Pages:
Author

Topic: Büyük İddia: Satoshi Nakatomo ortaya çıkarıldı! - page 2. (Read 405 times)

member
Activity: 154
Merit: 10
Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu bugün halen önemini koruyor ama diğer taraftan Kripto Market 2 binden fazla alt koine hizmet ediyor tüm dünyada kripto para borsaları yatırımcıları çekmeye devam ediyor.
member
Activity: 994
Merit: 20
Aslında düşünüldüğünde neden olmasın diyor insan. Sonuçta Satoshi Nakamoto ismi bir takma ad. Bu kişinin bir Avrupa devletinin bir vatandaşı olma ihtimalini yüksek buluyorum.
full member
Activity: 378
Merit: 100
Satoshi'nin Nick Szabo olduğunu hiç sanmıyorum. Çünkü eğer gerçekten o olsaydı çoktan ortaya çıkardı. Bu kadar büyüyen bir piyasada kendisini gizleyemezdi.
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
Satoshi'nin kim olduğu ile ilgili ortaya yüzlerce iddia atıldı. Bu iddia da asılsız gibi görünüyor şimdilik.
Nakamoto'nun kim olduğu konusu bence hiç çözülemeyecek, bu adam sırra kadem basmış olabilir.
member
Activity: 546
Merit: 10
haberde bir isim geçiyor ve blockchaini bu mu yazmış yani. bu kadar karmaşık kod dizilimini, bitcoine yorumlanmasını. tek kişinin yapabileceğine inanıyor musunuz? çoğu şirketten olumlu yorum alan, açık kaynak kodlu sistemi kendi şirketlerine katan bir sürü girişimin sonucu yani tek bir isim mi?
sr. member
Activity: 714
Merit: 250
Satoshi bir gün bu forumda tekrar yazarsa o zaman geldi diyebilirim heralde yoksa 10 yıl olmuş neden gizlendiği az çok belli ya gerçekten bir grup ve yada varlığı yokluğu kadar buyuk etki yapmazdı.
member
Activity: 522
Merit: 13
daha önce yaklaşık on kadar kişinin güçlü kanıtlarla Satoshi N. olabileceği şeklinde bir çalışma görmüştüm bu isimde onların içindeydi, ben bu çalışmanın o çalışmadan daha güçlü kanıtlara dayandığını düşünmüyorum. o yüzden bu bilginin yüzde yüz kesin olduğunu da sanmıyorum.
member
Activity: 574
Merit: 14
Bu bir iddia. Satoshi Nakamoto'nun hep batılı birisi olduğunu düşünmüşümdür. CIA veya benzer teşkilatların oluşturması gibi arkasında bu güçler olabileceği. Ama bu eleman satoshi benim işte kanıtlarım şeklinde ortaya çıkmadığı sürece bu muamma hep devam edecek.
member
Activity: 239
Merit: 14
Araştırmacı gazeteci John Roberts, Satoshi Nakatomo isminin arkasındaki gerçek kişiyi bulduğunu iddia etti ve elindeki kanıtların sağlamlığını vurguladı.

Nakatomo aslında Nick Szabo!

Fortune’daki makalesinde Roberts’a göre cevap açık: Bitcoin‘in arkasındaki adam 50’li yaşlardaki Amerikalı Nick Szabo;

Szabo’yu ilk olarak  altı yıl önce Gigaom için düzenlenen Bitcoin konferansında görevliyken duymuştum.O zamanlar kripto camiasının iç çemberindekiler Szabo’nun Satoshi olduğunu kendi aralarında yaptıkları özel sohbetlerde zikretmişlerdi. İçlerinden birkaçı bana Szabo’nun Bitcoin’i yarattığını düşündüklerini ve nedenlerini açıkladı.

Szabo bir bilgisayar dehası ve başarılı bir kriptograf ve dünya üzerine Bitcoin felsefesiyle de örtüşen liberter bir bakış açısı var.

Roberts’ın teorisini yönlendiren en önemli ipucu

İngiltere’deki Aston Üniversitesi Adli Dil Bilim Merkezi tarafından 2014 yılında gerçekleştirilen dilbilimsel analiz, Satoshi’nin yazı stilini Bitcoin’in olası yaratıcıları olarak tanımlanan 12 kişiye karşılaştırdı:

Szabo’nun yazım stili ile Bitcoin teknik dökümü arasındaki dilbilimsel benzerliklerin sayısı esrarengiz, diğer olası yazarların hiçbiri bu eşleşmenin yanına bile yaklaşamadı.

Nakamoto on yıl önce Bitcoin whitepaper’ını Japon bir adam olduğunu iddia ederek yayınladı. Ancak bazıları Satoshi’nin mükemmel İngilizce kabiliyetini ve bitcoin yazılımının Japonca olarak etiketlenmemesini dayanak sunarak bunun olası olmadığını belirtiyor.

Bunu desteklemek için pek çok dış kanıt var. Digital Gold adlı kitabın yazarı Nathaniel Popper kitabında bahsettiği üzere Szabo’nun daha önceki yazılarının Bitcoin mimarisini nasıl tanımladığını ve whitepaper’ın yayınlanmasından kısa süre önce başkalarından kendisine yardım etmelerini istediğini açıkladı.

Gizem sürüyor

Satoshi Nakamoto’nun whitepaper’ının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen gerçek kimliği hakkındaki gizem hala sürüyor ve bu durumun süreceğine dair fikir birliği devam ediyor.

kaynak : https://kriptoparahaber.com/buyuk-iddia-nakatomo-ortaya-cikarildi.html

her ay yeni birisi satoshi olarak tahmin ediliyor sırada ben varimmm .. Grin Grin Tongue

Pages:
Jump to: