Arka arkaya 4 postta alıntılanmışım. Herkese görüşleri için teşekkür ediyorum efenimmm, rekorum oldu Paranoyaklıktan dem vurmuştum da; şöyle bir şey geldi aklıma. Bu ortaya atılan yalanlar, yapılmayan ertelenen işler ve yapılan yanlış uygulamalar neticesinde yaşanan güvensizlik özel hayata da yansıyor. En azından bana böyle oldu. Çevremdeki insanlara karşı da daha şüpheci ve tahammülsüz yaklaşmaya başladım. Gerçekten hem doğaya zarar hem de bünyemize... Umarım gelecek seçimlerden sonra başa gelecek partilerle topyekün bir kalkınma hamlesi başlar da; hem doğa hem de eğitim, sağlık ve ekonomi politikaları rayına oturur.
Her insanın içinde mutlaka şüpheci biri vardır hocam. genelde hayatımızı kendi sosyo kültürel ve ekonomik düzeyimizin kontrol ettiğini düşünsek de, çevre faktörler mutlaka hayatın bir yerinde devreye girer. güven duygusu insanoğlunun bir nevi sigortasıdır, orada bir arıza çıktığında otomatikman bilinçaltımız içimizdeki o şüpheciyi sahaya sürer, acaba şöyle mi, acaba bu böyle olur muydu şeklinde sorularla mutlaka karşılaşırız.
konunun günümüz koşullarındaki değerlendirmesine gelirsek, ister paranoya olsun adı, ister garanticilik, isterse de kontrol histerisi. ekonomik şartlar bireyden yola çıkarak toplumu öyle bir hale getirdi ki, endişe konusunda hiçbirimiz yalnız değiliz
Şüphecilik insanı ayakta tutar dışarıdan gelen karşı tehtitlere karşı insanın doğal bir hayatta kalma mekanizması gibi bir şey insanın en büyük iç güdüsü hayatta kalmaktır bunun için her türlü durum için şüpheye düşülebilir. Birde rahatsızlık boyutunda şüphecilik var tabi hocam sizin bahsettiğiniz gibi histeri durumları bu durumlar anormaldir ve karşısındaki insan bir histeri yaşıyorsa az buçuk bunu dışarıya yansıtıyor elbette. Bu arada parti marti devletle olacak iş değil, insanların toplu bir şekilde bilinçlerin yükselmesi gerekiyor. Tekrardan doğaya dönseler doğayla uyum içimde yaşanılsa bence bilinç tekrardan kendine gelir şuanda dışarıdan gelen propagandalarla insanlar körleşiyor,beyinler hapsedeliyor. Her şeyin çaresinin doğaya dönmek olduğunu düşünüyorum.