* se bazeaza ca va mina si el, iar moneda va avea succes
* pre-mine / un anumit numar de monede ajunge de la inceput in buzunarul dezvoltatorului. Aici acel numar poate fi destul de mic, sau pot fi absolut toate monezile care vor fi in circulatie, sau undeva intre. Iar planul de afaceri depinde foarte mult de asta. De exemplu daca numarul de monede detinute de dezvoltator este mare, acesta va putea sa manipuleze pretul (daca moneda are oarecum succes/cerere)
* cred ca exista sau au existat monede care din fiecare block reward dau o suma mica si dezvoltatorului
Exista si monede care au developer fee la fiecare block. Exemplu: BEAM si ZEC (din cate stiu). E o buna initiativa pentru a te asigura ca developerii sunt remunerati pentru munca depusa, dar nu stiu ce-o fi cu BEAM dupa ce trec cei 5 ani de developer fees si developerii nu vor mai fi platiti pentru munca lor..
Una peste alta, dintre toate cred ca tot vanzarile directe de monede in stil ICO/IPO/whatever reprezinta cea mai sigura sursa de incasare pentru acoperirea cheltuielilor initiale. Asa te poti asigura macar ca ai un venit pe care te poti baza. Altfel, totul e mai mult pe specula si vise..