Bir canlının canını sizi veya sevdiklerinizi tehdit etmedikçe almak doğru olmaz. Zaten aslına bakarsanız "Sokak köpeği" diye birşey de olmaması gerekir. Çünkü köpek; Tehlikeli olabilme potansiyeli yüksek, saldırabilen, zarar verebilen, insanları ürkütüp korkutabilen bir varlıktır.
Bisiklet veya motor ile seyir halinde olan bir kişi köpeklerin yanından geçerken köpeklerin ani tepkisi ve o kişinin peşine koşturmaları sonucu panikleyen insan kaza yapıp yaralanabiliyor. Bisiklet yada motordan düşebiliyor. Bundan dolayı köpeklerin, insanların yoğun bulunduğu semtlerde başı boş halde ortalıkta gezmemeleri gerekir.
Aynı tehlike köpeğin kendisi içinde geçerlidir. Çünkü insanda isterse köpekleşebilir ve daha tehlikeli olabilir. Ezebilir, dövebilir, öldürebilir. İnsan bunu zevk içinde yapabilir, korunmak ve korumak amaçlıda yapabilir.
Bu durumda iş belediyeye düşüyor. Geçmiş olsun umarım dostunuz kısa zamanda iyileşir.
Motorla gecerken kopek saldirmasi sonucu düsmüstük arkadasla. Yavas oldugumuz icin gülüp geçtik.
Onun öncesindede bisiklet yolunda motorla giderken bir bayani heyecanlandirip düsürmüstük istmeden. Adalet sanirim
Bu arada @Dammitt hocam kopek kopegi isirir. Cogu hayvan birbirinden nefret eder. Düsünemeyen bir varlığın cezasını kesmek size düşmez, vicdan azabı çekersiniz o kopegin canini alirken yerde tepinmesi aklinizdan cikmaz.
Becerebilirseniz uzerine ağ tarzinda birseyler atin veya yakalamaya calisin ormanlik alana goturup atın. Orda yolunu bulsun hayvan.
Bende evde hem kuş hem kedi besliyorum tedbirli olmalisiniz burada sizin hatainizda var. Kedim 7/24 kuşu izliyor ama zıplasada yetisemeyecek mesafede
Köpekler hızlı dönen tekerlek ve motor sesine heyecanlanıyor doğal olarak tepki veriyor
köpek köpeği ısırır diye kesin bir şey yok.
Köpeğimi dolaştırırken ilk başta mahallenin sokak köpeği sürüsü üzerimize gelip havlıyordu tepki veriyordu
bi gün köpeğimi tuttum tasmasını taktım mama ve kemikle üzerine yürüdük uygun beden diliyle mamalarını verdim sonra yavaş yavaş bizimkiyle koklaştırdım.
Şimdi köpeğim olsun olmasın köpekler gelip selam veriyor üzerime atlıyor yanımda yürüyor.
Düşünemiyor lafına kesinlikle katılmıyorum düşünüyorlar rüya görüyorlar bazı bi kaç aptal köpek ırkı dışında ağızları var dilleri yok..