Nikad nisam imao firmu,ne znam kako to sve ide,gde se osniva firma,porezi,kako se to vodi ,koliko se placa itd itd
Ako se placa dosta novca ,glupo mi je da ulazem novac a nisam siguran da li cu uspjeti i poceti zaradjivati profit
Mislio sam da krenem da radim ovako bez firme a ako krene posao i bude profita onda da registrujem firmu
Jedno ako moze da se osnuje firma a da nema velikih troskova i da porezi i nameti budu na cekanju dok firma ne krene da ostvaruje profit
Imam iskustvo osnivanja firme u V. Britaniji.
Sve možeš obaviti u par minuta preko Interneta, ne moraš nigdje ići kao kod nas (javni bilježnik, Fina, porezna, trgovački sud) i gdje sve traje 2-3 tjedna.
Trošak je minimalan, na email za par sati dobiješ sve dokumente i možeš početi s radom.
Kod nas jednostavno možeš otvoriti business bank accunt kao nerezidentna firma i tako poslovati, bez obveze plaćanja poreza, prireza, doprinosa.
Porez si obvezan platiti tek 15-ak mjeseci nakon osnivanja firme a ako nisi imao nikakvog poslovanja jednostavno to prijaviš i oslobođen si bilo kakvog plaćanja poreza.
Firmu možeš bilo kada zatvoriti.
Ako trebaš više informacija, javi mi se privatnom porukom.