Ya becerebilirlerse Türkiye'yi resmen demokrasi dışı, totaliter bir yönetim yapısına çevirecekler (o zaman tabii ki yırtarlar), ya da anayasayı ve Anayasa Mahkemesi'ni sallamamanın er ya da geç çok ağır bir bedeli olacak ve bu bedelin ödetilmesi Tsunami şeklinde olacak.
Hocam ülke rejimi ile ilgili kafasına göre değişiklik yapacak göt kimsede yok, öyle bir dünya da yok. Geçenlerde sayın Cumhurbaşkanı da ülkenin rejim derdi yoktur minvalinde açıklamalarda bulundu zaten. Mevcut sistemi ne kadar evirip çevirmeye çalışsalar da, zaten bu sadece sayın cumhurbaşkanının döneminde geçerli olacak bir sistem, yoksa iktidar partisinin varlığına oy veren kitle en fazla yüzde 5 tir, asıl oyu cumhurbaşkanının şahsına veriyor millet, ondan sonra eski siteme döneriz yine, ha ne kadar sancılı olur, neleri kaybetmiş veya kazanmış oluruz orasını zaman gösterecek.
Temel değişiklikler bir anda yapılmaz çünkü direnç ve tepki hem hızlı, hem de güçlü gelişir. RTE bunu çok iyi bildiği için yapmak istediği her eksen değişikliğinde son derece küçük adımlarla ve "iki iler, bir geri" prensibiyle hareket ediyor ve işlem tamamlandığında geniş kitleler bunun ne zaman olduğunu anlamıyor bile. Kendisinin "ben ekonomistim" argümanı ülkenin en mizahi yaklaşımı olmakla birlikte toplum mühendisliği, kitlesel davranış bilimleri konusunda kesinlikle "ordinaryüs" ünvanını hakediyor ve şaka ya da iğneleme yapmıyorum, son derece ciddiyim.