Pages:
Author

Topic: Çaktırmadan sürü bağışıklığı stratejisine geçiş - page 2. (Read 327 times)

full member
Activity: 266
Merit: 106
açlıktan ölmek yerine virüsten ölmeyi tercih ediyor çoğu kişi,
çalıştığım yerde her gün vaka haberleri geliyor ama devam ediyoruz napalım Smiley
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
hatırlarsanız ingiltere'de salgının ilk başladığı dönemde "sürü bağışıklığını bir deneyelim bakalım ne olacak." diye düşündüler ve kısa bir süre sonra bu fikirlerinden vazgeçmek zorunda kaldılar çünkü hastane yoğunluğu yüzünden bunun altından kalkamadılar. önümüzde duran bir örnek bu.

covid 19 geçiren kişinin tekrar geçirdiğini söylemeye başladı insanlar. 3 aylık antikor mu ne oluyormuş sonra yine pat! hani böyle bir şey varsa sürü bağışıklığı pek de işe yarayacak bir sistem gibi durmuyor. aşı gelene kadar herkes 3-5 kez bu hastalığı geçirecek o zaman.

ve son olarak hocam "çaktırmadan" kısmı bence gereksiz olmuş çünkü ilk günden beri çaktırarak gidiyoruz. en büyük örneğini sokağa çıkma yasağının ilk ilanında gördük. yine diyorum herkes götünü kollasın millet yapacak başka bir şeyimiz yok.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Hocam devlet dediğiniz gibi yapıyor ancak bunu yaparken yine ceplerini düşünüyor.

Heryeri normalleştirmeye çalışıyor pazar pazar bizim işletmeleri kontrole gelip ceza kesecek yer arıyorlar.

Bu konuda içimi dökersem seller olur akarım.

En basiti söyleyeyim esnafın bile zenginine kontrole giden yok.

Mesela şok marketlerde klimanın kapalı olmadığını görüyorum defalarca söylüyorum ancak bizde hata aranıyor.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Sevgili arkadaşlar şu anki durumdan dolayı bir  sürü bağışıklığı diye tanımlama var ancak bunu çok önceden biz yaşamaya başladık şimdi buna virüslü sürü, virüssüz sürü diye ayrım yapmamız gerekecek. Gurubun birine virüs dahil hiç bir şey işlemiyor. Diğer gruba ne diyeyim.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
Şıklar beni benden aldı abi eline sağlık ben hep 50 tllik periyotlar halinde virüs alıyorum pek beni etkileyeceğini sanmıyorum en son testi 2 gün önce vermiştim şükür 50 tllik negatif çıkıyormuş elhamdulillah  Grin Grin mantıklı ama bu da komplo teorilerinde yerini alır ilk 3 te mutlaka bahsedilir  Grin okullar en kolay yayma aracı benim birader de liseye gidiyor taşıyıp getirmese annemlere Allah muhafaza biz kendimizden korkmuyoruz da artık yaşlılarımızdan korkar olduk. Ben test yaptırırken en fazla 10 kişi vardı ama epey az geldi gözüme. Belki çaktırmadan bağışıklık kazanmışızdır zaten
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Sürü bağışıklığına çaktırmadan geçmek demeyelim biz bunun adına hocam, hayatın her alanında yaşadığımız olayın aynısını yaşıyoruz. Ortalıkta dolaşan resmi evrak vardı bir günde 29000 pozitif sonuç olan, biz bize ait verilerin bile dürüstçe açıklanmadığı topraklarda yaşıyoruz. Tamamen siyasal kaygılar sebebiyle sağlığımız hiçe sayılıyor ki benim şüphem yok z partisi yada başka birisi de şu an aynı koltukta oturuyor olsaydı farklı bir tablo göremeyecektik. Tam olarak bu yüzden Türkiye'deki siyaset kurumundan nefret ediyorum, hiç birinin kesinlikle zerre umurunda değiliz.

Okulların açılması konusunda da bence bu saatten sonra artık gerçekten fark etmez. İnsanları sayımız 1000 civarında diye aylarca inandırırsanız onlar da boş verir şu an olduğu gibi. Parklar çocuk dolu, çay bahçeleri ve kahvehaneler dolu. Toplumun çok küçük bir kısmı tedbir alıyor şu an sadece. Yapılanların sonucunu hep beraber çekeceğiz.

edit: başlığı açar açmaz oy kullanmamanız oyum bilinmesin stratejisi miydi Wink.

legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Değerli Forum sakinleri,

Bir çok ülke gibi Ülkemiz de yeni normal, normalleşme adı altında kontrollü bir şekilde çaktırmadan sürü bağışıklığı stratejisine kaymaya başladı.

Sürü bağışıklığı stratejisi, nüfusun büyük bölümünün (Yüzde 70-90) bağışıklık kazanmasıyla enfeksiyon zincirinin bozulacağı ve bunun sonucunda hastalığının yayılma hızının yavaşlayacağı ya da tamamen duracağı öngörüsüne dayanıyor.

Dün yapılan duyuru ile okullarda 6., 7., 10. ve 11. sınıflar da yüz yüze eğitime başlanıyor. Evet gençlere bir şey olmuyor ama gençler virüsün evden eve yayılmasında en büyük taşıyıcı grup. Baya sürü bağışıklığına doğru ilerliyoruz.

Bu gelişmeler ışığında duygu ve düşüncelerinizi öğrenmek amacıyla bir anket başlattım. Dökün içinizi, yorumlarınızı esirgemeyin.
Pages:
Jump to: