Bayern Münih'in özellikle son on yılda her sezon şampiyon olması rekabeti öldürüyor gibi gözükse de aslında en kaliteli mücadeleler yine Bundesliga'da yapılıyor. İzlemeyerek çok şey kaçırdığınızı söyleyebilirim. Bundesliga 2 bile öyle bir duruma geldi ki bizim Süper Lig kalitesinin üstüne çıkmaya başladı. Bundesliga 2'de oynayan Hamburg, Hannover, Werder Bremen, Schalke 04 gibi takımlar ülkemizde olsalar ilk beşe oynardı. Alt ligleri bile o derece rekabetçi ve güçlü takımlardan oluşuyor.
Bayern farkı çok açtığı için Bundesliga şampiyonluğu eskisi gibi heyecanlı geçmiyor ama ikinci sıra ve Avrupa kupalarına gitme mücadelesi hala üst düzeyde. Örneğin ilk hafta oynanacak maçlardan biri olan Mainz - Leipzig karşılaşmasına bir göz atın derim. Sonra ilgi çekici olup olmadığını yeniden konuşalım.
Hocam söylediklerinize kısmen katılıyorum kısmen de katılmıyorum.Katıldığım noktalardan başlayacak olursak Bundesliga bana kalırsa hala çok ilgi çekici bir lig ülkemizde maalesef futbol seyircisi kaliteden çok rekabet kaos arzuladıkları için Bundesliga onlara sönük geliyor olabilir.Bundesliga 2 konusunda örneğin geçen yıl Bundesliga'da yer alan Schalke04 bence bizim ligde ilk 5 e filan giremezdi.Bizim ligimiz ile Avrupa Ligleri arasındaki makasın açıldığını ben de kabul ediyorum ama hala o noktaya gelmedik ama lig ikincimiz Psv'den 5 yiyor diye bir argümanla gelecek olursanız bizim Türk takımlarının sezon başları hep sıkıntılı geçer eminim aynı Galatasaray birkaç ay sonra Psv ile oynasa sonuç çok daha farklı olurdu.