahi gerek kalmayacak ve gülümserken bir fotoğrafınızın çekilmesi yeterli olacak.

Bu sistemin fotoğraf gösterilerek kandırılma gibi hatalarının bulunmadığını da belirtmemiz gerekiyor. Sistemde kullanılan derinlik algılayıcı kameralar sayesinde ödemenin yalnızca benzerlik ile gerçekleştirilebilmesinin de önüne geçilmiş durumda.

Smile to Pay'in Çin'de yakın zamanda yayılmaya başlayacağını söylemek de yanlış olmaz. Fakat şimdilik yalnızca bazı KFC restoranlarında kullanılabilir durumda. Ayrıca insanların bilmedikleri bir kamera ile fotoğraflarının çekilmesini ne kadar isteyeceği de tartışma konusu.

http://shiftdelete.net/bu-restoranda-hesap-gulerek-odeniyor-84806
Pages:
Jump to: